Domov 1. maj First minute Počitnice Hrvaška Potovanja Križarjenja Eksotika Last minute
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Azija - Daljni Vzhod > Vietnam

Čari Indokine  12  dni

 
 

Izbrali smo sladkorčke sredi Indokine – najlepše kar lahko vidite v Laosu, na Tajskem in v Kambodži.
 
 

Informacije o destinaciji
 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45
Prikaži tiskalniku prijazno

 

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo (500 EUR)
 • lokalni prevozi
 • prenočevanja v hotelih 3–4* v dvoposteljnih sobah z ameriškimi zajtrki
 • dodatni obroki po programu (4 polpenzioni, 5 nočitev z zajtrkom)
 • ogledi z vstopninami
 • angleško govoreči lokalni vodniki
 • državne pristojbine
 • organizacija potovanja in slovensko vodenje

Cena ne vljučuje

 • laoškega in kamboškega vizuma
 • dodatnih obrokov
 • napitnin
 • prenosa prtljage
 • storitev po osebnih naročilih

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 190,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • laoški vizum 30 USD
 • kamboški vizum 30 USD

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 320,00 EUR /osebo

Opomba

 • program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni
 • ob prijavi potrebujemo kopijo vašega potnega lista
 

Splošni pogoji poslovanja 

VRHUNCI POTOVANJA: francoska štručka sredi Laosa, jutranje darovanje menihom, z rikšo po Chiang Maiu, mogočni Angkor Wat v Siem Reapu … 

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • 80 EUR / oseboza prijave do 60 dni pred odhodom


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 22.4.

Čas potovanja: 12 dni / 9 noči
Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizumi:laoški, kamboški(oba na vstopu v državo)Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–AZIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana oz. na enem od bližnjih letališč in polet prek enega evropskih letališč v Azijo.

2. dan: AZIJA–LUANG PRABANG (LAOS)
Po pristanku na enem od azijskih letališč, nadaljevanje leta v Luang Prabang. Po pristanku prevoz do hotela in začetek ogleda mesta, ki se nahaja med rekami Nam Khan in Mekong. Mesto je polno zgodovinskih templjev in kolonialnih stavb. Celotno mesto je bilo leta 1995 vpisano kot zgodovinska dediščina pod zaščito UNESCO. Ogledali si boste templje Wat Visoun iz leta 1513, ki ima zbirko antičnih lesenih bud, Wat Aham in Wat Xieng Thong – kronski dragulj vseh templjev in samostanov v mestu. Njegove zgradbe imajo čudovite mozaike in freske. Sprehod po glavni ulici s postanki pri nekaterih templjih, ki se nahajajo ob njej – Wat Sibounheuang, Wat Si Mongkhoun, Wat Sop in Wat Sene. Ogled Narodnega muzeja – Kraljeve palače, skromne vendar ljubke zgradbe, ki združuje tradicionalne laoške motive s francosko umetnostjo. Palača je ohranjena v isti obliki kot je bila zgrajena na prelomu stoletja, ko je kraljeva družina v njej živela in ponuja enkratne poglede v zgodovino Laosa. V desni sprednji vogalni sobi, ki se odpira na izhod je najdragocenejša umetniška zbirka palače, vključno s Phrabangom – kraljevsko podobo bude - zlitine zlata, srebra in brona, ki je visoka 83 cm in tehta približno 50 kg. Sledi ogled templja Wat Mai. Prenočevanje.

3. dan: LUANG PRABANG / zajtrk
Celodnevni izlet s čolnom do jam Tham Pak Ou po reki Mekong. Jame imajo strmi vhod iz reke in so polne podob Bude v različnih stilih in oblikah, iz različnih materialov. Če bo čas dovoljeval postanek v vasi Bang Xang Hai, ki je poznana po pridelavi lokalnega riževega whisky-ja, imenovanega Lao Lao – vasica ima omejen čas obiska od 6.00 do 15.00 ure in zaprta na vsak Budin dan. Obisk vasi Ban Phanom, kjer so poznani po tradicionalnem ročnem tkanju iz bombaža in svile. Vrnitev v mesto v času sončnega zahoda, nasproti Kraljeve palače vzpon po 328 stopnicah do manjšega templja Phousi na 150 m vzpetini, ki se dviga sredi mesta in nudi čudovite poglede na templje in reko Mekong. Obisk zelo zanimive nočne tržnice etnične manjšine Hmong, ki se nahaja na glavni ulici Sisavangvong, kjer boste lahko kupili zanimive spominke in se najedli dišečih dobrot s stojnic. Prenočevanje.

4. dan: LUANG PRABANG / zajtrk, kosilo
Zgodaj zjutraj boste lahko darovali vnaprej pripravljeno hrano in denar budističnim menihom, potem boste obiskali jutranjo tržnico in se čudili o vrvežu lokalnih prebivalcev med trgovanjem. Sledila bo vožnja do vasi, kjer imajo zavetišče slonov. Krajši sprehod 10-15 minut vas bo pripeljal do središča vasi. Ježa na slonih okrog vasi, ob reki Nam Khan in gozda Ban Xieng Lom bo trajala dobre pol ure. Nato treking v vas Ban Hue Fei, gorske etnične manjšine Khamu, ki spada med največje etnične manjšine na severnem delu Laosa. Spoznavanje z načinom tradicionalnega življenja v tej vasi. Naprej treking do slikovitega stopničastega slapa Tat Sae, nato pa s čolnom nazaj do hotela. Opomba: v času od februarja do junija ni vode v slapu Tat Sae, zato bo v tem času ogled drugega slapa Kuang Si.

5. dan: LUANG PRABANG–CHIANG MAI (TAJSKA) / zajtrk, večerja
Po zajtrku prevoz na letališče in prijava za let v sosednjo Tajsko, do gorskega mesta Chiang Mai. Po pristanku prevoz do hotela. Zvečer tipična večerja Khantoke s tradicionalnimi plesi gorskih plemen. Prenočevanje.

6. dan: CHIANG MAI / zajtrk, kosilo
Po zajtrku v hotelu raziskovanje lepot severa Tajske. Vožnja do goratega pogozdenega področja severno izven mesta, kjer si boste ogledali slone pri delu v zavetišču slonov. Možnost ježe za doplačilo, kjer boste prečkali reko in se prebijali prek džungle na slonjem hrbtu. Spoznali se boste še z enim načinom tradicionalnega prevoza in sicer 30 minutno vožnjo na vozu, ki ga vleče vol mimo mirnih podeželskih vasic. Na tem izletu se boste podrobneje spoznali z načinom življenja na severu Tajske. Sledila bo še ena avantura – vožnja na raftu iz bambusa po reki Mae Taeng. Vožnja nazaj v Chiang Mai s postankom v gorski vasici, kjer so združena različna gorska plemena: Karen, Lahu, Palong, Hmong in dolgovratke Karen. Prenočevanje.

7. dan: CHIANG MAI / zajtrk, kosilo
Po zajtrku obisk najsvetejšega templja v Chiang Maiu - Doi Suthep, ki se nahaja na hribu, ki je visok 1.050 m. V primeru jasnega vremena boste uživali v čudovitem razgledu nad mestom in provinco. Verjetno boste slišali menihe, ki mrmrajo budistične mantre in občutili spokojnost tega svetega templja. Vožnja v stari del mesta, kjer vas z rikšami popeljejo skozi najbolj zgodovinske dele mesta Chiang Mai, skozi staro mestno obzidje, mestna vrata in jarek, ki obkroža obzidje. Ogled templja Wat Phrasing, kjer je čudovita kapela Ali Kham z edinstvenimi lesorezi in freskami, značilnimi za severno Tajsko. Potem si boste ogledali tempelj Wat Chedi Luang z velikansko pagodo, ki je bila delno uničena v potresu leta 1545. Sledil bo ogled najstarejšega templja v mestu – Wat Chiang Man, zgrajenega koncem 13. stoletja, poznanega po stupi, ki jo podpirajo kamniti sloni. Obiskali boste še znamenito barvito tržnico Varoros, kjer prodajajo najrazličnejše vrste sadja, zelenjave in rož. Prenočevanje.

8. dan: CHIANG MAI–SIEM REAP (KAMBODŽA) / zajtrk
Po zajtrku nekaj prostega časa za samostojne oglede ali uživanje v hotelskem bazenu. Popoldanski prevoz na letališče in polet preko Bangkoka v Siem Reap. Po pristanku organiziran prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

9. dan: SIEM REAP / zajtrk
Po zajtrku ogled znamenitosti; Angkor Wat - kronski dragulj kmerske arhitekture je simbol naroda in največja znamenitost Kambodže. Velikost templja Angkor, prostorska umeščenost in prefinjene umetniške rezbarije navdušijo vsakega obiskovalca. Osupljiv je pogled nanj ob vsakem času dneva, najbolj pa ob sončnem vzhodu ali zahodu, ko se na kamnitih podobah igrajo barve sonca. Preah Khan je tempeljski kompleks zgrajen po naroku kralja Jayavarmana VII v 12. stoletju, kot samostan in učni center, se nahaja v bližini Angkorja sredi velike džungle. Sam tempelj je razmeroma majhen glede na veliko obzidje, ki ga obdaja. Miniaturen v primerjavi z ostalimi templji pa je tempelj Banteay Srei, zgrajen iz kamnitih rožnatih blokov, zidovi so prekriti z lepo ohranjenimi umetniškimi rezbarijami. Prav zaradi svoje majhnosti je ravno ta tempelj med obiskovalci najbolj priljubljen. Za zaključek dneva boste opazovali sončni zahod z vrha enega od starodavnih templjev. Prenočevanje.

10. dan: SIEM REAP / zajtrk
Dan boste nadaljevali z ogledom templjev: trdnjavsko mesto Angkor Thom zavzema ogromno področje 10 km². Za mogočnim zidom in širokim jarkom se skriva nekaj najbolj pomembnih znamenitosti. V mesto boste vstopili pri Južnih vratih po aleji, ki jo obdaja »drevored« kipov demonov in bogov, vsak od njih nosi velikansko kačo imenovano Naga. Sledil bo ogled terase Slonov in Kraljev gobavcev, ki je bila včasih namenjena javnim nastopom. Ogled precej uničenih, ampak še vedno mogočnih templjev Baphuon, Phimeanakas iz 10. stoletja, nato pa skrivnostnega templja Bayon, ki spada med najbolj popularne. V tem templju boste raziskovali galerije lepo ohranjenih reliefov in ozkih stopnic, ki segajo do centra, kjer boste opazili velikanske smehljajoče kamnite obraze, ki vas opazujejo z vsakega kota. Prasat Kravan ima 5 opečnatih stolpov, ki so bili zgrajeni za hindujsko čaščenje v letu 921. Izven Angkor Thoma se nahaja ogromni budistični tempelj iz druge polovice 12. stoletja Banteay Kdei, obkrožen s 4 koncentričnimi zidovi. Srah Srang je jezerce v bližini, sredi katerega je majcen otoček, na katerem so ostanki le še kamnitega temelja, na katerem je nekoč stal prelep lesen tempelj. Sledil bo ogled najbolj popularnega tempeljskega kompleksa Ta Prohm, kjer so snemali film Tomb Raider z Angelino Jolie v glavni vlogi. Večina je prerasla z bujno vegetacijo in izgleda še vedno tako kot v času, ko so evropejski raziskovalci prvič prišli na to področje – zarastlo in neraziskano. Ogled še nekaj manjših templjev: Ta Keo zgrajen v času Jayavarmana V., ki je vladal v času od 968-1001, to je bil prvi spomenik zgrajen v celoti iz peščenih kamnitih blokov in je posvečen Šivi – hindujskemu bogu. Vrh glavnega stolpa je visok 50 m in je obkrožen z manjšimi stolpi. Thommanon tempelj je prav tako posvečen Šivi in tudi Višnju. Chau Say Tevoda je bil zgrajen med drugo četrtino 12. stoletja nasproti Thommanona.

11. dan: SIEM REAP–AZIJA–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku izlet v Kampong Khleang, približno 50 km izven mesta, na obrobju jezera Tonle Sap. Pot do njega je precej ozka. Vožnja s čolnom po jezeru in raziskovanje plavajočih ribiških vasic in ribogojnic. Po ogledu prevoz na letališče in polet preko enega od azijskih mest v Evropo.

12. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem od evropskih letališč, nadaljevanje leta do Ljubljane oziroma bližnjega letališča in prevoz do Ljubljane.14358, Kompas d.d.

Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.