Domov First minute 1. maj Počitnice Hrvaška Potovanja Križarjenja Eksotika Last minute
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Azija - Bližnji Vzhod > Oman

Oman in Dubaj  8  dni

 
 

Sprehod po souku Muttrah v Muscatu, nočitev v puščavskem kampu, Dubaj z svojimi arhitekturnimi presežki.
 
 

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45
Prikaži tiskalniku prijazno

 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine 225 €
 • prenočevanjev hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • obroke po programu
 • vse ogledein vstopnine po programu
 • vse prevoze po programu
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • navedenih doplačil
 • pijače pri obrokih
 • dodatnih storitev po osebnih naročilih
 • napitnine pribl. 40 EUR
 • dodatne prevoze, ki niso vključeni v program

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • za manjšo skupino 10 - 19 oseb obvezno doplačilo 275,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • vizum za Oman (na letališču v Muscatu) pribl. 15 USD

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • na stolp Burj Khalifa vstopnina 35,00 EUR /osebo
 • vizum za Dubaj 85,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 325,00 EUR /osebo
 • koktajl v hotelu Burj Al Arab 7* 85,00 EUR /osebo

Ali ste vedeli?

 • Oman je nekoč veljal za eno najbogatejših držav na svetu, ki je svoje bogastvo pridobila iz trgovine z dišavnicami. Danes je to država s sistemom absolutne monarhije, ki se je za turizem odprla šele v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja.
 

Splošni pogoji poslovanja  Vas mika skrivnostni Bližnji Vzhod? Si želite doživeti razkošje mondenega Dubaja? Vas privlači odmaknjeni in urejeni Oman? Sanjate o pravljični noči v udobju luksuznega šotora sredi puščave? Potem je to potovanje kot nalašč za vas: kulturno bogastvo Omana z Muscatom in puščavo Wahiba, oaza Al Ain ter mondeni Abu Dhabi in Dubaj… Vse to in še več boste doživeli na tem bogatem potovanju, ki vas bo popeljalo po nekaterih najlepših predelih Bližnjega Vzhoda.

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 24.4.
ČAS POTOVANJA: 8 dni/ 6 nočitev
ČAS ZA PRIJAVO: do 30 dni pred odhodom
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 15
VIZUM: je potreben za ZAE in Oman

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–MUSCAT / obroki na letalu
Glede na razpoložljivost leta odhod iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana ali bližnjega letališča v okolici Slovenije (z organiziranim prevozom iz Ljubljane).
Polet letala v Muscat, prestolnico Sultanata Oman. Nočni let.

2. dan: MUSCAT/ zajtrk
POZDRAV SULTANU
Jutranji pristanek v Muscatu. Prevoz do hotela in namestitev. Čas za krajši počitek. Sledi avtobusni ogled mesta. Obiskali boste največjo mošejo v Omanu, Veliko Mošejo Njegovega Veličanstva Sultan Qaboos-a Bin Said, zgrajeno leta 2001 s petimi čudovitimi minareti, ki simbolizirajo pet stebrov Islama, uradne religije Sultanata. Po ogledu vožnja v okrožje Mutrah, kjer boste obiskali ribjo tržnico in največjo tradicionalno tržnico v Omanu, souk Mutrah. Tu skozi podobe, zvok in arome doživite enega od številnih obrazov prestolnice. Nato se boste sprehodili po starem delu mesta in obiskali mestni muzej Bait Az-Zubair, kjer se seznanite z bogato kulturno dediščino dežele in izdelki ročne umetnosti..Občudovali boste Sultanovo palačo Al Alam. Vhod v zaliv Muscata že od 16. stol. skrbno čuvata mogočni portugalski utrdbi Al Mirani in Al Jalali. Sledi vožnja ob obalni liniji skozi slikovito vasico Sidab in mimo ribiških naselij Haramil in Al Bustan. Povratek v hotel in prenočevanje.

3. dan: MUSCAT-QURIYAT-WADI ARBYIN-BIMAH SINKHOLEFINS BEACH-WADI TIWI-MUSCAT/zajtrk, kosilo
AVANTURISTIČNA VOŽNJA S TERENCI VZDOLŽ OBALE OMANSKEGA MORJA
Po zajtrku celodnevni izlet s terenskimi vozili ob južno-vzhodni obali Omanskega morja. Popeljali se boste skozi ribiško pristanišče Quriyat, ki ga čuva mogočna utrdba iz 18. stoletja. Nadaljevanje vožnje do Wadi Arbyin, kjer boste doživeli eno najbolj zanimivejših voženj po brezpotjih. Prihod v Bimah Sinkhole, ki velja za eno od svetovnih naravnih čudes, nastala naj bi z vdrtjem apnenčaste votline na dnu katere je ujeta smaragdna voda. Domačini verjamejo, da je tukaj košček lune padel na zemljo in pustil vdolbino, zato ji pravijo tudi »demonov dom«. Krajši počitek in nadaljevanje vožnje do Fins Beach, postanek za kosilo na beli peščeni plaži. Po kosilu povratek v Muscat, na poti postanek še v vasici Wadi Tiwi in krajši sprehod skozi vas. Zvečer prihod v Muscat, prevoz do hotela in prenočevanje.

4. dan: MUSCAT–NIZWA (172 km)/ zajtrk
V NOTRANJOST SULTANATA
Po zajtrku slovo od Muscata in vožnja do Nizwe. Na poti obisk obnovljene palače Jabrin, mogočne rezidence imamov Yaariba iz 17. stoletja s kar 55 saloni. Nadaljevanje vožnje do trdnjave Bahla, ki je pod okriljem Unesca in je ena od štirih trdnjav zgrajenih ob vznožju pogorja Jebel Akhdar – Zelene gore. Po končanem ogledu še vožnja do vasice Al Hamra, sprehod skozi vas in obisk vaškega muzeja. Vožnja do Nizwe. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan: IZWA–BAHLA–AL AIN (289 km)/ zajtrk, večerja
NA POTI V DEŽELO PRESEŽKOV
Po zajtrku ogled mesta. Nizwa, puščavska oaza v 6. in 7.stol., je bila starodavna prestolnica dinastije Julanda, v naslednjih stoletjih pa se je razvila v pomemben zgodovinski center. Postanek ob mestni utrdbi z mogočnim okroglim stolpom ter obisk mestnega souk-a, ki slovi med drugim tudi po svojih rezljanih nožih »khanjar« ter čudovitih izdelkih iz srebra. Po končanem ogledu vožnja do Združenih arabskih Emiratov, do mesta Al-Ain. Prihod v večernih urah. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan: AL AIN–ABU DHABI–DUBAJ (280 km)/ zajtrk, večerja
OAZE, STOLPNICE IN FORMULA 1
Zajtrk in krajši avtobusni ogled mesta, rojstnega kraja Sheik Zayeda, »očeta naroda« . Možen obisk kamelje tržnice, nato pa vožnja ob najbolj »zeleni« avtocesti Emiratov do Abu Dhabija. V prestolnici Emiratov je sedež vlade, mnogih naftnih družb, največjih svetovnih bank in multinacionalk. Tu je v zelenem predelu Al Bateen palača kraljeve družine Al Nahyan, kjer domuje predsednik Sheik Khalifa. Postanek za ogled narodnega centra Sheik Zayeda. Mesto, zraslo iz puščave po odkritju bogatih nahajališč nafte leta 1958, je danes ozaljšano s številnimi parki in fontanami, v prestolnici pa je bilo v zadnjih letih posajeno več kot 150 milijonov različnih dreves. Popeljali se boste na umetno nasuti predel Breakwater, ki ga krasijo moderne stolpnice letalske družbe Etihad in od koder se odpira lepa panorama na obalno cesto Corniche in luksuzni hotel Emirates Palace. Postanek na Marina Mall in nadaljevanje vožnje mimo otoka Sadiyat, kjer grade arabsko muzejsko mesto do otoka Yas, kjer stoji najnovejše dirkališče Formule 1 in rekreacijski kompleks Ferrari World. Pozno popoldne vožnja do Dubaja, kamor boste prispeli v večernih urah. Nastanitev. Zvečer možnost obiska največjega nakupovalnega centra Dubaj Mall, kjer je na dvoriščih vsak večer svetlobno glasbeni dogodek »Plesoče fontane« ob trenutno najvišji stolpnici na svetu Burj Khalifa. Prenočevanje.

7. dan: DUBAJ / kosilo
KJERNEMOGOČE POSTANE MOGOČE
Zajtrk in nato avtobusni ogled mesta, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Popeljali se boste do palače Zabeel, ki je dom vladarja Dubaja, Sheik Mohameda Bin Rashid Al Maktoum in njegove družine. Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali trdnjavo Al Fahidi, kjer je sedež mestnega muzeja in se prepustili čarom časovne vrzeli. Stari predel trgovcev Al Bastakya se nahaja ob Creeku - naravni zajedi v kopno, ob kateri je mesto tudi nastalo. Po ožini se boste popeljali z vodnimi taksiji - abrami. Sledi sprehod po slikovitih souk-ih začimb in zlata. Vožnjo boste nadaljevali ob obalni cesti skozi predel Jumeirah, občudovalii zunanjost največje mošeje Jumeirah in s panoramske točke ob plaži videli kako v resnici zgleda ikona Dubaja, svetovno znani hotel Burj Al Arab. Popeljali se boste na »deblo« ene od treh Palm do luksuznega hotela Atlantis in se po aveniji Sheik Zayeda vrnili v hotel mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja. Popoldan čas za nakupe ali obisk mestne plaže. Zvečer za doplačilo možnost koktajla v prestižem hotelu Burj Al Arab 7*. Prenočevanje.

8. dan: DUBAJ–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Glede na uro odhoda letala mogoče še čas za dodatne oglede tega izjemnega
mesta. Prevoz do letališča in povratek v Slovenijo.52158, Kompas d.d.

Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.