01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Zahodna Evropa > Nizozemska > Amsterdam
 
 

Nizozemska prestolnica ni nikoli videti bolj impresivno kot v času vsakoletnega festivala luči. Popeljite se z ladjico po mestu kanalov katerega čarobno osvetljene ulice so lahko ena najbolj romantičnih znamenitosti “Severnih Benetk”. Vrhunec prazničnih pričakovanj je prihod Sinterklaasa, nizozemskega Miklavža, pokrovitelja otrok, ki se z ladjo iz Španije pripelje v mesto.
 
 
Regija: Nizozemska Kraj: Amsterdam

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 2.12.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Število potnikov: 20


Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan, nedelja 2. 12.: LJUBLJANA - ZANSEE SCHANS - MARKEN - VOLENDAM - AMSTERDAM
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani in polet proti Amsterdamu predvidoma ob 11.30. Po pristanku sledi vožnja severno od Amsterdama. Spoznali boste znamenito nizozemsko vasico z mlini na veter Zaanse Schans, kjer živijo številne družine. Ogledali si boste enega od šestih še delujočih mlinov na veter, ki je že od 18. stoletja edini mlin za proizvodnjo barvil na svetu in obiskali coklarno. Nadaljevanje vožnje do nekdanjega otoka Marken, ki je s peščenim nasipom povezan s kopnim. Sprehod skozi naselje ribičev in vožnja z ladjico po jezeru Markenmeer do vasice Volendam. Obmorsko mesto so v preteklosti zaradi avtentičnosti radi obiskovali številni umetniki, med njimi Picasso in Renoir, danes ga ob obali zaznamujejo številne stojnice z raznoliko ponudbo in prigrizki; morda poizkusite okusno na žaru pečeno lokalno jeguljo v žemljici ali pa se odločite za odlično večerjo v lokalni restavraciji. Ogledali si boste tudi bližnjo sirarno, proti večeru vožnja v Amsterdam. Prenočevanje v hotelu.

2. dan, ponedeljek 3. 12.: AMSTERDAM - ROTTERDAM - DEN HAGG - DELFT - AMSTERDAM
Po zajtrku sledi celodnevni avtobusni izlet po južni Holandiji. Po Randstatu se boste zapeljali proti jugu skozi mesto Rotterdam, ki je bilo močno porušeno med 2. svetovno vojno, danes pa se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino. Po delu največjega pristanišča na svetu–Europort se boste popeljali mimo stolpa Euromast do nove mestne tržnice Markthal. Postanek na nenavadni tržnici, zgrajeni v obliki konjske podkve; morda prav tu najdete idejo za nakup prazničnega darila. Nadaljevanje poti v Den Haag, upravno središče Nizozemske. Sprehodili se boste ob znamenitem jezeru Hofvijver , kjer imata sedež galerija Mauritshuis in Binnenhof, spodnji in zgornji dom parlamenta. V bližnji Palači miru je sedež mednarodnega sodišča. Sosednji Delft je znan po svoji „delftsko modri“ barvi in keramiki. Postanek za ogled ene od dveh preostalih delavnic in sprehod po starem mestnem središču, ki ga krasijo pročelja hiš nekdanjih premožnih trgovcev. Pozno popoldne vožnja v Amsterdam. Zvečer (doplačilo za vozovnice za lokalni prevoz) se boste sprehodili še po amsterdamski Rdeči četrti in se morda ustavili v kateri od številnih kavarnic. Prenočevanje v hotelu.

3. dan, torek 4. 12.: AMSTERDAM
Po zajtrku se boste odpravili na ogled Amsterdama (doplačilo za vozovnice za lokalni prevoz). Obiskali boste eno najznamenitejših brusilnic diamantov Royal Coster Diamonds, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Sledi obisk najznamenitejšega muzeja na Nizozemskem, Rijksmuseum (doplačilo) ali muzeja Van Gogha. Nato se boste s tramvajem popeljali do Kraljeve palače na osrednjem trgu Dam. Prosto. Priporočamo obisk nekdanje pošte, danes prestižne nakupovalne hiše Magna Plaza ali sprehod po vedno živahni nakupovalni ulici Kalverstraat. Sprehod do Westerkerk, cerkve z najvišjim zvonikom v mestu. Nedaleč se nahaja muzej Hiša Ane Frank. Vsekakor poizkusite okusne palačinke v bližnji restavraciji. V času vsakoletnega Festivala luči nikakor ne zamudite romantične večerne vožnje z ladjico po mestnih kanalih,kjer navdušijo številne svetlobne instalacije in čarobno osvetljena pročeja hiš (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan, sreda 5. 12.: AMSTERDAM
Zajtrk. Nadaljevanje ogleda Amsterdama (doplačilo za vozovnice za lokalni prevoz). Zjutraj se bomo ustavili na Cvetličnem trgu, obiskali znameniti Rembrantov trg s skulpturo Nočne straže in se sprehodili do hiše, kjer je danes muzej. V hiši je skoraj dvajset let živel in ustvarjal baročni nizozemski mojster Rembrandt. Prosto za kosilo, obisk muzeja ali bližnje bolšje tržnice. Popoldne v pričakovanju prihoda Miklavža, Sinterklaas kot ga imenujejo Holandci, ki v sprevodu na belem konju Amerigu obišče mestne trge in ulice v spremstvu skupine veselih pomagačev na čelu s Črnim Petrom - Zwarte Pieten, ki pridnim otrokom delijo piškote in sladkarije. Prosto do vrnitve v hotel. Prenočevanje.

5. dan, četrtek 6. 12.: AMSTERDAM-LJUBLJANA
Dan lahko izkoristite za obisk katerega od številnih muzejev v Amsterdamu (doplačilo za vozovnice za lokalni prevoz); za male in velike izumitelje priporočamo znanstveni muzej NEMO, morda obiščete Muzej voščenih lutk Mdm. Tussaud’s, Hišo Anne Frank ali pa se s tramvajem odpeljete do mestne tržnice Albertcuyp markt in doživite še enega predprazničnih obrazov Amsterdama. Popoldne vožnja na letališče in polet v Ljubljano, predvidoma ob 17.10. Prihod v Ljubljano v večernih urah.15197, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana - Amsterdam - Ljubljana
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • večerna ladjica po kanalih Amsterdama (v času Festivala luči) 20,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 138,00 EUR /osebo
 • dodatna prtljaga 40,00 EUR /osebo
 • vstopnina Rijksmuseum, od 18 let 18,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • ostale vstopnine in stroški za javni prevoz pribl. 40 - 80 EUR
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.