01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Jugovzhodna Evropa > Makedonija > Ohrid
 
 

Mesto Ohrid je bilo od nekdaj posebno mesto na Balkanu, poznano po svoji enkratni legi in neokrnjeni naravi, po svoji pestri zgodovini in bogati kulturni dediščini.
 
 
Regija: Makedonija Kraj: Ohrid

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 529 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 559 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 3.9., 1.10., 29.10.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BEOGRAD−SKOPJE–OHRID /večerja
Odhod z ljubljanskega letališča ali enega od bližnjih letališč v opoldanskih urah. V primeru odhoda z drugega letališča prevoz iz Ljubljane do letališča (za doplačilo). Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v Skopje. Prestolnica države z več kot 4000–letno zgodovino obiskovalcem razkriva mešanico orientalskega in zahodnega sveta in je idealno izhodišče za odkrivanje države. Ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa s prekrasno ikonografijo, džamija Mustafe Paše, reka Vardar, znameniti kamniti most, ki ločuje dve večji kulturni in verski skupnosti; pravoslavno in islamsko. Sprehod po starem delu mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva proti Ohridu. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru, večerja, prenočevanje.

2. dan: OHRID IN OHRIDSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Ohrid je ena najlepših izletnih točk v Makedoniji. Staro mestno središče je pravi arhitekturni biser in je vpisan na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Po zajtrku ogled kulturno−zgodovinskih znamenitosti Ohrida: Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Samuelova trdnjava, Plaošnik, Sv. Sofija, idr. Nekaj prostega časa za oddih, sprehod po mestu (stari čaršiji) in nakup spominkov, morda ohridskih biserov. Povratek v hotel. Priporočamo zanimiv izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum (doplačilo). Objekt je leta 905 ustanovil sam Sv. Naum, po izročilu zdravilec bolnih, ki je v njem tudi pokopan. Po ogledu sprehod do izvirov reke Drim, nato povratek v hotel. Zvečer večerja v hotelu ali za doplačilo makedonski večer z večerjo, glasbo in folklornim programom. Prenočevanje.

3. dan: BITOLA–PRESPANSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja z avtobusom čez planino Galičico do Prespanskega jezera, s postanki na razglednih točkah s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v drugo največje mesto države, Bitolo. Ogled glavne zanimivosti mesta, ostankov antične Herakleje, nato sprehod po starem delu mesta in ogled zanimivosti. Nekaj prostega časa za osvežitev ali kosilo. Popoldne povratek v hotel. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: OHRID–DEBAR–SV. JOVAN BIGORSKI–MAVROVO–TETOVO–SKOPJE–BEOGRAD–LJUBLJANA/ zajtrk
Po zgodnjem zajtrku odhod avtobusa skozi Strugo po dolini reke Crni Drim.Vožnja mimo Debarskega jezera v Debar in naprej do samostana Sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled samostanske cerkve, nato vožnja do jezera Mavrovo. Krajši postanek ob jezeru, potem nadaljevanje potovanja mimo Gostivara in Tetova v Skopje, prevoz do letališča. Polet iz Skopja v zgodnjih popoldanskih urah. V primeru pristanka na okoliškem letališču prevoz do Ljubljene.18393, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • povratni let do letališča v Skopju
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 polpenzioni v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
 • vsi ogledi in vstopnine po programu
 • lokalni vodniki
 • organizacija potovanja in slovensko vodenje

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 30,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 50,00 EUR /osebo
 • makedonska večerja s programom 20,00 EUR /osebo
 • izlet z ladjo 18,00 EUR /osebo

Možno doplačilo ob prijavi

 • prevoz na letališče, kadar odhod ni z ljubljanskega letališča
 © Potovanje.si 2004 - 2020

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.