01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Španija > Barcelona
 
 Španci in Katalonci zelo spoštujejo svoj rojstni kraj, čemur je sledil tudi Salvador Dalí. Svojemu kraju Figuerasu je podaril izreden nadrealistični muzej; nadrealistična igra se začne že pred vstopom v Dalíjevo galerijo.
 
 
Regija: Španija Kraj: Barcelona

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Ali ste vedeli?

Da je bil Salvador Dalí Dolmenech rojen leta 1904 v Figuerasu, kjer je pri 15 letih postavil svojo prvo razstavo? Postal je najbolj znani slikar nadrealizma, znan po halucinogenih podobah. Dalí je pisal in ustvarjal tudi filme, zaradi česar je eden največjih umetnikov 20. st.Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.4.
ČAS POTOVANJA: 5 dni / 4 noči
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 35


Prevoz: avtobus, letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-GIRONA/BARCELONA-LLORET DE MAR / večerja
Zbirališče potnikov predvidoma v popoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Polet v Girono ali Barcelono in avtobusni prevoz do letovišča ter nastanitev. Popoldne bo namenjeno počitku in morskim radostim (sončenje, kopanje, športne igre.) Večerja In prenočevanje v hotelu.

2. dan: LLORET DE MAR-MONTSERRAT- LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Po zajtrku odhod na “razklano goro” Montserrat, kjer čuvajo zaščitnico Katalonije - Črno Madono. Montserrat je najsvetejši kraj Kataloncev, vsak Katalonec mora vsaj enkrat letno na goro. Na poti se boste ustavili za ogled proizvodnje katalonskega vina, po katerem je tudi znana Katalonija. Prosto popoldne, večerja in prenočevanje. Za doplačilo se lahko odločite za obisk predstave flamenka - tipičnega andaluzijskega plesa.

3. dan: LLORET DE MAR-BARCELONA- LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Po zajtrku celodnevni izlet v katalonsko prestolnico Barcelono in panoramski ogled njenih največjih znamenitosti: staro pristanišče s Kolumbovim spomenikom, Gaudíjeve mojstrovine: stavba Casa Batllo in La Pedrera, park Güell (vstopnina za ogled), nedokončani tempelj svete družine - Sagrada Família (vstopnina za ogled); park La Ciutadela, Montjuich z olimpijskimi objekti, stadion Camp Nou, staro mestno središče (Barrio Gotico) s katedralo, eno najlepših tržnic Evrope–La Boquerija in seveda najpopularnejšo mestno ulic –ulico Ramblas. Popoldne bo nekaj časa na voljo tudi za samostojno raziskovanje mesta ali obisk katerega od številnih muzejev. Vrnitev v hotel in večerja. Zvečer možnost ogleda predstave viteških iger z večerjo (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: LLORET DE MAR-FIGUERAS- CARCASSONNE–AIX EN PROVENCE/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja do Figuerasa - postanek za ogled Dalíjeve galerije. Teatro Museu Dalí, kjer je na strehi postavljena v oči bodeča steklena kupola, na vhodu črni kadilak, ki ga škropi Fontana … Nadaljevanje vožnje proti Franciji, po Provansi in postanek v mestecu Carcassonne ter čas za ogled srednjeveške utrdbe, ki so jo leta 1997 uvrstili na seznam Unescove dediščine. Za tri kilometre dolgim obzidjem z 52 stolpi se skrivajo ozke mestne uličice, trgi in trgovinice ter restavracije. Nadaljevanje vožnje v Aix en Provence, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

5. dan: AIX EN PROVENCE-LJUBLJANA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu ter vožnja in ogled provansalske prestolnice Aix En Provence. Sprehod po “mestu fontan”, katere zgodovino so zaznamovale znane osebnosti Cezanne, grof Mirabeau ... Nadaljevanje vožnje do Nice na Azurni obali ter kratek sprehod po mestu. Popoldne nadaljevanje vožnje mimo kneževine Monaco v Italijo in po Padski nižini v Ljubljano. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.15054, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana-Girona ali Barcelona
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
 • avtobusni prevozi po programu
 • cestnine in cestne pristojbine
 • 3 polpenzione v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah v Lloret de Maru
 • 1 nočitev z zajtrkom v Provansi v hotelu 3*
 • ogled Barcelone
 • izlet na Montserrat in ogled kleti s
  pokušnjo
 • DDV
 • stroški organizacije
 • vodenje potovanja

Obvezna doplačila

Na kraju samem:
 • mestna turistična pristojbina pribl. 1,2 €/os//noč

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 79,00 EUR /osebo
 • dodatni/prazni sedež 59,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti )
 • flamenco pribl. 35 EUR
 • ogled predstave viteških iger ali španskega večera z večerjo pribl. 45 EUR
 • vstopnine pribl. 30 - 50 EUR (odvisno od odgledov)
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.