01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Italija > Furlanija-Julijska krajina
 
 


Svetovno znani okusi pokrajine Furlanije Julijske krajine – izvrsten pršut iz San Daniele del Friuli in vino z odličnega vinorodnega področja Collia ob slovenski meji, ki je pravzaprav nadaljevanje naših Goriških Brd.
 
 

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 40 oseb - 54 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb - 62 EUR  VRHUNCI IZLETA: San Daniele (mestna hiša, katedrala, knjižnica) - pršut - Videm (Loggia del Lionello, Via Mercato Vecchio, trg Mateotti, stolnični trg s katedralo) - Collio (Brda)

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 27.4., 2.5., 4.5., 11.5.

Čas potovanja: 1 dan
Najmanjše št. potnikov: 30Prevoz: avtobus

Program potovanja

Odhod avtobusa ob 6.00 z obračališča mestnega prometa v Ljubljani in vožnja do zgodovinskega mesteca San Daniele del Friuli, ki je svetovno znano po izredno
okusni šunki − plodu dolgoletne tradicije in unikatne mikroklime (Vsako leto imajo zadnji vikend v juniju praznik pršuta »Aria di Festa«.). Šarmantno mestece
leži na hribu, s katerega se odpira nepozabni pogled na zeleno Furlanijo−Julijsko krajino. Ogled mestnega središča in njegovih znamenitosti: glavnega trga z mestno hišo, katedrale z deli umetnika Tiepola, najstarejše furlanske knjižnice Guarneriana, palače Monte di Pieta, cerkve San Antonio Abate … Nadaljevanje poti do znane pršutarne, kjer vam bodo predstavili postopek nastajanja pršuta in pokušnja. Vožnjo boste nadaljevali do mesta Videm (Udine), ki leži v središču Furlanije Julijske krajine. Ogled mestnih znamenitosti: enega najlepših beneških trgov Liberta z ložo del Lionello, ložo in kapelo S. Giovanni in urnega stolpa, spomenika miru, ulice Via Mercato Vecchio s čudovitimi palačami, trga Matteoti s cerkvijo San Giacomo in vodnjakom, trga XX. Settembre z neoklasicistično palačo Kechler, trga Duomo s katedralo, katere stene med drugim krasijo tudi dela Tiepola. S trga Liberta mimo Paladijevih arkad do gradu in cerkve Santa Maria in Castello. Na voljo bo tudi dovolj časa za okrepčitev v kateri od mnogih tipičnih gostiln z lokalnimi dobrotami. Ob vrnitvi se boste zapeljali še do Collia (Brd) − vinorodnega območja blizu italijanske Gorice. Postanek bo namenjen obisku turistične kmetije na območju San Floriano di Collio (Števerjan) v zaselku Giasbana (Jazbine). Po pokušnji vrhunskih vin s prigrizkom se boste polni lepih vtisov odpravili proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM, približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA, približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA, pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane
71591, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • cestnine in parkirnine
  • pokušnja pršuta
  • obisk turistične kmetije spokušnjo vin in malico
  • dnevni najem sistema avdioguide
  • vodenje in organizacija izleta
  • DDV

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 8,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Na kraju samem:
  • kar ni navedeno v postavki cena vključuje
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.