01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Velika Britanija > Škotska > Edinburgh
 
 

OD BOŽANSKEGA SPREHAJALIŠČA »KRALJEVE MILJE« V EDINBURGHU DO »PIJAČE BOGOV« V ŠKOTSKEM VIŠAVJU, OD OČARLJIVEGA GRADU VDOVE GROFICE ANGELIKE DO KRALJEVE JAHTE.
Škotsko Višavje se zgodaj jeseni odene v najlepše barve, ko vresje na pobočjih zacveti v značilnih vijoličnih odtenkih. Obiščite distilereijo malt viskija ob reki Spey, vstopite v magični grad vdove grofice Angelike Cawdor. Na vsakem koraku začutite utrip prestolnice nekdanje kraljevine Škotske,  od skrivnostne Kraljeve Milje do gregorijanskega NewTown.
 
 
Regija: Škotska Kraj: Edinburgh

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Vrhunci potovanja

 • kraljevi Edinburgh
 • slikovito škotsko Višavje, palača Scone
 • skrivnostni grad vdove grofice Angelike Cawdor
 • prestolnica severa Inverness
 • nepozaben večer škotskih pesmi, plesov in odlične kulinarike

 • predviden izkušen vodnik Edvard Jaber Krišjak

 • ogled distilerije malt viskija Glenfarclas; degustacija viskija in večerja 

Zagotovljen odhod - ZADNJA MESTA

pri udeležbi najmanj 20 oseb - 989 EUR na oseboOsnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 18.9.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Čas za prijavo: do 45 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 20Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan, sreda: LJUBLJANA — BENETKE – EDINBURGH (večerja)
V zgodnjih jutranjih urah se z organiziranim prevozom iz Ljubljane odpeljemo do beneškega letališča Marco Polo in let preko Londona v Edinburgh. Prevoz do škotske prestolnice. Nastanitev .Popoldne se odpravite na potep po »Severnih Atenah«. Povzpeli se boste do razgledne točke Calton Hill, od koder se odpre edinstven razgled nad prestolnico »sedmih gričev«. Možnost večerje v hotelu ( doplačilo ob prijavi ). Proti večeru se sprehodite po skrivnostni Kraljevi milji. Obisk enega najstarejših pubov v starem mestu. Prenočevanje.

2. dan, četrtek: EDINBURGH / zajtrk (večerja)
Zajtrk. Sledi peš sprehod po starem mestnem jedru in ogled škotske prestolnice. Obiskali boste palačo Holyrood in si ogledali kraljeve apartmaje, kjer je nekoč živela kraljica Marija Škotska. Palača Holyrood je uradna rezidenca britanske kraljice Elizabete II. na Škotskem. Na Visoki cesti vstopite v katedralo Sv. Giles, zaščitnika Edinburgha in si oglejte Kapelo viteškega reda Osata. Prosto za kosilo na živahni Kraljevi Milji. Popoldne ogled ponosa Škotov, mogočnega edinburškega gradu. V trdnjavi hranijo škotska kraljeva znamenja, navdušijo grajske ječe… Ob ploščadi obiščite trgovino in muzej volnenih izdelkov Edinburgh Tartan Weaving Mills. Zvečer se boste odpeljali na aristokratsko posest Prestonfield. Tu že več kot 30 let prirejajo imeniten večer , kjer ob lokalni kulinariki začutite pravo » škotsko » vzdušje in spoznate bogato tradicijo škotskih pesmi in plesov (doplačilo ob prijavi). Prenočevanje.

3. dan, petek: EDINBURGH — QUEENSFERRY- PALAČA SCONE – PITLOCHRY- GRANTOWN ON SPEY/ zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku vožnja v škotsko Višavje. Krajši postanek v viktorijanskem kraljevem pristanišču Queensferry, kjer nabrežji širokega rečnega ustja Forth povezuje imeniten železniški most.
V nekdanji grofiji Perthshire ogled palače Scone, ki se bohoti na posesti grofov Mansfield. Danes je tam replika Kamna usode, ki ga sicer hranijo v Edinburškem gradu. Nadaljevanje vožnje skozi Narodni park Cairngorms prek Višavja do Pitlochryja, geografskega središča Škotske. Postanek za kosilo in sprehod v ljubkem viktorijanskem mestecu. Vožnja po slikoviti regiji Speyside do mesteca Grantown on Spey. Nastanitev v hotelu v okolici. Zvečer obisk in ogled bližnje distilerije odličnega malt viskija Glenfarclas, ki deluje že od leta 1836 in je v lasti potomcev klana Grant. Degustacija viskija in po odlični večerji vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan, sobota: GRANTOWN ON SPEY – CAWDOR CASTLE- INVERNESS - HIGHLANDS - EDINBURGH / zajtrk (večerja)
Zajtrk. Vožnja do posesti in gradu vdove grofice Angelike Cawdor. Cawdor Castle velja za eno najlepše urejenih škotskih graščin s čudovitimi vrtovi. Po ogledu nadaljevanje poti do prizorišča bitke pri Cullodenu in naprej v Inverness, prestolnico Škotskega višavja ob Severnem morju. Sprehod skozi mestno središče do gradu Inverness, kjer so leta 1921 podpisali pogodbo o »delitvi« sosednjega otoka Irska. Prosto za kosilo. Popoldne vožnja po slikovitem Višavju do Edinburgha. Ustavili se boste še v bližnjem pristanišču Leith, nekoč samostojnem kraljevem mestecu. Ogled kraljeve jahte Britannia, ki je bila v lasti britanske kraljeve družine. Prevoz do hotela v Edinburghu. Možnost večerje v hotelu (doplačilo ob prijavi). Prenočevanje.

5. dan, nedelja: EDINBURGH — BENETKE - LJUBLJANA
Po zajtrku prosto do odhoda na edinburško letališče v zgodnjih popoldanskih urah. Dopoldne se sprehodite po urejenih Princes Gardens ali obiščete enega od številnih muzejev in galerij. Prevoz na letališče Edinburgh. Let preko Londona za Benetke. Pristanek na letališču Marco Polo v večernih urah in organiziran prevoz do Ljubljane.35868, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevoz letališče — hotel — letališče
 • avtobusni prevoz Ljubljana - beneško letališče - Ljubljana
 • 4 prenočevanja s škotskimi zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
 • vstopnine po programu
 • degustacija viskija na obisku destilarne Glenfarclas z večerjo
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

V ceno ni vključeno:

 • navedenih doplačil
 • dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco
 • storitev po osebnih naročilih ter napitnin

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 90,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba pribl. 260,00 EUR /osebo
 • 2 večerji v hotelu 60,00 EUR /osebo
 • škotski večer kulinarike, pesmi in plesov 80,00 EUR /osebo
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.