01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Španija
 
 

Med Atlantikom in Saharo, pod zasneženimi vrhovi Atlasa, najdemo čarobno in slikovito deželo številnih obrazov. Kljub dejstvu, da Maroko od Evrope loci le 14 km, se zdi dežela zavita v tančico skrivnostnosti, ki nas dela radovedne in nas navdihuje. Morda je ves čar dežele prav v njenih tisočerih kontrastih, ki jih lahko na pravem mestu ujamemo z enim samim ogledom. Na jugu Evrope pa nas vabi silna in vznemirljva južna Španija, temparamanetna in strastna, domovina flamenka, bikobrob in čudovitih mest. Obe deželi Obe deželi boste povezali z nepozabno vožnjo čez Atlantski ocean in Sredozemsko morje. Ogled edinstvene države na Mediteranu - britanske kolonije Gibraltar, kjer imajo rdeče telefonske govorilnice in je najpogostejša jed angleški "fish&chips".
 
 
Regija: Južna Evropa Kraj: Španija

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

  VRHUNCI POTOVANJA: Casablanca–Marakeš–Rabat mogočna mesta Maroka, obisk žepne države Gibraltar, sprehod čez tipične andaluzijske vasice Nerja in Antequera, vstopite v svet olja–obisk oljarne, možnost nočitve v paradorju. Stari gradovi preurejeni v hotele.

 

Zgodnja prijava

 • prihranite do 30 EUR z zgodnjo prijavo do 15.2.(popust že vključen v ceno)


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.4.

Čas potovanja: 7 dni / 6 noči
Najmanjše število potnikov: 20Prevoz: letalo, Ladja

Program potovanja

1.dan: LJUBLJANA–BENETKE–CASABLANCA / večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča Benetke. Odhod letala v Casablanco. Po pristanku in po opravljenih obmejnih obveznostih sledi zunanji ogled druge največje mošeje v arabskem svetu, ki sprejme do 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja Hasana II. z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Sledi postanek ob obali za pozno kosilo (doplačilo) in krožni ogled centra mesta. Prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

2.dan: CASABLANCA–MARAKEŠ / zajtrk, večerja
Po zajtrku sledi vožnja do južnega bisera – Marakeš, ki v Berberskem jeziku pomeni Zemlja od boga oz. božja zemlja. V Marakešu vam ne more biti nikoli dolgčas, prebijali se boste čez labirinte ulic stare medine in obiskali berbersko lekarno, kjer je tradicija in zaupanje v čudežne moči zelišč, trav in olj še kako prisotna. Definitivno lahko trdimo, da je mesto Marakeš bolj berbersko in bolj afriško od katerega koli drugega mesta v Maroku. Ogledali si boste še minaret Koutoubia iz 12 st., razkošno palačo Si Said in privlačni vrvež znamenitega trga Jemaa el Fna, kjer boste srečali akrobate, glasbenike, pripovedovalce zgodb, vedeževalke, krotilce kač….. Tu je še Medina, ki stoji na 600 ha površine, kjer so stare vile z božanskimi vrtovi, vodnjaki, umetniške četrti, vse to pa je ograjeno s kar 19 km dolgim obzidjem. Odhod v hotel, večerja in prenočevanje.

3.dan: MARAKEŠ–RABAT–TANGER/ zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja do glavnega mesta Maroka, Rabatimenovano tudi »Belo kraljevo mesto« . Ogledali si boste mavzolej kralja Mohameda V., Hasanov stolp in doživeli dramatičen vstop v kasbo skozi vrata Oudaia, zgrajena v 12st. Sprehodili se boste skozi belo – modro mesto, znano tudi kot nekdanje gusarsko gnezdo
angleškega pirata, Ahmed el Inglisi. Pot vas bo vodila proti obrobju gorovja Rif v mesto Tanger. Strateška točka, ki ločuje afriški in evropski kontinent je unikatno mesto, ki ne odseva tipične maroške kulture, saj so tukaj svoj pečat pustili stari Rimljani, Arabci, Španci, Portugalci, ... Krožni ogled mesta in odhod v hotel,
večerja in prenočevanje.

4.dan: TANGER–GIBRALTAR–COSTA DEL SOL / zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do pristanišča, kjer se boste vkrcali na trajekt in se popeljali po gibraltarski ožini do Španije. Z avtobusom nadaljevanje poti do žepne države Gibraltar, kjer se boste z mini avtobusi popeljali do razgledne ploščadi točka Europe, od koder je v jasnih dnevih lep razgled na Afriko. Nadaljevanje do za Gibraltar pomembne kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najbolj znanimi prebivalci države–berberskimi opicami. Po ogledu sledi vožnja do hotela na obali Costa del Sol s krajšim postankom za ogled budističnega templja v Benalmádeni. Stupa je največja v Evropi in predstavlja mir, blagostanje in harmonijo. Spanje v hotelu na obali Costa del Sol. Za doplačilo možnost ogleda predstave pristnega flamenka–tradicionalnega andaluzijskega plesa. Prenočevanje v hotelu.

5.dan: COSTA DEL SOL–NERJA–GRANADA–JAEN / zajtrk
Zajtrk v hotelu in ogled tipične andaluzijske bele vasice Nerja, kjer je stara mestna četrt ostala nespremenjena s svojimi ozkimi uličicami, belo pobeljenimi hišami s kovanimi železnimi terasami, cvetočimi geranijami in bugenvilijami. Sprehod do spektakularnega “Balcon de Europa”, kjer se nahaja čudovita sprehajalna pot ob robu pečine s prekrasnim pogledom na Sredozemsko morje. Sledi vožnja do slikovite Granade, kjer si boste lahko ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije–mavrsko trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife (doplačilo). Lahko pa si privoščite kavo in se prepustite utripu mesta, se odpravite po nakupih ali na ogled kraljeve kapele - grobnica "kataloških vladarjev". Nadaljevanje poti, ki vas bo vodila po notranjosti Anadaluzije med žitnimi polji in oljčnimi nasadi vse do Jaena. Nastanitev v hotelu ali možnost prenočitve v paradorju (doplačilo). Paradorji so stari gradovi, samostani in palače, ki so preurejeni v hotele pri čemer so ohranili svojo starodavno izročilo. Za doplačilo možnost večerje v paradorju. Prenočevanje.

6.dan: JAEN–CORDOBA–ANTEQUERE / zajtrk
Po zajtrku ogled gradu Santa Catalina, ki je bil prvotno postavljen kot mavrska utrdba v 8. stoletju, z leti pa je bila celotna struktura gradu večkrat spremenjena. Sledi obisk oljarne, kjer boste stopili v svet olja in izvedeli vse o oljkah, oljčnem olju, nasadih in pridobivanju olja. Po ogledu tovarne sledi pokušina oljčnih izdelkov. Še kratek postanek v mestu Jaen in sprehod po mestnem jedru mimo katedrale in arabskih kopeli. Vožnja do vroče Cordobe. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita (doplačilo). Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería (judovske četrti), poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih − “patiih”. V popoldanskih urah nadaljevanje poti do Antequere, srce Andaluzije zaradi središčne lege med Malago, Granado, Córdobo in Sevillo. Prav tako mestece leži na najbolj plodnem območju Andaluzije in je trenutno vodilni proizvajelec belušev, žit in oljk. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7.dan: ANTEQUERA–MALAGA–BENETKE– LJUBLJANA/ zajtrk
Po zajtrku ogled 5000 letne grobnice Menga Dolmen, ki je pod zaščito Unesca od leta 2016 in je najdaljša megalitska grobnica v Evropi. Dolmene so zgradili kmetje, ki so živeli v rodovitni dolini Guadalhorce v času neolitika. Sledi ogled tipičnega srednjeveškega mesta Antequera, kjer se lahko kaj hitro vrnete v bronasto in mavrsko obdobje. Sprehod mimo rimskih kopelih, mavrskega gradu, gotskih cerkva, renesančnih fontan in baročnih zvonikov. Vožnja na obalo Costa del Sol v Malago, ki je moderno mesto, pomembno pristanišče na Costa del Sol in rojstno mesto slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali do centra mesta, kjer se lahko od Španije poslovite v družbi Picassa (obisk njegove rojstne hiše ali muzeja) ali tipično po špansko–s tapasi in z osvežujočim džin s tonikom. Prevoz na letališče popoldanskih urah in polet v Benetke. Za doplačilo prevoz v Ljubljano.87710, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Benetke–Casablanca/Malaga–Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg na osebo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 polpenzioni z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalne kategorije) v Maroku
 • 3 nočitve z zajtrkom z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4* v
  Španiji
 • ogledi po programu v Maroku, Gibraltar–ogled kolonije z mini avtobusi
 • obisk oljarne in vstopnina v grad Catalina ter grobnico Menga Dolmen v Španiji
 • ves čas odlično slovensko vodenje in lokalno po potrebi
 • organizacija potovanja in DDV

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • Córdoba (mošeja Mezquita) 14,00 EUR /osebo
 • vstopnina v Granadi (Alhambra, Generalife) 35,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 169,00 EUR /osebo
 • nočitev v paradorju (v dvoposteljni sobi) 90,00 EUR /osebo
 • povratni prevoz na letališče 55,00 EUR /osebo
 • večerja v paradorju 42,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti):

 • napitnine 30 EUR–v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in vsak, ki ima »opravka« z vami–te poravna vodnik za celotno skupino
 • vstopnina za mošejo Hasana II. pribl. 18 EUR
 • obisk lokala s programom flamenka pribl. 30 EUR

Pomembno

Možnost prijave za ogled Alhambre (Granada) in Mezquite (Cordoba) do 01.03.2018. Po tem datumu vam ne moremo zagotoviti nakupa vstopnic.
Cena za ogled Alhambre velja ob prijavi vsaj 10 potnikov.

Opomba

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program
ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških
letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.