01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Azija - Bližnji Vzhod > Jordanija

Jordanija  9  dni

 
 


Nepozabna Jordanija! Popotovanje od Mrtvega do Rdečega morja, mistična Petra, Mojzesova gora Nebo, mozaiki Madabe, puščava Wadi Rum, morska Akaba.
 
 

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Vrhunci potovanja

 • popotovanje od Mrtvega do Rdečega morja
 • celodnevni ogled mistične Petre, peš ali na konju
 • Mojzesova gora Nebo in mozaiki Madabe
 • Rimski Jerash in slikovita, filmska puščava Wadi Rum
 • na koncu kratek oddih v morski Akabi


  Jordanija s svojimi lepotami se zdi kot dežela z drugega planeta. Tukaj lahko lebdite na vodi in medtem berete časopis. Med sprehodom skozi kamnito sotesko se pred vami naenkrat odpre mogočna v skalo vklesana cerkev. Po poteh Mojzesa se zazrete v Obljubljeno deželo. Obiščete neverjetno, skorajda vesoljsko puščavo Wadi Rum ki je služila kot kulisa številnim hollywoodskim uspešnicam. In na koncu Akaba, kjer vas prevzame sproščeno morsko vzdušje in kjer se vse zgodbe združijo v nepozabno potovalno doživetje.


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 24.10.

Čas potovanja: 9 dni / 6 noči
Najmanjše število potnikov: 20 oseb
Vizum: jordanskiPrevoz: letalo

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – AMAN/ obroki na letalu
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali na enemu izmed bližnjih letališč. Po prijavi polet letala v Amman.

2. DAN: AMAN/ obroki na letalu, večerja
Po pristanku in ureditvi obmejnih obveznosti prevoz do hotela. Nekaj prostega časa in nato ogled jordanske prestolnice, hitro razvijajočega se Amana. V arheološkem muzeju boste spoznali, da gre za eno najstarejših naselbin na svetu, čeprav v današnjem času daje mesto občutek povsem novega mesta. Na citadeli vas bodo navdušili ostanki antične in arabske arhitekture, pod njo pa enega najbolj ohranjenih imenitnih rimskih gledališč. Popoldne se boste prepustili čarom živahnega središča, kjer boste obiskali zanimivo tržnico »suka« in številne trgovinice. Uživali boste v živahnem utripu mesta, ki postaja vzhodna Švica, kamor se seli kapital. Večerja in prenočitev.

3. DAN: AMMAN - JERASH - AJLOUN – MRTVO MORJE /zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja na sever Jordanije, ki velja za enega najrodovitnejših predelov države, hkrati pa skriva tudi veliko izjemnih arheoloških najdišč. Med nje spada tudi mesto Jerash, eno najlepše ohranjenih rimskih mest v tem delu sveta. Prelep ovalen forum, vrsta templjev in kolonade ob ulicah očarajo še najzahtevnejše hoste. V bližini se nahaja Ajloun, arabska trdnjava oziroma utrdba na hribu sredi oljčnih nasadov. še iz časov križarjev, ki je dragocen spomenik islamske vojaške arhitekture. Iz utrdbe lahko opazujete prelep pogled proti dolini Jordana. Prihod do mrtvega morja. Prosto za raziskovanje.

4. DAN: MRTVO MORJE/ zajtrk, večerja
Po zajtrku čas za počitek in uživanje. Mrtvo morje je prav posebno doživetje, saj lahko leže v vodi berete časopis, lahko pa se mažete z mineralno zdravilnim blatom, medtem ko vas boža toplo sonce. Preizkusili boste lahko zdravilne lastnosti blata iz najbolj slanega morja na svetu. Opcijsko se lahko odločite za celodnevni izlet v Jeruzalem, Izrael. Večerja in prenočevanje.

5. DAN: MRTVO MORJE –MADABA - GORA NEBO – KERAK – PETRA /zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu, nato pa vas bo pot popeljala po slikoviti Kraljevi cesti, polni sledeh biblijskih zgodb in prelepih pogledov. Obiščete kraj Madaba, kjer je največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi. Mesto slovi po prelepih mozaikih - z vrhuncem Mozaičnega zemljevida z edinstvenim prikazom Svete dežele. Cerkve pa se izmenjujejo z mošejami. Sledi vzpon na goro Nebo, od koder je Mojzes gledal obljubljeno deželo. Zazrli se boste proti Sveti deželi, dolini reke Jordan in proti Mrtvemu morju. Sledi pot skozi barvite kanjone puščave Wadi Mujeb do puščavskega gradu Kerak, kjer se lahko vživite v vlogo križarjev. Nadaljevanje poti proti prastarem, v visokem rdečem skalovju skritem mističnem mestu Petra, nekoč glavno mesto Nabatejcev. Prenočevanje.

6. DAN PETRA/ zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku sledi ogled enega najlepših krajev na svetu, Petra. Dolgo pozabljeno in v rdeče skale vklesano jordansko zgodovinsko mesto Petra je od 7. julija 2007 eno od novih sedmih svetovnih čudes. Obiskovalce tukaj zgodovina in lepota osupneta, zaradi bogastva izkopanin je to mesto največja znamenitost Jordanije in je pod zaščito UNESCA. Sprehod do soteske, peš ali na konju, pod vodstvom beduina. Vrnitev v hotel in nočitev.

7. DAN PETRA – WADI RUM – AKABA/ zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja do slovite Rožne puščave Wadi Rum, kjer se boste lahko podali na izlet v čudovito puščavsko dolino, ki je služila kot kulisa številnim hollywoodskim filmom. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo v nebo dvigujejo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so izjemne mojstrovine, ki se zdijo kot iz drugega planeta. Nadaljevanje poti do Akabe. Nočitev.

8. DAN: AKABA/ zajtrk, večerja
Zajtrk. Aqaba je jordansko letovišče ob Rdečem morju. Vlada sproščeno vzdušje in rdečemorski koralni grebeni. Čas za lenarjenje in sprostitev. Za doplačilo možnost celodnevnega izleta v Izrael, kjer boste obiskali obmorsko mesto Eilat. Večerja in nočni odhod proti letališču.

9. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANA/ obroki na letalu
Pristanek v Ljubljani v jutranjih urah.
14844J, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana–Aman- Akaba–Ljubljana v ekonomskem razredu
 • hotelska nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4*
 • obroki po programu
 • lokalni vodniki
 • ogledi in vstopnine po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • slovensko vodenj
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje:

 • postavk, ki so navedene kot doplačila
 • dodatnega zdravstvenega zavarovanje z asistenco
 • storitev po posebnih naročilih in napitnin v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so v arabskem svetu obvezne (okviren znesek 50 USD na osebo)

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 potnikov 200,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 290,00 EUR /osebo
 • vizum (urejanje) 85,00 EUR /osebo
 • izlet v Jeruzalem 250,00 EUR /osebo
 • izlet v Eilat 110,00 EUR /osebo
 © Potovanje.si 2004 - 2020

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.