01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Severna Evropa > Finska
 
 

Najlepše darilo za vaše najdražje! Sanje niso več zgolj sanje, ampak so snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi.
 
 
Regija: Severna Evropa Kraj: Finska

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Sanje niso več zgolj sanje, ampak snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Tam na severu je sneg pričakovani gost že od meseca septembra dalje, v novembru pa prične kopičiti zaloge in ustvarja svetlejšo pokrajino. Kot bi se narava odločila, da potone v spanec, saj se dnevna svetloba le za nekaj ur dnevno dvigne nad obzorje. V resnici pa se v tem temnem obdobju leta igra svetlobe in barv šele prične. Snežna jutra so prekrita z vijoličasto odejo, ki se počasi dviguje nad pobeljeno pokrajino, v kateri poplesavajo ledeni kristali v vrhuncu dneva, preden jih popoldan ne prekrije modrina polmraka. Pripravljen je oder za severni sij, ki svojo predstavo vsakič znova obarva v odtenku druge barve in oblike. V zasneženi pokrajini, pod goro Korvatunturi (t.i. Ušesno goro) pa stanuje Božiček in z njeno pomočjo vso leto posluša naše želje in si zapisuje naše sanje. Tokrat vas vabimo, da se nam pridružite, ko bomo Božička obiskali v njegovi uradni pisarni. Ponujamo vam možnost, da z njim tudi osebno poklepetate.

Naša dodatna vrednost

 • vožnja s pasjo vprego
 • farma severnih jelenov
 • vožnja z motornimi sanmi po idilični zasneženi pokrajini
 • obisk Božičkove vasice in farme huskijev
 • obisk odličnega muzeja


 

Otroci obiščejo Božička ugodneje

Zgodnje prijave do 31. 5. 2020.

 • otrok do 12. leta na 3. ležišču v dvoposteljni sobi z dvema odraslima osebama od 449 EUR
 • otrok do 12. let na osnovnem ležišču od 549 EUR

Akcijska cena velja le za enega otroka na zgodnjo prijavo do 31. 5. 2020. Mesta so omejena. Za končni izračun pokličite naš klicni center oz. vam ga posredujemo ob potrditvi rezervacije.Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 4.12., 11.12.

ČAS POTOVANJA: 3 dni / 2 noči

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 60Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA – ROVANIEMI
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in let posebnega letala proti Rovaniemiju. Po pristanku vožnja do mesta, ki leži na robu Arktičnega kroga in zaradi svojega geografskega položaja pozna kar osem različnih letnih časov–vsak od njih ima svojo specifično svetlobo, temperature in naravne pojave. Mesto je v obliki rogovja severnega jelena začrtal slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Ob prihodu priporočamo obisk severnega živalskega vrta v Ranui (doplačilo), kjer boste v naravnem okolju gozda lahko opazili sivega volka, losa, snežno sovo, polarnega medveda, jelene in številne druge živalske vrste. Nastanitev v hotelu ob pribl. 16.00 in nekaj prostega časa za počitek ali sprehod po mestu. Za doplačilo večerja v hotelu. Večer bo namenjen oprezanju za enim izmed najlepših nebesnih pojavov, imenovanem severni sij ali Aurora Borealis. Večjo možnost boste imeli, če se odpravite na večerni izlet (doplačilo) v neokrnjeno naravo. Odhod iz hotela in vožnja do gozda, stran od mestnih luči. Tam se boste na kratko poskusili v hoji s krpljami, pogreli ob ognju in toplem napitku. Če boste imeli srečo, boste priča svetlobnemu fenomenu, ki mu Finci pravijo tudi »lisičji ogenj«. Okoli polnoči vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: ROVANIEMI–(ARKTIČNA AVANTURA)–ROVANIEMI / zajtrk
Po zajtrku se boste lahko odpravili na poldnevno arktično avanturo (doplačilo), ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5−7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog. Popoldan se boste lahko tisti z bolj avanturistično žilico na motornih saneh odpeljali v osrčje laponske narave (doplačilo). Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Drugi se boste lahko pogreli v hotelski savni ali pa se boste odločili za obisk muzeja in centra znanosti Arktikum (doplačilo), ki prikazuje življenje v arktičnem območju ter zgodovino in kulturo Laponcev. Večerja po želji (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: ROVANIEMI–BOŽIČKOVA VAS–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Dopoldan možnost za preizkušnjo v ribarjenju na zamrznjenem jezeru (doplačilo). Najprej se boste s snežnimi sanmi zapeljali proti severu, vzdolž zaledenele reke Ounasjoki, skozi zasnežene gozdove do malega jezera v divjini. Poskusili se boste v tradicionalnem ribolovu in si ulov spekli nad odprtim ognjem. Tistim z mlajšimi otroki pa priporočamo obisk Božičkovega parka (doplačilo), ki se nahaja v bližini Božičkove vasice in ponuja tematske igralnice in delavnice za otroke. Popoldan se boste peljali na linijo severnega tečajnika, kjer je urejena Božičkova vasica. Lahko boste obiskali Božička v njegovi pisarni, z njim pokramljali in mu zaupali svoje želje. Ustavili se boste na pošti, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta. Čas za pisanje božičnih voščilnic, nakupe v božično okrašenih trgovinah ter zadnje zimske radosti in vročo čokolado. Popoldan prevoz do letališča, let proti Ljubljani in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih večernih urah.42950, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana-Rovaniemi-Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • prevoz od letališča do hotela v Rovaniemiju
 • 2 nočitvi z zajtrkoma v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • izlet v Božičkovo vas
 • prevoz do letališča
 • organizacija in slovensko vodenje potovanja
 • DDV

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • 2 x večerja, od 12 let 90,00 EUR /osebo
 • izlet Aurora Borealis (min 15 potnikov), od 12 let 95,00 EUR /osebo
 • izlet poldnevna arktična avantura (obisk jelenje farme in vožnja z jelenjo vprego, obisk farme haskijev in mini haski safari) (min 15 potnikov), od 12 let 180,00 EUR /osebo
 • avtobusni izlet v živalski vrt z vstopnino (min 15 potnikov), od 12 let 60,00 EUR /osebo
 • ribarjenje na zamrznjenem jezeru, od 14 let 122,00 EUR /osebo
 • izlet poldnevna arktična avantura (obisk jelenje farme in vožnja z jelenjo vprego, obisk farme haskijev in mini haski safari) (min 15 potnikov), do 12 let 140,00 EUR /osebo
 • avtobusni izlet v živalski vrt z vstopnino (min 15 potnikov), do 12 let 49,00 EUR /osebo
 • ribarjenje na zamrznjenem jezeru, do 14 let 99,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 135,00 EUR /osebo
 • 2 x večerja, do 12 let 60,00 EUR /osebo
 • izlet Aurora Borealis (min 15 potnikov), do 12 let 58,00 EUR /osebo
 • izlet - dvourni safari z motornimi sanmi (cena na osebo ob prijavi dveh oseb hkrati) 110,00 EUR /osebo
 • prevoz in vstopnina za Santa park (min 15 potnikov), od 12 let 45,00 EUR /osebo
 • prevoz in vstopnina za Santa park (min 15 potnikov), do 12 let 35,00 EUR /osebo
 • dvourni haski safari (min 15 potnikov), od 12 let 170,00 EUR /osebo
 • dvourni haski safari (min 15 potnikov), do 12 let 130,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • vstopnina Arktikum pribl. 12 EUR odrasli, pribl. 5 EUR otroci 7-15 let (otroci do 7. leta BREZPLAČNO)

Posebna redna cena za otroke

 • otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima od 749 EUR

Za točen izračun pokličite naš klicni center oz. vam ga posredujemo ob potrditvi rezervacije.

Opomba

 • minimalno število za realizacijo dodatnih izletov je 15 prijavljenih potnikov/ul>
 • < /ul>
 © Potovanje.si 2004 - 2020

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.