01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Počitnice > Južna Evropa > Grčija > Otok Karpatos
 
 

Olympos, razvajanje brbončic z makarounesi, obisk najlepših plaž na otoku, skrite tlakovane ulice v Pigadiji, karpaški večer,...
 
 
Regija: Grčija Kraj: Otok Karpatos

Informacije o destinaciji

  od 589,00 EUR na osebo
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45 

Otok Karpatos - neokrnjen, pristen, tradicionalen, z zalivi sanjskih plaž in kristalno čistega morja čaka, da vas osvoji za vedno!

1. dan: LJUBLJANA - LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA – KARPATOS / nočitev
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v zgodnjih jutranjih urah in odhod letala proti Karpatosu. Karpatos je otok, ki se ni izgubil v množici turistov, temveč na vsakem koraku preseneča s pristnostjo in enkratnostjo. Ko počivate na čudovitih, deviških plažah, kot so Ahata, Kira Panagia in Apella ali posedate v lokalnih tavernah v majhnih gorskih vasicah, vas je Karpatos, ne da bi se tega sploh zavedali, že popolnoma osvojil in zagotovo se boste tja še vrnili. Po pristanku in vseh formalnostih na letališču se boste z avtobusom odpravili do izbranega hotela. Preostanek dneva je namenjen za prosto raziskovanje okolice. Za zaključek večera priporočamo obisk tipične grške taverne v mestu Pigadia, kjer boste uživali v okusnih grških dobrotah.

2. dan: PIGADIA (KARPATOS) – KARPAŠKI VEČER (fakultativni izlet) / zajtrk, nočitev
Brezskrbno počivanje, kopanje v kristalno čistem morju ali sprehod po peščeni plaži, poletno branje in odkrivanje skritih kotičkov otoka na lastno pest, izbira je vaša. Pigadia, s svojimi tradiciji naklonjenimi in ponosnimi otočani, se je iz majhne pristaniške vasi v zalivu Vronthi razvila v glavno mesto na otoku. Je pravi letoviški kraj za vse, ki si želijo raziskovati in zabavati, saj živahna promenade nudi pester izbor pristnih tavern in barov. Pigadia pomeni studenec, svoje ime pa dolguje številnim studencem, ki so bili na tem območju. Ponaša se še s kilometer dolgo peščeno plažo ob kristalno čistem morju. Večer pa lahko popestrite z karpaškim večerom (doplačilo). Prepustite se zabavi pod zvezdami v tipični karpaški taverni ob morju s pogledom na zaliv Amoopi. Postregli vam bodo izbor tipičnih karpaških jedi, pa tudi vina in brezalkoholnih pijač bo v izobilju. Večer bodo popestrili plesalci ob zvoku karpaške glasbe, s tradicionalnimi karpaškimi plesi, v katerih se boste lahko tudi sami preizkusili.

3. dan: PIGADIA (KARPATOS) – OLYMPOS (fakultativni izlet) / zajtrk, nočitev
Po zajtrku za popestritev vaših počitnic priporočamo, da se udeležite izleta na Olympos (doplačilo). Olympos z belo modrimi in sivkasto rjavimi hišami, ki jih krasijo balkoni, so nanizane v terasah, prepletene z ulicami in stopnicami. Na vrhu grebena idilični pogled dopolnijo ostanki mlinov na veter. Na eni strani vam pogled zastane na mestecu ob morju, na drugi strani pa preko obdelanih teras na dolino. Prebivalci v svoji kulturi ohranjajo tradicionalne elemente, običaje in gojijo ljudsko umetnost, ki je ostala nespremenjena od 15. stoletja. Njihovo poreklo izhaja iz Dorcev, ki so živeli v teh krajih pred tri tisoč leti in besede, ki jih uporabljajo lahko zasledimo v besedilih Homerja. Lepoto žensk dopolnjujejo tradicionalne noše ter starinski nakit iz zlatnikov, ki prehaja iz roda v rod. Presenečeni boste odkrili, da kljub svoji tradicionalnosti v vasi vlada matriarhat, to je še ena posebnost vasice, ki ji na svetu ni enake.

4. dan: PIGADIA (KARPATOS) – NAJLEPŠE PLAŽE / zajtrk, nočitev
Po zajtrku se boste udeležili izleta na najlepše plaže. Pričakuje vas kapetan z leseno ladjico, da vas popelje na vzhodno stran otoka, kjer se v divji pokrajini skrivajo najlepše plaže, katere obdaja strmo skalovje, kar jim daje še dodatni čar. Občudujte lepote in spokojnost narave, svežino morskega zraka, razgibano obalo, ko boste pluli do rajske plaže Vasilis Small Paradise, popolnoma nedostopna drugače, kot po vodi. Sledi kosilo na ladji, nato bo sledila plovba do plaže Apella, ki je bila pred leti upravičeno razglašena za najlepšo plažo Mediterana. Kopanje boste zaključili na plaži Kyra Panagia.

5. dan: PIGADIA (KARPATOS) / zajtrk, nočitev
Po zajtrku prosto ves dan za počitek in uživanje ob sončnih žarkih, kopanje, poletno branje in odkrivanje skritih kotičkov otoka.

6. dan: PIGADIA (KARPATOS) – LETALIŠČE MARCO POLO (BENETKE) - LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prosto za kopanje do odhoda avtobusnega prevoza na letališče. Odhod letala proti Benetkam. Po pristanku prevoz z avtobusom do Ljubljane.
90145, Kompas d.d.

  od 589,00 EUR na osebo
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu z vključenim 1 kos ročne prtljage do 15 kg
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevoz letališče Marco Polo (Benetke) - Ljubljana
 • transfer letališče Karpatos - hotel 2*- letališče Karpatos
 • izlet z ladjico najlepše plaže (vključeno kosilo)
 • prenočevanja z zajtrkom v hotelu 2* v dvoposteljnih sobah
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

Popusti

 • brezplačno do 2 let starega otroka brez hrane in ležišča

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • doplačilo za gorivo, od 2 let 12,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • turistična pristojbina 0, 50 - 1, 50 EUR/os./noč

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • za dvoposteljeno sobo v hotelu 3* 100,00 EUR /osebo
 • zunanje parkirišče na letališču Jožeta Pučnika 49,00 EUR 
Na kraju samem:
 • Olympos (kosilo ni vključene), pribl. 39 EUR
 • karpaški večer, pribl. 35 EUR

Možnost doplačila ob prijavi

 • enoposteljna soba 150 EUR/os.

Za točen izračun pokličite naš klicni center oz. vam ga posredujemo ob rezervaciji.

Odkrita beseda

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavni potni list vsaj še 6 mesecev). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
 • Sprememba imen po izdaji kart ni možna. Ob odpovedi vozovnice ni refundacije.
 • V primeru, da hotel zaradi prezasedenosti ne more zagotoviti dovolj veliko število sob, bo skupina nastanjena v dveh različnih hotelih, ki sta v neposredni bližini, kar pa ne vpliva na kakovost programa.
 • Hrana in pijača na letalu sta všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.