01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Turčija > Carigrad
 
 

V družbi inovativnega, vedoželjnega in po naši oceni najboljšega chef-a Bineta Volčiča boste doživeli razkošje okusov, ki bo temeljilo na raziskovanju neznanega in okušanju novega.
 
 
Regija: Turčija Kraj: Carigrad

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Prednosti kulinaričnega Carigrada v primerjavi z ostalimi programi

 • Nastanitev v luksuznem butičnem hotelu Otoman Imperial, zraven mogočne mošeje Hagija Sofija na edinstveni lokaciji v osrčju mesta
 • Vključen celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagio Sofijo in rimsko cisterno
 • Vključeno kosilo v tradicionalni turški restavraciji z obiskom kuharskega mojstra in plovba po Bosporju
 • Vključen obred pitja pravega turškega čaja
 • Vključentradicionalni turški "cag kebab" pečen na ognju
 • Vključena kulinarična delavnica z lokalnimi strokovnjaki in mentorstvom Bineta Volčiča z vključenim kosilom
 • Vključen tradicionalni kurdski zajtrk
 • Družba, spremstvo in mentorstvo chef-a Bineta Volčiča


 

Vrhunci potovanja

 • Ustvarjajte kulinarične specialitete v družbi vedno inovativnega chef-a Bineta Volčiča.
 • Doživite orientalski bazar začimb in sobotno tržnico, kjer nakupujejo domačini.
 • Doživite obred pitja pravega turškega črnega čaja.
 • Okusite pravi turški kebab pečen na ognju.
 • Spoznajte razkošje tradicionalnega kurdskega zajtrka.
 • Odkrijte tančico bogate turške zgodovine: Hagija Sofija, rimska cisterna, Modra mošeja,…

Pojasnilo: šola kuhanja bo predvidoma potekala v EKS Mutfak AkademisiOsnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 12.9.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–CARIGRAD / topli obrok na letalu, tradicionalno turško kosilo
V jutranjih urah boste z letališča Jože Pučnik poleteli proti Istanbulu. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. V popoldanskih urah odhod proti mostu Galata in prvi stik s turško kulinariko. V tradicionalni turški restavraciji se boste prepustili zapeljivim okusom turške hrane, hkrati pa vam bo kuhar ponudil vpogled v sestavine in pripravo jedi. Po poznem kosilu sledi križarjenje po Bosporju s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: CARIGRAD / zajtrk, obred pitja čaja, turški kebab
Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno sprehodu skozi zgodovino mesta, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula. Obiskali boste katedralo Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej. Sprehod po Hipodromu s pogledom na Modro mošejo. Čaka pa vas še obisk starodavnega zbiralnika vode, imenovan Yerebetan Saray, ki s svojo mogočnostjo preseneti vsakogar. Prosto za kosilo. Popoldan nastopi čas za odkrivanje skrivnosti turškega kulinaričnega raja v družbi Bineta Volčiča. Prva postaja bo orientalski bazar začimb, ki ga imenujejo tudi Egipčanski bazar, saj je večina začimb prepeljanih iz Indije in jugovzhodne Azije preko Egipta. Omamni preplet vonjav in okusov pa je le ena izmed čarovnij tega mesta. Sprehodili se boste do znane soseske Beyoğlu in Taksim, ki vas bo navdušila z bogato zgodovino in živahnim uličnim življenjem. Tukaj najdete pristno ulično hrano, tradicionalne sladice, restavracije, kavarne in trgovine. Obisk znamenite ulice boste popestrili z obredom pitja pravega turškega črnega čaja, obvezno s kocko sladkorja in brez mleka. Marsikdo zmotno misli, da je najbolj značilna turška pijača kava, vendar je v resnici to čaj. Črni čaj raste na gričih ob črnomorski obali, med pripravo pa ga pustimo stati v vodi dalj časa kot ostale črne čaje, s čimer pridobi poleg poživljajočega tudi pomirjajoči učinek. Postrežejo ga v majhni stekleničkah, pijejo pa ga praktično povsod. Na poti do hotela se boste ustavili še v Sirkeciju. Tam boste poskusili pravi turški »cag kebab« - vodoravno zložen jagnječji kebab z mesom, mariniranim v turških začimbah in zloženim na manjša nabodala . Postrežejo ga z tankim kruhom – pito in omako »ezme«. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: CARIGRAD / zajtrk, šola kuhanja in kosilo
Po zajtrku bo napočil čas, da preizkusite svoje kuharske veščine in se naučite kuhati izbrane turške jedi v družbi chefa Bineta Volčiča. Obiskali boste znamenito sobotno tržnico, kjer hrano nakupujejo domačini. Za Turke je hrana eden največjih užitkov v življenju, kar boste kmalu opazili. Skozi podobe raznovrstnega sezonskega sadja in zelenjave boste doživeli vrvež tržnice, kjer vas trgovci z ribami, peki in mesarji na vsak način poskušajo privabiti, da obiščete prav njihovo stojnico. Zaupali vam bodo svoje skrivnosti ter ponudili svoje specialitete. Ne pozabite na številne slaščičarne, kjer ponujajo slastne baklave na tisoč in en način, lokum in ostale sladice. Preizkusili boste svoje sposobnosti barantanja in nakupili sveže sestavine za kuharsko delavnico. Temu pa bo sledil čas za kuhanje. Pred vami bo kar zahtevna naloga, saj je turška kulinarika izjemno vsestranska, turška kuhinja pa velja za eno najbogatejših na svetu. V Binetovi družbi in ob pomoči domačih kuharjev boste pripravili več različnih jedi in spoznali številne načine uporabe začimb in kuhanja ter bogato zgodovino jedi. Seveda boste vse pripravljene dobrote tudi poskusili. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: CARIGRAD-LJUBLJANA / pozen kurdski zajtrk, topli obrok na letalu
Zadnje jutro v Carigradu boste začeli nekoliko drugače. Odpravili se boste do umetniško - boemske soseske Cihangir, ki vas bo očarala s svojimi ozkimi ulicami. Obiskali boste eno najbolj priljubljenih restavracij, kjer strežejo tradicionalni kurdski zajtrk. Poskusili boste lokalne sire z začimbami, kajmak, gosti jogurt, murtugo – kašo iz pšenične moke, Vanov slavni med,... Po obilnem zajtrku sledi nekaj časa za lastno raziskovanje mesta. V popoldanskih urah odhod na letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika predvidoma v večernih urah.2191BV, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • topli obroki na letalu
 • avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Istanbulu
 • 3 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah hotelu 4* v središču mesta, predviden luksuzni butični hotel Otoman Imperial
 • celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagio Sofijo in rimsko cisterno
 • kosilo v tradicionalni turški restavraciji z obiskom kuharja in plovba po Bosporju
 • obred pitja pravega turškega čaja
 • pravi turški "cag kebab"
 • obisk znamenite sobotne tržnice, kjer hrano nakupujejo domačini
 • kulinarična delavnica z vključenim kosilom
 • tradicionalen kurdski zajtrk
 • slovensko in lokalno vodenje
 • organizacija potovanja

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 89,00 EUR /osebo

Pomembno

 • število mest je omejeno
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.