01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Velika Britanija > Anglija > London

London - 1. maj  4  dni

 
 

Doživite britansko prestolnico. Je svet v malem. Raznolikost in barvitost mu dajejo predstavniki različnih narodov in narodnosti. In ponaša se s skoraj dvatisočletno zgodovino. "Ko se človek utrudi od Londona, se utrudi od življenja", je dejal angleški pesnik in esejist Samuel Johnson.
 
 
Regija: Anglija Kraj: London

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

LONDON je prestolnica, kamor potujemo enkrat in se tja potem vedno znova vračamo. Obala Temze, Parlament, Big Ben, Westminstrska opatija, White Hall in Buckinghamska palača, menjava straže, trg Trafalgar z Nelsonovim spomenikom in Narodno galerijo, muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s, galerija Tate, veličastni Tower z dvižnim mostom Tower Bridge, znana katedrala Sv. Pavla, umetniški Covent Garden, skrivnostni Soho in kitajska četrt ter mnogo drugih zanimivosti – vse to je vredno naše pozornosti. Doživite vožnjo z nadstropnim avtobusom, rdečim »double deckerjem«, slikajte se z gardistom, sprehodite se po znani trgovski ulici Oxford Street, oddahnite si ob Erosu na trgu Piccadilly ali pa preživite urico v Harrodsu, v trgovski hiši, kjer lahko kupite vse, od slona do drobne šivanke. Morda želite še več – videti observatorij v Greenwichu, se peljati po Temzi, videti kraljevo palačo v Windsorju, se sprostiti ob poslušanju in gledanju znanega muzikla. London je eno evropskih mest, ki ga vedno odkrivamo na novo. Ob vsakem obisku ga vidimo, doživimo drugače. Vsakič nam je všeč, vsakič je drugačen. Kompasov vodnik, ki London zelo dobro pozna, bo poskrbel, da se boste domov vrnili z najlepšimi vtisi. »Ko se človek utrudi od Londona, se utrudi od življenja,« je dejal angleški pesnik in esejist Samuel Johnson. In pritrjujejo mu vsi, ki London zares dobro poznajo 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • Program Tower - 499 EUR
 • Program Big Ben - 459 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 30

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LONDON
PROGRAM TOWER - Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in polet v London. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela. Nastanitev v hotelu. Zvečer predlagamo milenijski sprehod ob reki Temzi. Prenočevanje.
PROGRAM BIG BEN - Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in polet v London. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

2.dan: LONDON / zajtrk
Zajtrk in prosto. S KompasovemI vodnikom se podate na (doplačate vozovnico za podzemno železnico) “peš” ogled Londona: vožnja s podzemno železnico do Westminstra, kjer vas bo pozdravil znameniti Big Ben, peš skozi park St. James do Buckinghamske palače in rezidence prestolonaslednika princa Charlesa. Ogled menjave konjske straže ob White Hallu in do Downing Streeta 10, kjer domuje angleški ministrski predsednik. Potem pa do živahnega Covent Gardna. Popoldne predlagamo ogled kronskih draguljev v Towru (doplačilo). Pozno popoldne predlagamo ogled razstavnega prostora voščenih lutk Madame Tussauds (doplačilo). Večerja po želji v tipičnem londonskem pubu (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: LONDON / zajtrk
Po zajtrku predlagamo v City–ju ogled veličastne katedrale sv. Pavla (doplačilo) ali pa se sprehodite do muzeja Tate Modern. Opoldne za doplačilo izlet v Greenwich v spremstvu Kompasovega vodnika. Na Westminstrskem pomolu se boste vkrcali na ladjo in po urici vožnje prispeli v Greenwich. Ogled observatorija z označeno časovno ločnico, če bo čas dopuščal, tudi pomorskega muzeja. Pozno popoldan panoramski ogled mesta–vožnja z znamenitim London Eye (doplačilo). Zvečer še nočni sprehod do trga Piccadilly in doživetje nočnega utripa mesta. Prenočevanje.

4. dan: LONDON–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Če bo čas dopuščal priporočamo obisk londonskega okrožja Knightsbridge in sprehod po slavni veleblagovnici–Harrods: 330 oddelkov, od oblačil, elektronike do nepozabnega oddelka s pripravljeno hrano in pijačo - Food Hall. Ali pa se posvetite raziskovanju muzeja znanosti, se v naravoslovnem muzeju zbližate z naravo, mogoče pa se posvetite dekorativni umetnosti in umetnim obrtem v muzeju kraljice Viktorije in princa Alberta … Prevoz na letališče in odhod letala proti Ljubljani.

Predviden letalski vozni red

PROGRAM TOWER
Ljubljana - London 16:45 18:00
London - Ljubljana 18:15 21:20

PROGRAM BIG BEN
Ljubljana - London 21:45 23:00
London - Ljubljana 18:05 21:2013533, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana–London–Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos ročne prtjage s težo največ 10 kg in dimenzijami 56 cm x 45 cm x 25 cm
 • 3 prenočevanja s kontinentalnimi zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • prevoz letališče–hotel–letališče v Londonu
 • vodenje v slovenščini in organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 16 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 150,00 EUR /osebo
 • doplačilo za program Tower 40,00 EUR /osebo
 • oddana prtljaga do 20 kg 60,00 EUR /osebo
 • angleški zajtrk 6,00 EUR /osebo/dan
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • poldnevni izlet v Greenwich 18 GBP
 • vstopnina v muzej voščenih lutk Madame Tussauds 28 GBP
 • vstopnina v Tower 22 GBP
 • vstopnina v katedralo Sv. Pavla 16 GBP
 • vožnja z London Eye 20 GBP
 • večerja v angleški restavraciji pribl. 26 GBP
 • podzemna železnica 8 GBP/dan

  CENE VSTOPNIN SE LAHKO SPREMENIJO.

MUZEJI V LONDONU, KJER VSTOPNIN NI:
Museum of London, British Museum, Tate Modern, Tate Britain, National Gallery, Victoria & Albert Museum, Imperial War Museum, Science Museum, Natural History Museum, National Maritime Museum...

Opomba

 • Program je pripravljen po pogojih na dan 20. 11. 2017, 1 GBP= 1,12 EUR.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.