01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Srednja Evropa > Nemčija > Berlin
 
 

V Berlinu ne smete izpustiti ogled enega najprivlačnejših božičnih trgov s ponudbo obrti in hrane iz 4 celin, od skandinavskega dimljenega lososa do obveznega kuhanega vina.
 
 
Regija: Nemčija Kraj: Berlin

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 21.12.
Čas potovanja: 3 dni/ 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BERLIN
Zgodaj zjutraj zbirališče potnikov na parkirišču Dolgi most v Ljubljani. Prevoz na beneško letališče (doplačilo) in predvidoma ob 10:35 odhod letala proti Berlinu. Dobrodošli v prazničnem mestu z božično okrašenimi ulicami in prikupnimi trgi na vsakem koraku. Avtobusni panoramski ogled prazničnega mesta: Brandenburška vrata, promenada Unter den Linden, na kateri so našli svoj prostor slavni hotel Adlon, ambasade, Humboltova univerza, Opera, nekdanja orožarna in danes Zgodovinski muzej, rimokatoliška katedrala, Aleksanderplatz, ostanki zidu na predelu, imenovanem East Side Gallery. Prevoz do hotela in nastanitev. S podzemno železnico se boste podali na raziskovanje. Zapeljati se boste skozi moderno železniško postajo do znamenitega Reichstaga. Sprehodili se boste do zgodovinskih Brandenburških vrat–ponosnega simbola prestolnice, slavoloka zmage, in se ustavili ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Pozno popoldan se boste sprehodili po znameniti Unter der Linden, kjer boste občudovali v čarobne luči odeta drevesa. In se na koncu ustavili na enem od božičnih trgov. Prenočevanje.

2. dan: BERLIN / zajtrk
Zajtrk. Podali se boste na 368 m visoki Fernsehturm na Aleksanderplatzu in si ogledali magično in očarljivo 360° panoramo adventnega Berlina. Sprehod mimo ˝rdeče˝ mestne hiše in največjega božičnega sejma na Aleksanderplatzu. Kdor želi se lahko z vodnikom odpravi mimo najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel do prehoda Checkpoint Charlie, ki je bil nekdaj najbolj znani prehod med razdeljenim Berlinom, si si za doplačilo ogledala muzej, ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu. Popoldne vam priporočamo, da se z vodnikom odpravite do starega mestnega jedra na obrobju Berlina v Spandau, to je eden od najprivlačnejših božičnih trgov s ponudbo obrti in hrane iz 4 celin, od skandinavskega dimljenega lososa do obveznega kuhanega vina. Po želji pa ostanete v mestu neštetih trgovin in opravite svoje božične nakupe. V Sonyjevem centru na trgu Potsdamer v večernih urah pa zasije še več kot 100 tisoč čarobnih luči. Zvečer za doplačilo možnost ogleda ene izmed trenutnih predstav v Friedrichstadt Palast–največjem evropskem zabaviščnem teatru, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi predstavami. V letu 2018 si lahko ogledate (priporočamo rezervacijo) neverjetno glasbeno, plesno in gimnastično predstavo "VIVID". Prenočevanje.

3. dan: BERLIN–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku priporočamo vožnjo z ladjo po reki Spree, ki je pravo doživetje s panoramo prazničnega mesta. Po želji obisk katerega izmed zanimivih muzejev; izbirate lahko med številnimi umetnostnimi muzeji ali muzeji, ki pripovedujejo zgodovino razdeljenega Berlina, zanimiv Židovski muzej, morda Tehnični muzej ali vedno živahen Živalski vrt. Vsepovsod pa vas bo spremljale bogato okrašene ulice in trgi z božičnimi sejem. V prostem času si boste lahko izbrali svojega »berlinskega medveda«, ki je simbol mesta in si ga v obliki spominka lahko odnesli domov ali se sprehodili po najbolj znani elegantni nakupovalni hiši KaDeWe. Popoldan prevoz na letališče in predviden odhod letala ob 17:35h proti Benetkam. Vožnja z avtobusom do Ljubljane (doplačilo)...19815, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Benetke–Berlin–Benetke
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijo 56 cm x 45 cm x 25 cm
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 2 prenočevanji z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
 • prevoz letališče–hotel–letališče v Berlinu
 • vodenje v slovenščini in organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 25,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • predstava v Friedrichstadt Palast (30 do 85 EUR) 85,00 EUR /osebo
 • prevoz Ljubljana-letališče Benetke-Ljubljana 55,00 EUR /osebo
 • oddana prtljaga do 20 kg 60,00 EUR /osebo
 • Fernsehturm 15,50 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 75,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • podzemna železnica - enodnevna vozovnica pribl. 7 EUR
 • muzej Checkpoint Charlie 14,50 EUR
 • vožnja po reki Spree 15,50 EUR
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.