01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Malta
 
 

Let iz Ljubljane, sprehod skozi prestolnico La Valetta, obisk otoka Gozo, sprehod po slikovitih uličicah Mdine - starodavne prestolnice Malte.
 
 
Regija: Južna Evropa Kraj: Malta

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Malta je definitivno otok sonca, saj ima več 300 sončnih dni na leto. Majhna in gosto naseljena otoška država skriva v sebi veličastno raznolikost. Njena glavna odlika je več kot 7.000 let stara zgodovina. Skozi zgodovino je zaradi mnogih morskih poti bila zanimiva za pomorščake, vojake, križarje, le ti pa so za seboj pustili edinstvene prazgodovinske templje, veličastne podzemne komplekse dvoran in grobišč, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izredno arhitekturno ter kulturno dediščino. Hkrati so Britanci za seboj pustili telefonske govorilnice, pa tudi jezik. Tako imajo na Malti dva uradna jezika: malteščina in angleščina.

Nočitve so predvidene v Hotelu Dolmen.Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.10.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-MALTA-BUGIBBA
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v popoldanskih urah in polet letala na Malto. Po pristanku sledi vožnja do izbranega hotela in nastanitev.

2. dan: BUGIBBA-LA VALLETTA-BUGIBBA
Po zajtrku sledi ogled prestolnice La Valleta na katero so domačini zelo ponosni in je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko predstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA-MOSTA-RABAT-MDINA–BUGIBBA / zajtrk
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do kraja Mosta, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno device Mariji, za katero Maltežani verjamejo, da jo je device Marija rešila med drugo svetovno vojno. Sledi ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca - Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA-GOZO-BUGIBBA / zajtrk
Zajtrku v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte - otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in s tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Na otoku si boste ogledali votlino, kjer naj bi se po legendi nimfa Kalipso kar sedem let zadrževala Odiseja. Ogledali si boste tudi tempelj Ggantija in romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali glavno mesto otoka Viktorija z obzidjem in se sprehodili po ozkih ulicah in mogočni citadeli. Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: BUGIBBA-HAGAR QIM–MODRA JAMA–MARSAXLOKK–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja po severni strani otoka mimo številnih slikovitih vasic do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Nadaljevanje vožnje do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20 – minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje, nenaseljen otoček Fifla, bližnje vrtove Buskett In palačo Verdala. Sledi ogled najpomembnejših megalitskih spomenikov na Malti: templja Hagar Qim in Mnajdra sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Ogled multimedijske predstave o nastanku templjev in muzeja ter templja Hagar Qim. Sledi vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v poznih popoldanskih urah poleteli proti Ljubljani.83139N, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana - Malta - Ljubljana
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • avtobusni prevoz
 • ogledi po programu z vključenimi vstopninami
 • 4 nočitve z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
 • organizacija in vodenje slovenskega in lokakalnega vodnika
 • DDV

Popusti

 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • mestna turistična taksa 0,50 EUR/noč

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba (hotel 4*) 119,00 EUR /osebo
 • večerje v hotelu 96,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • morebitne dodatne vstopnine

Opomba

 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda.
 • Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
 • Za program Malta – otok sonca veljajo posebni splošni pogoji.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.