01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Grčija
 
 

Zaplujte z nami do sončne Grčije, ki vas bo v objemu Sredozemskega morja s svojimi kulturno-zgodovinskimi zakladi popeljala na nepozabno potovanje v preteklost!
 
 
Regija: Južna Evropa Kraj: Grčija

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Vrhunci potovanja

 • v novo leto v ritmu sirtakija v živahni grški prestolnici - Atenah
 • ogled severnega dela Grčije s slikovito Meteoro


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 29.12.

Prevoz: avtobus, Ladja

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA - ANCONA - IGOUMENITSA
nočna plovba

V jutranjih urah odhod proti Anconi, kjer nas bo čakala grška ladja. V popoldanskih urah vkrcanje na ladjo, ki je s svojimi restavracijami, trgovino, igralnico, bari in diskoteko pravi plavajoči hotel. Sledi nočna plovba po Jadranskem morju proti Grčiji.

2. DAN: IGOUMENITSA - KALAMBAKA - DELFI
večerja, nočitev

Zjutraj izkrcanje v največjem mestu severozahodne Grčije - Igoumenitsi. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini do mesta Ioannina, nato pa čez gorovje Pindos v dolino Meteore, kjer se nam bo že od daleč odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, ki so uvrščeni tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh samostanov se bomo ustavili še v Kalambaki, dan pa zaključili v idilični vasici Delfi, kjer se bomo nastanili. Večerja in nočitev.

3. DAN: DELFI - ATENE
zajtrk, po želji silvestrska večerja, nočitev

Ogled ostankov nekoč največjega grškega preročišča, vkopanega v pobočje mogočnega gorovja Parnassos. Ob sprehodu skozi arheološko nahajališče nas bodo legende odpeljale v čas, ko so tu domovale pithije oz. delfske sibile, katerih preroki so krojili marsikatero odločitev antičnih Grkov. Nadaljevanje poti skozi gorsko vasico Arahovo proti prestolnici, kjer se bomo najprej povzpeli na simbol mesta, Akropolo, nato pa se podali še na avtobusni ogled: olimpijski stadion, predsedniška palača s častno stražo Evzoni ... Nastanitev v hotelu. Zvečer bomo lahko obiskali vedno živahen stari del mesta s številnimi trgovinicami - Plako. Priprave na najdaljšo noč v letu. Po želji in doplačilu silvestrovanje v restavraciji . Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. DAN: ATENE – PELOPONEZ - ATENE
zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja do nekoč slavnega zdravilišča Epidavros, kjer bomo preizkusili najbolj akustično gledališče v svetovnem merilu, v katerem še dandanes prirejajo predstave z zgolj naravno akustiko. Vožnja v Mikene. Ogled ostankov več kot 3000 let stare trdnjave s svetovno znanimi Levjimi vrati, ki naj bi jih po legendi pomagali graditi Kiklopi, in skrivnostnih kupolastih grobnic. Vrnitev v Atene in priprave na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje na prostem oziroma od doplačilu v restavraciji.

5. DAN: ATENE
zajtrk, večerja, nočitev

Prosti dan v grški prestolnici. Sprehod do starega mestnega jedra, kjer boste lahko pohajkovali po labirintu ulic z butiki ali pa zgolj uživali v tipični grški kavarni ob pitju grške ledene kave – t.i. »frapeja«. Za najbolj osupljive razglede mesta se lahko povzpeli hrib Filopappou,tako imenovan tudi hrib Muz, ima neverjeten razgled na celotno mesto, ki se razteza na Saronski zaliv. Tudi pogled na Akropolo je od tam precej spektakularen. Drug hrib, ki omogoča odličen razgled na mesto, je hrib Lycabettus. Do nje lahko pridete po poti iz ulice Loukianou. Na vrhu hriba boste našli kapelo Agios Georgios in seveda kavarno.

6. DAN: ATENE - KORINTSKI PREKOP -STARODAVNI KORINT - PATRAS
zajtrk, nočna plovba

Po poznem zajtrku slovo od Aten in vožnja ob Saronskem zalivu do slavnega korintskega prekopa, ki s pričo svojih osupljivih dimenzij velja za eno največjih grških znamenitosti. Postanek za ogled in dobro grško kavo. Postanek še ob starem Korintu, mestecu, ki je s svojo strateško lego med Jonskim in Egejskim mormorjem postalo eno izmed najbogatejših grških mest. Po ogledih po južni obali Korintskega zaliva proti Patrasu, kjer se bomo poslovili od Grčije s tipičnim „jasas” in se vkrcali na vašo staro znanko - grško ladjo, ki nas bo odpeljala proti Anconi.

7. DAN: ANCONA - SLOVENIJA

Dopoldne plovba po Jadranu in čas za zadnje zbiranje vtisov, sončenje na ladijskih palubah, še zadnji frape ter sproščen klepet. Popoldne pristanek v Anconi in vožnja proti Sloveniji.pa1314, Palma

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevozi
 • plovba z ladjo Ancona - Igoumenitsa in Patras - Ancona v štiri posteljnih notranjih kabinah
 • dva polpenziona ( 1 x Delfi, 1x Loutraki) en polpenzion in ena nočitev z zajtrkom v Atenah v hotelu 3/4*
 • zunanji ogledi
 • spremstvo in organizacija potovanja


Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 35 oseb 50,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 75,00 EUR /osebo
 • 1/3 notranja kabina (v obe smeri) 40,00 EUR /osebo
 • 1/2 notranja kabina (v obe smeri) 70,00 EUR /osebo
 • 1/2 zunanja kabina (v obe smeri) 70,00 EUR /osebo
 • silvestrovanje v restavraciji pribl. 70,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno aranžmaja znašajo pribl. 45 EUR

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 30 €
 • na posameznem avtobusumed 25 in 34 potniki 50 €
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.