01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Španija > Kanarski otoki
 
 

Otoki večne pomadi in prijetne temperature za raziskovanje Kanarskih otokov v barvah božičnih zvezd.
 
 
Regija: Španija Kraj: Kanarski otoki

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Ne spreglejte:

 • raziskovanje Kanarskih otokov v barvah božičnih zvezd
 • večna pomlad in prijetne temperature
 • kombinacija počitnic in ogledov
 • primerno za družine


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 31.12.

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – GRAN CANARIA
polet, nočitev
Zbor potnikov v jutranjih urah na bližnjem letališču (Dunaj ali Benetke) (ob doplačilu možnost prevoza iz Slovenije) in polet na otok večne pomladi - na Gran Canario. Vožnja do hotela in nastanitev. Priprava na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje na prostem ali v restavraciji hotela.

2. DAN: GRAN CANARIA
zajtrk, nočitev
V pomlad ujeti dan na otoku bomo izkoristili za sprehode in počitek po živahni noči. Prost dan lahko izkoristite za samostojno raziskovanje otoka.

3. DAN: GRAN CANARIA - IZLET PO OTOKU
zajtrk, nočitev
Odpeljali se bomo proti jugu, kjer nas čaka razigranost peščenih sipin in morja na eni strani ter bujna poraščenost v notranjosti otoka na drugi strani. Playa Ingles, Dunas, Maspalomas so danes velika turistična središča. Največje med njimi je Maspalomas, ki je nastalo iz treh ločenih letovišč. Od vzhoda na zahod si sledijo v tem vrstnem redu: San Agustin, Playa del Ingles in Maspalomas Od 60. let naprej se območje nenavadno hitro razvija. K temu je vsekakor botrovala 6 km dolga peščena plaža in prijetna klima s skoraj 350 sončnimi dnevi v letu. Na skrajnem jugu otoka se plaža zaključi s čudovitimi bleščeče belimi, saharskim podobnimi sipinami, ki so ena najlepših znamenitosti Kanarskih otokov. Krajši postanek in nadaljevanje Puerto Morgan, v nekdaj staro ribiško pristanišče, ki se je danes razširilo v »vas« z značilnimi belo – pastelnimi hišicami. Hiše krasijo železni balkoni z živo pisanim cvetjem, v Marini je polno slikovitih ribiških čolnov in prestižnih jaht. Popoldne povratek v hotel.

4. DAN: GRAN CANARIA – LAS PALMAS
zajtrk, nočitev
Sprehod po prestolnici otoka Las Palmas. V mestu najdemo najstarejše hiše na otoku in nasploh Kanarskih otokih.. V slikovitem predelu Vegueta se je Krištof Kolumb udeležil maše v baročni cerkvi, preden se je podal v novi svet. Zanimiva je »Kolumbova hiša«, elegantna stavba iz 15. stoletja. Nekoč je bila rezidenca prvega guvernerja otoka Pedra de Vere. Kolumb je prebival v hiši med pripravami na prvo in drugo potovanje v Ameriko. Danes je hiša spremenjena v muzej, posvečen potovanjem Kolumba. V hiši na Calle Cano se je rodil in preminil književnik Bemto Perez Galdos. Zavzemal se je za socialne spremembe. Sprehod do ribiške utrdbe Castillo de la Luz, ki velja za najstarejši spomenik na otoku. Trdnjavo so zgradili leta 1494. Prestala je številna obleganja francoskih, nizozemskih in angleških piratov. Danes se kulturni center s številnimi razstavami, koncerti, predavanji in recitali.

5. DAN: GRAN CANARIA
zajtrk, nočitev
Prost dan na otoku, namenjen uživanju.

6. DAN: GRAN CANARIA – TENERIFE – GRAN CANARIA
zajtrk, nočitev
Vožnja s trajektom na otok Tenerife. Na poti proti zvezdam in velikanu, bi lahko imenovali ta dan. V prijetni vožnji se bomo vzpenjali proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije vulkanu - Picu del Teide, ki ga domačini in tudi vsi obiskovalci še kako častijo. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo in nas po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, pripeljala do čudovite vulkanske pokrajine in samo 1200 m pod krater snežne kape, pod katero vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3 718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. V dolino se bomo vračali skozi slikovito vasico Vilaflor in preko Arone na Južni del Tenerife. Popoldne povratek na Gran Canario.

7. DAN: GRAN CANARIA
zajtrk, nočitev
Prost dan na otoku, namenjen uživanju.

8. DAN: GRAN CANARIA - SLOVENIJA
zajtrk
Prosti čas glede na čas polet letala. Prevoz na letališče, od koder bomo poleteli do enega izmed bližnjih letališč. Prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Silvestrovanje:

Silvestrovanje bo potekalo na prostem, na ulicah kraja Las Palmas. To je odlična lokacija za skok v novo leto, saj tukaj silvestrujejo domačini. Navadno postavijo številne odre s koncerti in prireditvami, na katerih se odvija glasba do jutranjih ur. Ulice so živahne, lokali odprti, veliko je stojnic s pijačo in hrano, ob polnoči pa imajo ognjemet.


Opomba:

V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni. Na prodajno mesto posredujte kopijo dokumenta s katerim potujete.pa1756, Palma

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz na Gran Canario in nazaj z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • 7x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • 2 izleta po otoku
 • spremstvo in strošek organizacije


Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo za manjšo skupino (manj kot 25 potnikov) 70,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • polpenzion v hotelu (6 večerij) 89,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 169,00 EUR /osebo
 • silvestrovanje v hotelu 69,00 EUR /osebo
 • izlet na otok Tenerife 119,00 EUR /osebo
 • Silvestrovanje v restavraciji hotela 89,00 EUR /osebo

Doplačila:

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potniki 70 €
 • med 25 in 34 potniki 50 €
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.