01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Jugovzhodna Evropa > Makedonija > Ohrid
 
 

Domovina Aleksandra Velikega ponuja izjemne naravne lepote. Med visokimi planinami so skrita čudovita jezera: Ohridsko, Prespansko, Mavrovo, vmes so zelene doline, imajo velika rodovitna polja, kjer pridelujejo sadje in tobak, veliko je vinogradov in pridelave zelenjave. Navdušila vas bo pokrajina, ki je pogosto podobna Sloveniji in kultura in zgodovinski spomeniki, ki so čudoviti in od naših tako različni. Skopje, živahna prestolnica, ki se hitro razvija, Ohrid z jezerom, zgodovinskimi spomeniki in številnimi prenovljenimi hoteli, Bitola z antično Heraklejo, pa vinske kleti, odlična hrana in vse bolj kvalitetna vina in zelo prijazni domačini, ki se vedno razveselijo slovenskih gostov. To je samo nekaj podatkov, ki vas vabijo v Makedonijo. Makedonija vas pričakuje, ne bo vam žal, če jo obiščete.
 
 
Regija: Makedonija Kraj: Ohrid

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 40 oseb - 524 EUR
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 539 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 569 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 27.4., 29.4., 1.5.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20/30/40Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–SKOPJE–OHRID / večerja
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred odhodom. Odhod letala v Skopje predvidoma v opoldanskih urah. Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v Skopje. Prestolnica države z več kot 4000–letno zgodovino obiskovalcem razkriva mešanico orientalnega in zahodnega sveta in je idealno izhodišče za odkrivanje države. Ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa s prekrasno ikonografijo, džamija Mustafe Paše, reka Vardar, znameniti kamniti most, ki ločuje dve večji kulturni in verski skupnosti; pravoslavno in islamsko, sprehod po starem delu mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva proti Ohridu. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru, večerja, prenočevanje.

2. dan: OHRID IN OHRIDSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Ohrid je ena najlepših izletnih točk v Makedoniji. Staro mestno središče je pravi arhitekturni biser in je vpisan na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Po zajtrku ogled kulturno−zgodovinskih znamenitosti Ohrida: Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, idr. Nato nekaj časa prosto za oddih, sprehod po mestu in nakup spominkov, morda ohridskih biserov. Vrnitev v hotel. Priporočamo zanimiv izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Nauma (doplačilo). Objekt je leta 905 ustanovil sam Sv. Naum, po izročilu zdravilec bolnih, ki je v njem tudi pokopan. Po ogledu sprehod do izvirov reke Drim, nato vrnitev v hotel. Zvečer večerja v hotelu ali za doplačilo tipična makedonska večerja. Prenočevanje.

3. dan: BITOLA–PRESPANSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja z avtobusom čez planino Galičico do Prespanskega jezera s postanki na razglednih točkah s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v drugo največje mesto države Bitolo. Ogled glavne zanimivosti mesta, ostankov antične Herakleje, nato sprehod po starem delu mesta in ogled zanimivosti. Nekaj prostega časa za osvežitev ali kosilo. Popoldne vrnitev v hotel. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: OHRID–DEBAR–SV. JOVAN BIGORSKI–MAVROVO–TETOVO–SKOPJE–LJUBLJANA / zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku odhod avtobusa skozi Strugo po dolini reke Crni Drim. Vožnja mimo Debarskega jezera v Debar in naprej do samostana Sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled samostanske cerkve, nato vožnja do jezera Mavrovo. Krajši postanek ob jezeru, potem nadaljevanje potovanja mimo Gostivara in Tetova v Skopje, prevoz do skopskega letališča. Odhod letala proti Ljubljani okoli 15. ure in postanek na Letališču Jožeta Pučnikav popoldanskih urah.18393, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana–Skopje–Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 polpenzioni v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
 • vsi ogledi in vstopnine po programu
 • lokalni vodniki
 • organizacija potovanja in slovensko vodenje

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 45,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • tipična makedonska večerja 20,00 EUR /osebo
 • izlet z ladjo 18,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 50,00 EUR /osebo
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.