01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Azija - Bližnji Vzhod > Oman

Oman - 12 dni  12  dni

 
 

V Omanu se moderna Arabija spogleduje s svojo starodavno dušo. Tu se preteklost prepleta s prihodnostjo in skupaj tke zgodbo o uspehu, ki se je začela z vladavino Sultana Qaboos−a Bin Saida še ne tako daleč nazaj. Doživite z nami najlepše obraze odmaknjenega, varnega in urejenega Omana, ki ga odlikuje tradicionalnost in miroljubna politika odnosov s sosedskimi državami. Spoznajte južno regijo Dhofar in potovanje dopolnite z oddihom v odličnem hotelu ob morju na plaži tropskega Salalaha. Potovanje dopolnite z oddihom v odličnem hotelu ob morju na plaži južnega Salalaha, ki je novost na slovenskem trgu.
 
 

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Edinstvene izkušnje:

 • občudujte omansko arhitekturno mojstrovino notranjosti Kraljeve Operne Hiše v Muscatu
 • sprehodite se ob zalivu Al Ayjah v starodavnem mestu ladjedelništva Sur
 • naučite se vse o gnezdenju zelenih želv
 • potopite se v kristalne vode v oazi Wadi Bani Khalid
 • zaspite "pod zvezdami" v beduinskem kampu
 • začnite dan s čudovitim sončnim vzhodom v "rdeči puščavi"
 • odkrijte slikovite gorske doline in starodavne vasi pobočij Zelenega Gorovja
 • barantanje na starodavnih arabskih tržnicah v Muttrahu in Nizwi je obvezno
 • uživajte v tropskem predelu ob morju na plaži južnega Salalaha z oddihom v odličnem hotelu
 • odlično slovensko vodenje - predviden izkušen vodnik EDVARD JABER KRIŠJAK


 

Zagotovljen odhod

 • 15. 11. 2019: od 2.229 EUR/osebo


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 15.11., 18.2., 14.3.
Čas potovanja: 12 dni / 10 nočitev
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: je potreben za Oman (pridobi se na kraju samem ob vstopu)

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−ZAGREB- DOHA- MUSCAT / obroki na letalu
Odhod iz Ljubljane in vožnja do zagrebškega letališča. Polet proti Dohi in nadaljevanje poleta proti Muscatu. Po pristanku v večernih urah prevoz do hotela.

2. dan: MUSCAT / zajtrk, večerja
Zajtrk. Avtobusni ogled mesta z obiskom Velike Mošeje Njegovega Veličanstva Sultana Qaboos−a Bin Saida. V obalnem predelu Qurum boste na ogledu imenitne Kraljeve Opere občudovali notranjost hiše z značilnim omanskim dekorjem. Preizkusite se v barantanju na eni od največjih tradicionalnih tržnic v Arabskem svetu, Souku Al Dhalam - tržnici teme. Tu skozi podobe, zvok in arome doživite enega od številnih obrazov prestolnice. Na sprehodu boste občudovali sultanovo palačo Al Alam in obiskali mestni muzej Bait Al Zubair. Večerja.

3. dan: MUSCAT−BIMAH–FINS BEACH−SUR / zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste zapeljali vzdolž jugovzhodne obale Omanskega morja. Ogled apnenčastega kraterja Bimah, nenavadnega turkizno modrega sladkovodnega tolmuna, kjer bo čas za osvežitev in kopanje. Nadaljevanje poti do starodavnega trgovskega pristanišča Sur. Pristanišče slovi po izdelavi tradicionalnih lesenih arabskih jadrnic dhow, krajši ogled delavnic. Nastanitev v hotelu. Po večerji vožnja do znamenite »Turtle beach«, kjer je eno največjih gnezdišč velikih zelenih želv.

4. dan: SUR−WADI BANI KHALID−WAHIBA SANDS / zajtrk, večerja
Zajtrk. Sledi vožnja do visoko ležeče gorske doline plemen Khalid, ki jo krasijo naravne lepote sinje bistrih vodnih bazenov. Čas za sproščujoč oddih v kristalni vodi, lahko pa se boste okrepčali v bližnji preprosti restavraciji. Nasprotje gorske oaze je valujoča »rdeča « puščava Wahiba Sands, po kateri se boste zapeljali s terenskimi avtomobili. Spoznali boste tudi tradicionalno beduinsko bivališče in ob kavi in datljih spoznali več o njihovem načinu življenja. Nastanitev v puščavskem turističnem naselju in večerja. Uživajte v pogledu na zvezdnato nebo in zaspite pod prostrano zvezdnato odejo.

5. dan: WAHIBA SANDS— JABRIN - BAHLA- AL HAMRA—JEBEL SHAMS / zajtrk, večerja
Po opazovanju sončnega vzhoda v puščavi bo sledil okusen zajtrk. Odpeljali se boste proti notranjosti Sultanata. Postanek za ogled obnovljene palače Jabrin, mogočne rezidence imamov Yaariba. Popoldan vožnja do trdnjave Bahla, ki in je ena od štirih trdnjav, zgrajenih v dolini pogorja Jebel Akhdar. Zunanji ogled. Ustavili se boste v vasi Al Hamra, z dobro ohranjenimi večnadstropnimi hišami iz blata in opeke. Ogled »hiše čistosti«, muzeja Bait Al Safa. Vožnja proti gorski oazi Wadi Ghul - »Kačji dolini« ob strmem vznožju Jebel Shams - Gore Sonca. Sledil bo vzpon z vozilom do turističnega naselja pod pobočji Jebel Akhdar. Nastanitev in večerja.

6. dan: JEBEL SHAMS- NIZWA−BIRKAT AL MAUZ- MUSCAT / zajtrk, večerja
Zajtrk. Občudovanje slikovitih podob s pobočja najvišje gore v Sultanatu- Jebel Shams ali Gore Sonca, ki se vzpenja 3.010 m nad morjem. Spust v osrčje gorske oaze Nizwa. Ogled mestne utrdbe z mogočnim okroglim stolpom ter obisk mestnega souka, znanega tudi po rezljanih nožih »khanjar« ter čudovitih izdelkih iz srebra. Vožnja do nasada datljevih palm v nekdanji utrdbi Birkat Al Mauz, kjer deluje namakalni sistem Falaj, ki je ena od Unescovih kulturnih dediščin. V okolici se nahajajo nasadi banan in dateljev, kot tudi ostanki številnih hiš iz blata, ki pričajo o nekdanjem načinu arhitekture. Pozno popoldne prihod v Muscat. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7. dan: MUSCAT- BARKA- NAKHAL - MUSCAT / zajtrk, večerja
Po zajtrku boste obiskali zanimivo ribjo tržnico v Barki. Dopoldne nadaljevanje poti proti rodovitni priobalni ravnici južnega dela regije Al Batinah. Postanek v vasici Nakhal. Ogledali si boste utrdbo Husn Al Heem, imenovano tudi trdnjava Nakhal. Začetki gradnje segajo v obdobje pred prihodom islama, prvi lastniki so bili dinastija Sasanidi, stoletja kasneje je postala rezidenca dinastije Yaarubah, Pred vrnitvijo v Muscat se boste ustavili še v zeleni oazi ob vodnih izvirih Nakhal springs ter občudovali slikovita pobočja bližnjega gorovja Jebel. Večerja in prenočevanje.

8. dan: MUSCAT- SALALAH / zajtrk, večerja
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet na jug države, do obalnega mesta Salalah, ki v zadnjih letih postaja ena najbolj zaželenih destinacij Indijskega oceana. V oazi ob morju rastejo številni hoteli, odlična klima godi palmam in drugemu rastju, toplo morje pa ponuja popolno kombinacijo osvežitve in oddiha. Po pristanku vas čaka prevoz do hotela. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

9. dan: SALALAH / zajtrk, večerja
Zajtrk. Za doplačilo možnost poldnevnega izleta »Po poteh kraljice iz Sabe« proti vzhodnemu delu Salalaha, Popeljali se boste do morske ožine Khor Rori, kjer je nekoč stalo utrjeno mesto z mogočnim pristaniščem Samhuram, od koder so vodile trgovske poti po širnem Bližnjem Vzhodu vse do starodavne Grčiije. Ustavili se boste v Mirbatu, nekdanji prestolnici pokrajine Dhofar in obiskali nenavadno srednjeveško grobnico imama Mohameda Bin Ali. Morda še postanek v mestnem središču Salalaha, rojstnem kraju Sultana Qaabos-a, kjer bo nekaj časa za nakupe spominkov in tipičnih izdelkov. Popoldne vrnitev v hotel. Večerja.

10. dan : SALALAH / zajtrk, večerja
Zajtrk. Prosto za oddih na plaži ali ob bazenu, kjer so možne številne športne aktivnosti ob vodi. Večerja v hotelskem naselju.

11. dan: SALALAH- DOHA / zajtrk
Zajtrk. Dan namenjen oddihu. Popoldan oz. proti večeru prevoz na letališče ter polet letala proti proti Dohi.

12. dan: DOHA- ZAGREB- LJUBLJANA / obroki na letalu
V nočnih urah polet letala proti Zagrebu. Po jutranjem pristanku prevoz v Ljubljano.52157, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • prevozi po programu
 • prenočevanje v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • 1 prenočevanje v šotorih - kamnitih hiškah v puščavi - lastna kopalnica (3*)
 • 1 x prenočevanje v gorskem turističnem naselju (3*)
 • polpenzion ( zajtrk + večerja ) kot navedeno v programu
 • vse vstopnine po programu (Velika Mošeja, Kraljeva Operna hiša Muscat, muzej Bait Al Zubair, rezervat Turtle beach, utrdba Nizwa, muzej Bait Al Safa, palača Jabrin, z džipi po puščavi, utrdba Nakhal)
 • notranji let iz Muscata do Salalaha
 • v Salalahu odličen hotel 4* na osnovi polpenziona
 • organizacija potovanja
 • DDV

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 180,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 390,00 EUR /osebo
 • vstopni vizum za sultanat Oman, ki ga pridobite ob vstopu v državo znaša za bivanje od 10 dni 50,00 EUR /osebo
 • poldnevni izlet v Salalahu 50,00 EUR /osebo

Opomba

 • triposteljne sobe so na vprašanje

Opozorilo - VIZUM*

 • Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Oman. Prijavnemu mestu dostavite barvno kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven najmanj 6 mesecev na dan vstopa v Oman. Vizum pridobimo ob vstopu v državo na letališču v Muscatu.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.