01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Zahodna Evropa > Francija > Pariz

Pariz z letalom  4  dni

 
 

Pariz je francosko glavno mesto, kjer lahko uživajo pohajkovalci in sladokusci, pa tudi mojstri življenja, ljubitelji velike umetnosti ter nepoboljšljivi romantiki. Pariz je mesto, ki nikoli ne izgubi svojega šarma. Obiščite še dolino reke Loare. Dolino, ki s svojimi srednjeveškimi in renesančnimi gradovi očara s štiristoletno zgodovino dvornih spletk. Dolina imenovana tudi »Vrt Francije« - vinogradi, cvetje, zeleni griči in seveda gradovi. Dežela francoskih kraljev in plemičev. Zagotovo boste naslednjič želeli to kulturno, naravno in kulinarično bogato francosko regijo podrobneje raziskati!
 
 
Regija: Francija Kraj: Pariz

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

NE SPREGLEJTE- CENA NA OSEBO:

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 565 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 595 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 6.2., 5.3.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 25Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA – PARIZ
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Parizu. Sledi avtobusni ogled mesta mimo glavnih znamenitosti: katedrala Notre–Dame, Latinska četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Eifflov stolp, Napoleonova grobnica–Dôme des Invalides itd. Nastanitev v hotelu in nekaj prostega časa za osvežitev. Popoldan vožnja z metrojem do trga Concorde, od koder se boste sprehodili po »kraljevski ulici« Rue Royale do cerkve La Madeleine in nato naprej do stare pariške opere Garnier ter znamenitih veleblagovnic. Prenočevanje.

2. dan: PARIZ – (DVORCI LOARE) – PARIZ / zajtrk
Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet po dolini reke Loare (doplačilo), ki se ponaša s čudovito naravo in mogočnimi dvorci francoskega plemstva. Obisk mogočnega Chamborda, ki je bil po svoji veličini upravičen predhodnik Versaillesa. Nato naprej do dvorca Chenonceau, čigar zgodovino so krojile ženske, kar boste lahko v samem dvorcu tudi začutili. Za konec še skok do Amboisa in sprehod po simpatični vasici, v kateri je del svojega življenja preživel tudi renesančni mojster Leonardo da Vinci. Vrnitev v Pariz v večernih urah. Prenočevanje.
(Drugi dan bo izlet izveden le ob zadostnem številu prijav. V kolikor se za izlet ne odločite priporočamo samostojne oglede pariških znamenitosti.)

3. dan: PARIZ – (VERSAILLES) – PARIZ / zajtrk
Po zajtrku priporočamo avtobusni prevoz (doplačilo) v Versailles ter individualni ogled dvorca Ludvika XIV., Sončnega kralja in prekrasnih baročnih vrtov, ki dvorec obdajajo (vstopnina za doplačilo). Popoldan vrnitev v Pariz in ogled mesta – na otočku Ile de la Cité si boste z vodnikom ogledali najlepšo pariško katedralo – Notre–Dame, v Latinski četrti boste začutili mladostni utrip mesta in se prepustili čarom bohemske četrti Le Marais. Zvečer sprehod po Montmartru, gričku umetnikov in ogled bazilike Sacré–Cour, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Za zaključek večera si lahko za doplačilo ogledate tudi odlično predstavo v enem od mnogih pariških kabaretov, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Prenočevanje.

4. dan: PARIZ–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in vožnja z metrojem do Eifflovega stolpa ter vzpon (doplačilo) ter za lepši začetek dneva priporočamo še vožnjo z ladjico po Seni (doplačilo), kjer se boste ob zvokih francoskih šansonov prepustili občudovanju pariških znamenitosti. Lahko se boste še zadnjič podali na sprehod do Slavoloka Zmage po najlepši aveniji na svetu – Champs Elysées. Popoldan prevoz na letališče in odhod letala proti Ljubljani v večernih urah.11405, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj
 • avtobusni ogled mesta
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje)
 • DDV
 • vodenje in organizacija potovanja

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 30,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • izlet z avtobusom po dolini reke Loare (najmanj 15/20 oseb) - vključuje vstopnino v 2 gradova, od 18 let 130,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 140,00 EUR /osebo
 • ladja po Seni 15,00 EUR /osebo
 • izlet z avtobusom po dolini reke Loare (najmanj 15/20 oseb) - vključuje vstopnino v 2 gradova - otroci od 0 - 18 let 83,00 EUR /osebo
 • prevoz v Versailles z avtobusom (najmanj 15 oseb) 27,00 EUR /osebo
 • vstopnina kabaret 130,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • Eifflov stolp - 25 EUR
 • Versailles - vstopnina v dvorec -18 EUR
 • muzeji približno -12 EUR
 • vstopnina v Eurodisney: odrasli - 87 EUR , otroci od 3 do 11 let - 80 EUR
 • 10 kart za metro približno - 15 EUR

Opomba

 • če pri odhodih med oktobrom in aprilom ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo za prevoz do letališča.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.