01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Grčija > Atene
 
 

Atene niso le Akropola in olimpijski stadion, obisk Aten je doživetje zase. Nedaleč od Aten se nahajajo čudoviti otočki, polni zelenja in z bogato arhitekturo in Peloponez z neskončnimi nasadi pomarančencev, ki skrivajo najbogatejša mesta antične Grčije.
 
 
Regija: Grčija Kraj: Atene

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Ali ste vedeli?

Da Korintski prekop loči polotok Peloponez in celinsko Grčijo ter povezuje Jonsko in Egejsko morje? Dolg je 6,3 km, globok je 8 m in širok 23 m, zgrajen
pa je bil leta 1893. Vklesan je v živo skalo. Vsak torek je zaprt zaradi čiščenja kamenja, ki se s skoraj navpičnih sten odkrhne in pade v vodo. Kar neverjetno
se zdi, da 70 m visoka stena stoji brez kakršnekoli podpore. Zaradi tolikšne višine, je v prekopu prijetno hladno in vožnja skozenj je svojevrstno doživetje.Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 6.4., 27.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše število potnikov: 20

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–ATENE–DELFI/ večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani (doplačilo) ali na beneškem letališču v jutranjih urah. Odhod letala v Atene v dopoldanskih urah. Po prihodu na atensko letališče, sledi vožnja do Akropole in ogled največje mestne znamenitosti: Propileje, Partenon, Erechteion in arheološkega muzeja na Akropoli. Nadaljevanje vožnje proti severnemu delu Atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnassos, kjer se v skalnate stene vklesana nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2500 leti so se v sveto mesto Delfi v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: DELFI–KORINTSKI ZALIV–PATRAS–KORINTSKI PREKOP-LOUTRAKI/ zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled arheološkega prostora in muzeja ter vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. st. Nadaljevanje poti do Patrasa, največjega mesta na Peloponezu, znanega po cerkvici sv. Andreja in nato do slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. št. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Nero, v obstoječi dolžini 6343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja v Loutraki, simpatično letoviško središče, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan: LOUTRAKI–MIKENE–EPIDAVROS–NAUPLIO–ATENE/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja v Mikene. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Nadaljevanje vožnje do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Vožnja do mesteca Nauplio, enega najlepših mest na Peloponezu, nad katero dominira trdnjava Palamidi in Akronauplia. Sledi vožnja do prestolnice Grčije – Aten. Nastanitev v hotelu. Zvečer vam priporočamo večerni sprehod do Plake, kjer si boste lahko za doplačilo ogledali folklorni program in poskusili tipične grške specialitetami. Prenočevanje.

4. dan: ATENE–BENETKE–(LJUBLJANA)/ zajtrk
Zajtrk in ogled prestolnice Grčije z avtobusom. Vožnja do Panathinaiko stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, zgrajene ob prelomu stoletja. Danes je skoraj vsaka hišica spremenjena v prodajalno, obrtno delavnico ali lokalček, tako da je sprehod po Plaki prav gotovo posebno
doživetje. Popoldne prevoz na letališče pri Atenah in odhod letala v Benetke, kjer boste pristali v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).16504, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Benetke–Atene–Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevozi
 • 1 zajtrk in 2 polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • vodenje in organizacija programa
 • DDV

Popusti

 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo za skupino 20 - 30 oseb 30,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • mestna turistična pristojbina (na recepciji hotela) 1,5 EUR/osebo/dan

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 75,00 EUR /osebo
 • tradicionalna večerja s folkloro 35,00 EUR /osebo
 • prevoz na letališče in nazaj 55,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 60 EUR

Opomba

 • pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.