01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Azija - Bližnji Vzhod > Uzbekistan
 
 


Mošeja Ertogrul Gazy, antično mesto Nissa, Turkmenbachi mošeja, mavzolej, centralni bazar, puščava Karakum, mesto Khiva,...
 
 


 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Ne spreglejte - cena na osebo

pri udeležbi najmanj 20 oseb - 2.990 EUR
pri udeležbi najmanj 15 oseb - 3.390 EUROsnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 13.9.
Čas potovanja:12 dni/10 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: ni potreben


Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–ASHGABAT
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Let prek enega od evropskih letališč v Ashgabat.

2. dan: ASHGABAT / večerja
Pristanek v turkmenistansko prestolnico. Čas za krajši počitek in celodnevni ogled Ashgabata. Obiskali boste mošejo Ertogrul Gazy, park neodvisnosti, nacionalni muzej, antično mesto Nissa, ki je na UNESCO–vem seznamu svetovne dediščine in Turkmenbashi možeja in mavzolej ter centralni bazar. Večerja v tipični turkmenistanski restavraciji. Prenočevanje.

3. dan: ASHGABAT–DARVAZA–KHIVA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja do puščave Karakum, kjer se nahaja Darvaza Gas Center ali t.i. “vrata pekla”. Kosilo. Nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki do sosednje države Uzbekistan v mestu Khiva. Namestitev in prenočevanje.

4. dan: KHIVA / zajtrk, večerja
Khiva je mesto, ki predstavlja tipično Vzhodno pravljico: ozke ulice, široke verande, veličastne mavzoleje ter kulturne in zgodovinske dediščine. Po zajtrku si boste ogledali to mesto. Med drugim boste obiskali: arhitekturni kompleks Ichan–Kala, rezidenca zadnjega Khana in mavzoleja Ismaila Khodja, grad Kunya Ark, stolp Kalta Minor, palača Tash Hovli in mošeja Juma. Večerja in prenočevanje.

5. dan: KHIVA–BUKHARA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja po misteriozni rdeči puščavi Kyzyl Kum, ki je bila včasih imenovana kot “Dežela tisočerih mest” do mesta Bukhara. Po prihodu popoldanski ogled mesta. Sveta Buhkara, kot jo domačini imenujejo, predstavlja dom svetovno znanega filozofa Hodja Nasriddin. Obiskali boste mošejo in mavzolej. Večerja in prenočevanje.

6. dan: BUKHARA–SAMARKAND / zajtrk, kosilo
Po zajtrku prevoz do železniške postaje in sledi vožnja z vlakom do mesta Samarkand. Samarkand je bil zibelka znanosti in umetnosti starodavnega vzhoda. Multinacionalen in strpen, domačini pravijo, da je več poti do nebesa, zato ni razlike v tem, kako ljudje molijo. Po prihodu kosilo v lokalni restavraciji ter ogled mesta in obisk: trga Registan, mošeja Bibi Khanun, mavzoleja Guri Emir ter razigranega bazarja Siab. Prenočevanje.

7. dan: SAMARKAND–TAŠKENT / zajtrk, večerja
Po zajtrku vlak do prestolnice Uzbekistana, Taškenta. Po prihodu ogled mesta: Nacionalni muzej umetnosti, religiozni kompleks Khasti Imam. Večerja in prenočevanje.

8. dan: TAŠKENT–KHUDJAND–DUSHANBE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Khudjanda–drugo glavno mesto Uzbekistana. Popoldanski ogled mesta in obisk muzeja ter mavzel Shaikh Maslehatoddina iz 14. stol. Nadaljevanje vožnje do glavnega mesta Tadžikistana, Dushanbe. Večerja in prenočevanje.

9. dan: DUSHANBE / zajtrk, večerja
Zajtrk. Ogled mesta, ki se bo začel z ogledom trdnjave Hissar, ki je bila palača Bukharskih Emiratov. Trdnjava je obkrožena s spomeniki in mavzoleji iz 18. stol. Sprehodili se boste do trga neodvisnosti, spomenika Ismaila Sononija–ki je oče tadžikistanske države ter največje knjižnice v centralni Aziji z 9. nadstropji in več kot 11 milijonov knjig. Večerja v tipični tadžikistanski restavraciji in prenočevanje.

10. dan: DUSHANBE–ALMATY / zajtrk, večerja
Po zajtrku transfer na letališče in polet proti Kazagstanskemu mestu Almaty. Po pristanku organiziran transfer do hotela. Sledil bo ogled mesta: park Panfilov, katedrala Zenkov, Muzej kazahstanskih nacionalnih instrumentov, zeleni bazar, centralna mošeja, trg republike in trg prvega predsednika. Obiskali boste tudi najvišjo točko mesta (1100 m), kjer se vam bo odprl panoramski pogled na mesto. Tipična kazahstanska večerja in prenočevanje.

11. dan: ALMATY–BISHKEK / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do glavnega mesta Kirgizistana, Bishkeka. Obiskali boste muzej zgodovine, centralni trg Ala–Too, Park Panfilov. Obiskali boste tudi nacionalni park Ala–Archa in se malo sprehodili. Popoldne si boste ogledali Osh bazar. Večerja v tipični restavraciji s folkloro.

12. dan: BISHKEK–EVROPA–LJUBLJANA / obroki na letalu
Zgodaj zjutraj odhod letala proti enemu od evropskih letališč, nadaljevanje poleta proti Ljubljani. Predvideni prihod v Ljubljani v večernih urah.28581, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • dodatek za gorivo
 • prevozi v Indiji po programu
 • hotelske in gostinske storitve v hotelih 4* po programu (v dvoposteljnih sobah)
 • ogledi po programu z vstopninami
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • postavke, ki so navedene v doplačilih
 • storitve po osebnih naročilih
 • napitnine

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 400,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine 40 EUR

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 370,00 EUR /osebo

Opomba

 • V primeru, da bo odhod iz bližnjega letališča bo organiziran prevoz do/iz letališče.
 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
 © Potovanje.si 2004 - 2020

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.