01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.
Tukaj ste: Domov > Počitnice > Afrika > Egipt > Hurgada
 
 


Odlična kombinacija kratkih počitnic in ogledov naravnih, kulturnih in arheoloških presežkov Egipta.
 
 
Regija: Egipt Kraj: Hurgada

Informacije o destinaciji

  od 699,00 EUR na osebo
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45 

Program:

1. DAN: LJUBLJANA - HURGADA
vse vključeno

Zbor na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela izbrane kategorije.

2. DAN: HURGADA - ASSUAN
zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldne doživimo zanimivo vožnjo čez puščavo do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, množici jader tradicionalnih plovil feluk in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero.

3. DAN: ASSUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodatnega izleta do svetišča Abu Simbel (doplačilo), kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzes II., ljubljenec boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. stoletja so sprožili iniciativo za ohranjanje teh nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico (doplačilo), kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. DAN: EDFU - ESNA - LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu – Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig. Zvečer prispemo v Luxor.

5. DAN: LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Dopoldne začnemo spoznavati Luxor oz. nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Stari Egipčani so mu rekli Ipet-isut ali izbranec med kraji. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

6. DAN: LUXOR - HURGADA
zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolini kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Popoldan vožnja čez puščavo v Hurgado, kamor prispemo v večernih urah.

7. DAN: HURGADA
vse vključeno

Dan za užitke in sprostitev ob Rdečem morju, ki ima celo leto kopalno temperaturo. Iz nekoč majhne ribiške vasice je zraslo živahno letovišče s številnimi hoteli, bogato ponudbo, wellness in športnimi centri. Za ljubitelje morja priporočamo izlet z ladjo na koralni greben, kjer občudujete živo pisani podvodni svet in sanjske plaže na otoku Giftun. Morda vas zamika pustolovščina z jeepi med puščavskimi sipinami, ki skrivajo gostoljubne beduinske tabore.

8. DAN: HURGADA - LJUBLJANA
zajtrk

Prosto do prevoza na letališče in vrnitev v Slovenijo.
pa2105, Palma

  od 699,00 EUR na osebo
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana - Hurgada - Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion)
 • hotelsko gostinske storitve po programu potovanja (hotel 4* na osnovi vse vključeno v Hurgadi – hotel 5* za doplačilo)
 • vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami
 • spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika
 • organizacija potovanja

Popusti

 • 20 % do 12 let starega otroka na dodatnem ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • osnovne napitnine (tudi otroci) 40 €

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • vse vključeno na križarjenju 115,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba/kabina 199,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • Abu Simbel 125 €
 • Nubijska vasica 38 €
 • koralni greben Giftun 35 €

Opomba

 • v primeru manj kot 10 prijavljenih potnikov na posameznem odhodu je obvezno doplačilo 50 EUR/osebo
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.