01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Malta
 
 

Želite novo leto dočakati ob šumenju morja, v prijetnem mediteranskem vzdušju ter praznično razigranih domačinih? Vas privlačijo starodavne legende, si želite mogočnega ognjemeta ali novo leto raje pričakate v živahnem utripu nočnega kluba? Malta ponuja za vsakogar nekaj in novoletni čas je eno izmed obdobij, ko zažari v tisočerih barvah.
 
 
Regija: Južna Evropa Kraj: Malta

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

PROGRAM JE RAZPRODAN! IMAMO PA ZA VAS NA VOLJO PROGRAM Z NASTANITVIJO V HOTELU 4*- NAHAJA SE NA POVEZAVI. 

Ne spreglejte

 • direktni let iz LJUBLJANE
 • 26/12 Jutranji let na Malto ob cca 11:30
 • 2/1 Popoldanski let v Ljubljano ob cca 17:00
 • predviden hotel TOPAZ 3*
 • vceno vključeni izleti in vstopnine
 • program primeren tudi za družine
 • predviden vodnik Matej Brenčič


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.12.
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−MALTA−VALLETTA−BUGIBBA
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika pri Ljubljani in polet letala na Malto. Po pristanku sledi ogled prestolnice La Valleta, ki je bila leta 2018 evropska prestolnica kulture in je znana predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko predstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Sledi prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan: BUGIBBA−MDINA−RABAT−MOSTA–BUGIBBA/ zajtrk
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do tihega in zasanjenega mesteca − Mdine, starodavne prestolnice Malte. Mesto je obdano z mogočnim obzidjem in številnimi srednjeveškimi palačami, kjer še vedno živijo malteške plemiške družine. Navdušila vas bo mestna katedrala Sv. Pavla, palača Vilhema, slikoviti trgi ter mogočna mestna vrata. Sledi ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe Sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do kraja Mosta, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno devici Mariji, za katero Maltežani verjamejo, da jo je devica Marija rešila med drugo svetovno vojno. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA / zajtrk
Zajtrk in dan prost za sprehod po Bugibbi ali lastno raziskovanje otoka. Prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA–GOZO−BUGIBBA / zajtrk
Zajtrku v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte − otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Ogledali si boste starodavni tempelj Ggantija, ki je pod zaščito UNESCA, romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja in Dwejro, kjer je bilo nekoč Azurno okno. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali glavno mesto otoka Viktorija z obzidjem in se sprehodili po ozkih uličicah in mogočni citadeli. Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: BUGIBBA / zajtrk
Zajtrk in dan prost za lastno raziskovanje otoka. Prenočevanje.

6. dan: BUGIBBA–(VALLETTA)–BUGGIBA / zajtrk
Dan prost za lastno raziskovanje otoka, sprehod ob obali ali kopanje v hotelskem bazenu. Zvečer, predvidoma ob 21.uri možnost prevoza do Vallette (doplačilo), kjer bo potekalo silvestrovanjem na ulicah ob soju ognemeta. Predviden povratek iz Vallette ob 01:30 in prenočevanje.

7. dan: BUGIBBA / zajtrk
Zajtrk in dan prost za lastno raziskovanje.

8.dan: BUGIBBA−HAGAR QIM−MODRA JAMA−MARSAXLOKK−MALTA−LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja na južno stran otoka, mimo Verdala palače in vrtov Buskett. Pot vas bo vodila do najvišje točke na Malti, klifov Dingli, od koder se odpira čudovit pogled na Sredozemsko morje in južno obalo otoka. Sledi ogled najpomembnejših megalitskih templjev na Malti: Hagar Qim in Mnajdra, ki sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Nadaljevnaje vožnje do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti vodi in kjer bo možnost 20−minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Sledi vožnja do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk, kjer bo čas za kosilo in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij “Luzzu”. Vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Letališču Jožeta Pučnika pri Ljubljani.83138NL, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana-Malta-Ljubljana
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage
 • avtobusni prevoz po programu
 • 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • ogledi po programu z vključenimi vstopninami
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV

Popusti

 • 80,00 EUR do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • mestna turistična taksa pribl. 0,50 EUR/noč

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 129,00 EUR /osebo
 • 7 večerij z vključeno silvestrsko večerjo v hotelu 3* 135,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • plovba po zalivu približno 19 EUR
 • morebitne dodatne vstopnine

Opomba

 • družinske sobe (1/2 + 2) so na vprašanje
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Malta – otok sonca veljajo posebni splošni pogoji.

Opozorilo

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
 • Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.