01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Španija > Costa Brava
 
 

Costa Brava ali “divja obala” se razprostira vse od francoske obale do Blanesa. To je obala s skalnatimi rokavi, z borovci poraslimi griči, ki se strmo spuščajo proti morju, in skritimi zalivčki. Costa Brava je ena najbolj obiskanih in živahnih španskih obal.
 
 
Regija: Španija Kraj: Costa Brava

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Ali ste vedeli?

Vodilni mož katalonskega modernizma Antonio Gaudí se je rodil v Reusu v družini obrtnikov. Nekaj časa je služil kot kovačev vajenec, potem pa se je šolal na Šoli za arhitekturo v Barceloni. Njegovo najbolj znano delo je Sagrada Família, ki se ji je povsem posvetil od leta 1914 in vanjo vložil ves svoj denar ter zanjo pogosto prosil za več sredstev.

VRHUNCI POTOVANJA: Vožnja po divji, razčlenjeni obali; ogled posebnega muzeja Salvadorja Dalíja v njegovem mestu Figueras, ogled Katalonskega glavnega mesta BarceloneOsnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.4.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 35Prevoz: avtobus, letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–AIX EN PROVENCE
Zbirališče potnikov in odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Avtobusna vožnja do mejnega prehoda Fernetiči in nadaljevanje potovanja mimo kneževine Monaco v Italiji do Nice na Azurni obali. Kratek sprehod skozi staro mestno središče, kjer si boste sprehodili po promenadi Massena in se podali na slavno Promenade des Anglais ter uživali v pogledu na številne mondene hotele in plažo. Sledi vožnja proti Franciji do nekdanje provansaslske prestolnice Aix–en– Provence. Sprehod po »mestu fontan«, čigar zgodovino so zaznamovale znane osebnosti: Paul Cézanne, grof Mirabeau,… Nastanitev in prenočevanje.

2. dan: AIX EN PROVENCE-FIGUERAS- CARASSONNE-LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja do mesteca Carcassonne ter čas za ogled srednjeveške utrdbe, ki so jo leta 1997 uvrstili na seznam Unescove dediščine. Za tri kilometer dolgim obzidjem z 52 stolpi se skrivajo ozke mestne uličice, trgi in trgovinice ter restavracije. Nadaljevanje vožnje v Španijo in postanek za ogled Dalijeve galerije v Figuerasi. Teatro Museu Dalí, kjer je na strehi postavljena v oči bodeča steklena kupola, na vhodu črni kadilak, ki ga škropi Fontana. V popoldanskih urah nastanitev v hotelu na obali Costa Brava, znane po turističnih središčih ob številnih zalivih razčlenjene obale z mešanico peščenih zalivov, zlatih plaž in velikih modernih letovišč. Večerja in prenočevanje.

3.dan: LLORET DE MAR-BARCELONA-LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Po zajtrku celodnevni izlet v katalonsko prestolnico Barcelono in panoramski ogled njenih največjih znamenitosti: staro pristanišče s Kolumbovim spomenikom, Gaudíjeve mojstrovine: stavba Casa Batllo in La Pedrera, park Güell (vstopnina za ogled), nedokončani tempelj svete družine - Sagrada Família (vstopnina za ogled); park La Ciutadela, Montjuich z olimpijskimi objekti, stadion Camp Nou, staro mestno središče (Barrio Gotico) s katedralo, eno najlepših tržnic Evrope–La Boquerija ... Popoldne bo nekaj časa na voljo tudi za sprehod po “duši” Barcelone, vedno živahni Rambli in srednjeveškem delu Barrio Gotico z labirintom ozkih uličic ali obisk katerega od številnih muzejev. Vrnitev v hotel in večerja. Zvečer možnost ogleda predstave viteških iger z večerjo (doplačilo). Prenočevanje.

4.dan: LLORET DE MAR-MONTSERRAT-LLORET DE MAR/ zajtrk večerja
Po zajtrku odhod na “razklano goro” Montserrat, kjer čuvajo zaščitnico Katalonije - Črno Madono. Montserrat je najsvetejši kraj Kataloncev, vsak Katalonec mora vsaj enkrat letno na goro. Na poti se boste ustavili za ogled proizvodnje katalonskega vina, po katerem je tudi znana Katalonija. Prosto popoldne, večerja in prenočevanje. Za doplačilo se lahko odločite za obisk predstave flamenka - tipičnega andaluzijskega plesa.

5.dan: LLORET DE MAR-GIRONA/BARCELONA-LJUBLJANA /zajtrk
Zajtrk in prosto dopoldne za počitek, predajanje morskim radostim ali zadnjim nakupom in sprehodu po letovišču. V popoldanskih urah avtobusni prevoz do letališča v Gironi ali Barceloni in polet letala v Ljubljano.


Možni vstopi:

POČIVALIŠČE LOM: približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE RAVBARKOMANDA: približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA: pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane15054A, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Girona ali Barcelona–Ljubljana
 • stroške letaliških in varnostnih pristojbin
 • avtobusni prevozi po programu
 • cestnine in cestne pristojbine
 • 3 polpenzione v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah na Costa Bravi
 • 1 nočitev z zajtrkom v Provansi v hotelu 3*
 • ogled Barcelone
 • izlet na Montserrat in ogled kleti s pokušnjo
 • DDV
 • stroški organizacije
 • vodenja potovanja

Obvezna doplačila

Na kraju samem:
 • mestna turistična pristojbina pribl. 1,2 €/os//noč

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 79,00 EUR /osebo
 • dodatni prazni sedež 59,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • flamenko pribl. 35 EUR
 • ogled predstave viteških iger ali španskega večera z večerjo pribl. 45 EUR
 • strošek vstopnin od 30 – 50 EUR (odvisno od ogledov)
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.