01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Južna Evropa > Malta
 
 

Let iz Ljubljane, sprehod skozi prestolnico La Valetta IN OGLED PUSTNEGA KARNEVALA, obisk otoka Gozo, sprehod po slikovitih uličicah Mdine - starodavne prestolnice Malte.
 
 
Regija: Južna Evropa Kraj: Malta

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Malta je definitivno otok sonca, saj ima več 300 sončnih dni na leto. Majhna in gosto naseljena otoška država skriva v sebi veličastno raznolikost. Njena glavna odlika je več kot 7.000 let stara zgodovina. Skozi zgodovino je zaradi mnogih morskih poti bila zanimiva za pomorščake, vojake, križarje, le ti pa so za seboj pustili edinstvene prazgodovinske templje, veličastne podzemne komplekse dvoran in grobišč, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izredno arhitekturno ter kulturno dediščino. Hkrati so Britanci za seboj pustili telefonske govorilnice, pa tudi jezik. Tako imajo na Malti dva uradna jezika: malteščina in angleščina.

Naša dodana vrednost

 • brez doplačila za manjšo skupino
 • direkten let iz Ljubljane
 • predviden hotel: Topaz 3*
 • sprehod skozi prestolnico La Valetta in ogled pustnega karnevala
 • obisk otoka Gozo
 • sprehod po slikovitih uličicah Mdine - starodavne prestolnice Malte


 

KompasPlus program zvestobe - 50 EUR ugodneje

Redna cena od 485 EUR - KompasPlus cena od 435 EUR na osebo

Za vse člane KompasPlus smo pripravili posebno ugodnost in sicer potujejo 50 EUR/osebo ugodneje. Preverite KompasPlus ponudbo. Velja za vse nove prijave do 6. 2. 2020.Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 22.2.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-MALTA-DINGLI-MDINA-RABAT-MOSTA-BUGIBBA
Zbirališče potnikov na letališču J. Pučnika Ljubljana v dopoldanskih urah in direktni polet letala na Malto. Po pristanku na letališču bo sledila vožnja do najvišje točke na Malti, klifov Dingli od koder se odpira čudovit pogled na Sredozemsko morje. Nadaljevanje poti do tihega mesteca - Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom. Sledi ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Sledi vožnja proti hotelu in postanek v Mosti, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno device Mariji, za katero Maltežani verjamejo, da jo je device Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: BUGIBBA–VALLETTA–PUSTNI KARNEVAL–BUGIBBA / zajtrk
Po zajtrku boste imeli nekaj prostega časa. V opoldanskih urah sledi ogled prestolnice La Valleta na katero so domačini zelo ponosni in je znana predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Sprehod mimo katedrale svetega Janeza in po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Sledi ogled pustnega karnevala, ki se dogaja na ulicah Vallette. Malteški karneval je edinstven karneval, kjer se umetnost, ples in dovršeni kostumi prepletajo z grotesko in satiro, zaradi česar je žanr izključno "malteško karnevalski". Ujemite duh karnevala pod masko tudi vi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA-GOZO-BUGIBBA / zajtrk
Zajtrku v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte - otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in s tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Na otoku si boste ogledali votlino, kjer naj bi po legendi nimfa Kalipso kar sedem let zadrževala Odiseja. Ogledali si boste tudi tempelj Ggantija in romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali otok Viktorija z obzidjem in se sprehodili po uličicah in mogočni citadeli. Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA-»TRI MESTA«-MARSAXLOKK-MODRA JAMA-HAGAR QIM–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do “Treh mest” - tri z mogočnim obzidjem zavarovana mesta Cospicua, Vittoriosa, Senglea. Vsa tri mesta so ustanovili vitezi reda sv. Janeza in so bila vključena v združenje Cotonela. Začetek gradnje sega v leto 1670. Sprehod po slikovitih, ozkih uličicah med številnimi zgodovinskimi stavbami in cerkvami mesta Cospicua ter ogled palače inkvizitorjev. V mestecu Sengala boste uživali v čudovitem razgledu na Veliko pristanišče. Nadaljevanje poti na do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij – Luzzu«. Sledi vožnja do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Na poti do letališča še postanek postanek ob najpomembnejših megalitskih spomenikih na Malti: templja Hagar Qim in Mnajdra sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Ogled multimedijske predstave o nastanku templjev in muzeja ter templja Hagar Qim. Sledi vožnja na letališče in večerni let proti Sloveniji.83138F, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana-Malta-Ljubljana
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • avtobusni prevoz in ogledi po programu z vključenimi vstopninami
 • 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • organizacija in vodenje slovenskega in lokalnega vodnika
 • DDV

Popusti

 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Na kraju samem: (na recepciji hotela)
 • mestna turistična taksa 0,50 EUR/noč

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba (hotel 3*) 49,00 EUR /osebo
 • večerje v hotelu 49,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • morebitne dodatne vstopnine

Opomba

 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda.
 • Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.