01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Severna Evropa > Danska > Kopenhagen
 
 

Doživite in spoznajte štiri skandinavske prestolnice z zanimivo preteklostjo, starodavnim kulturnim izročilom, živahnim nočnim življenjem in vrhunsko kulinariko.
 
 
Regija: Danska Kraj: Kopenhagen

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 999 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 1.139 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 28.7., 11.8.
Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–ZAGREB–KOPENHAGEN / samopostrežna večerja
Zbor potnikov na mestnem obračališču Dolgi most Ljubljana, prevoz do Zagreba in polet proti Kopenhagnu. Najprej si boste dansko prestolnico Kopenhagen ogledali z avtobusom: pred vami se bodo zvrstili grad Rosenborg, botanični vrt, kip Morske deklice, ki je zaščitni znak mesta, staro pristanišče Nyhavn, Kraljevo gledališče, Tivoli, s krajšim postankom ob palači Kristiansborg in kraljevi palači Amalienborg. Sprehod po starem mestu in prosto za samostojne oglede oziroma potep po najdaljši nakupovalni peš coni v Evropi. Možnost vožnje z ladjico po kanalih Kopenhagna (doplačilo). Popoldan prevoz v pristanišče in vkrcanje na ladjo ter nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah. Plovba proti Oslu, večerja in prenočevanje.

2. dan: OSLO / zajtrk
Jutranja plovba skozi fjord Oslo, v katerem se boste lahko že pred zajtrkom naužili svežega zraka in občudovali živobarvne lesene hiše na bližnjem bregu ter številnih majhnih otočkih. Po zajtrku bo sledilo izkrcanje v Oslu in avtobusni ogled znamenitosti norveške prestolnice – po velikosti je Oslo najmanjša prestolnica v Skandinaviji in je obkrožena s številnimi parki, kar daje mestu poseben čar. Ogledali si bostelahko mestno hišo, Univerzo, muzej vikinških ladij, muzej polarno raziskovalne ladje Fram in Muzej Kon–Tiki (doplačilo). Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: OSLO–KARLSTAD / zajtrk
Zajtrk. Za slovo se boste odpeljali do skakalnice Holmenkollen nad mestom, kjer se odpira čudovit pogled na Oslo in fjord. Za doplačilo možnost ogleda še s ptičje perspektive s stolpa znamenite skakalnice Holmenkollen (doplačilo). Vožnja do Karlstada, ki leži ob najdaljši reki (Klarälven) in največjem jezeru (Vänern) na Švedskem. Mesto naj bi veljalo tudi za enega najbolj sončnih švedskih mest. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: KARLSTAD–STOCKHOLM / zajtrk
Zajtrk, nato vožnja proti prestolnici Švedske. Mesto ima eno najprivlačnejših leg na stičišču jezera Mälaren s slanim arhipelagom tisočerih otokov pred obalo. Ob prihodu panoramski ogled mesta mimo parlamenta, opere, koncertne dvorane, do muzeja vojne ladje Vasa po aveniji Strandvägen, kjer imajo meščani zasidrana plovila. V popoldanskih urah vkrcanje na ladjo in plovba po največjem arhipelagu na svetu – po Baltskem morju proti glavnemu mestu Finske – Helsinkom. Večerja (doplačilo) in prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah.

5. dan: HELSINKI–STOCKHOLM / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku izkrcanje in ogled mestnih znamenitosti male, a slikovite prestolnice: Senatni trg s stolnico, senatom in staro univerzo, živilski in ribji trg, ledolomilci, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, Sibeliusov spomenik, olimpijski stadion, koncertna in kongresna dvorana Finlandia... Popoldan nekaj prostega časa, ki ga boste po vodnikovih nasvetih kar najbolje izkoristili. Pozno popoldan vkrcanje na ladjo in nočna plovba v Stockholm. Večerja (doplačilo) in prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah.

6. dan: STOCKHOLM–ZAGREB–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku izkrcanje in nadaljevanje ogleda mesta. Za doplačilo možnost obiska najstarejšega odprtega muzeja na svetu – Skansen, kjer boste videli največji živalski vrt na severu živečih živali in tipično nordijsko arhitekturo iz različnih zgodovinskih obdobij. Možnost ogleda muzeja Vasa in najslikovitejše mestne hiše na severu, kjer vsako leto decembra poteka slovesnost ob podelitvi Nobelovih nagrad (doplačilo). Popoldan prevoz na letališče in odhod letala v Zagreb. Sledi še prevoz do Ljubljane.3215, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni in ladijski prevozi po programu
 • 2 prenočevanji z zajtrkoma v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4*
 • 3 prenočevanja z zajtrki na ladjah v štiriposteljnih notranjih kabinah
 • 1 samopostrežna večerja na ladji
 • prevoz Ljubljana - Zagreb - Ljubljana
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 140,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba v hotelih 110,00 EUR /osebo
 • vstopnina (Švedska: mestna hiša, muzej Vasa, Skansen; Norveška: muzej vikinških ladij, Fram, Kon Tiki, Holmekollen stolp in muzej, Danska: ladjica po kanalih) 99,00 EUR /osebo
 • notranja dvoposteljna kabina 129,00 EUR /osebo
 • 4 x večerja brez pijače (min. 15 prijavljenih potnikov) 149,00 EUR /osebo
 • notranja enoposteljna kabina 249,00 EUR /osebo

Odkrita beseda

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.