01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Severna Evropa > Latvija > Riga
 
 

Obiščite štiri prestolnice severa - Rigo, Talin, Stockholm in Helsinki. Nepozabna izkušnja poletja 2019!
 
 
Regija: Latvija Kraj: Riga

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Ugodna last minute cena

 • redna cena od 739 EUR - LAST MINUTE cena od 639 EUR

Popust je že vključen v ceno. Velja za vse nove prijave in se izključuje z ostalimi popusti in akcijami.Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 21.6.

Čas potovanja: 6 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 30Prevoz: letalo

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA-ZAGREB-RIGA
V večernih urah zbor potnikov na mestnem obračališču Dolgi most v Ljubljani in prevoz do Zagreba. Polet letala proti Rigi.

2. DAN: RIGA-TALIN
Po pristanku na letališču v Rigi sledi prevoz do Talina, glavnega mesta Estonije. Talin je očarljiva mešanica srednjeveškega miru in sodobnega urbanega življenja. Srednjeveško mestno jedro je poleti živahno mesto s številnimi trgovinami, galerijami, trgovinami s spominki, zunanjimi kavarnami in restavracijami. Po prihodu v Talin se boste z grajskega griča Toompea spustili po najdaljši ulici, imenovani »dolga noga« in poiskali teraso, s katere se bo pred vašimi očmi kot na dlani odprl pogled na staro mestno središče, ki je še vedno obdano z nekdanjim mestnim obzidjem. Skozi stoletja je uspelo obdržati srednjeveški videz, njegov razvoj in izgled pa je močno zaznamoval vpliv Hanzeatske lige nemških trgovcev. Sprehodili se boste mimo mestne hiše, katedrale, srednjeveške stavbe cehov ... Za konec se boste posladkali z dišečimi praženimi mandeljni. Nastanitev v hotelu, večerja v srednjeveški restavraciji (doplačilo) in prenočevanje.

3. DAN: TALIN-HELSINKI-STOCKHOLM / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku sledi vkrcanje na trajekt in plovba proti Helsinkom. Mogočno mesto krasijo široke avenije in monumentalne stavbe, ki odražajo preplet skandinavske in ruske arhitekture, kar daje mestu posebno vzdušje. Po izkrcanju se boste podali na ogled mestnih znamenitosti: Senatni trg s stolnico, senatom in staro univerzo, živilski in ribji trg, moderni bulvarji, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, Sibeliusov spomenik, arhitekturno izjemna koncertna in kongresna dvorana Finlandia. Popoldne vkrcanje na ladjo, nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah, večerja (doplačilo) in nočna plovba v Stockholm.

4. DAN: STOCKHOLM-RIGA / zajtrk
Po izkrcanju v Stockholmu sledi ogled mesta, ki velja za eno najlepših evropskih prestolnic, zgrajeno na 14 otočkih. Ogled mesta boste pričeli na otočku Gamla Stan, kjer je bilo mesto ustanovljeno in kjer stoji kraljeva palača. Sprehodili se boste tudi skozi čudovito pokrito tržnico Ostermalm ter zapeljali do otoka Djurgarten s največjim muzejem na prostem – Skansen ter muzejem ladje Vasa, ki se je v 17. st potopila v zalivu in velja za največji ohranjeni eksponat iz tega obdobja (vstopnina za doplačilo). Popoldne vkrcanje na ladjo, nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah, večerja (doplačilo) in nočna plovba z ladjo v Rigo.

5. DAN: RIGA-ZAGREB
Riga je največja od treh baltskih prestolnic in predstavlja resnični kalejdoskop arhitekturnih stilov. Po dopoldanskem izkrcanju se boste odpravili na ogled mesta, kjer izstopajo mestni grad, katedrala s kupolo, cerkev Sv. Petra, Švedska vrata, Hiša treh bratov, Spomenik svobode. Popoldan še čas za zadnje nakupe, pred prevozom na letališče pa možnost večerje (doplačilo). Sledi prevoz na letališče in nočni let proti Zagrebu.

6. DAN: ZAGREB-LJUBLJANA
Po pristanku na letališču v Zagrebu sledi prevoz v Ljubljano, kamor boste prispeli v jutranjih urah.11029, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Zagreb - Riga - Zagreb v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • avtobusni prevoz po programu
 • 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*
 • 2 nočitvi na ladjah v dvoposteljnih notranjih kabinah
 • ladijski prevoz Talin – Helsinki
 • transfer Ljubljana - Zagreb – Ljubljana
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba in kabina 165,00 EUR /osebo
 • srednjeveška večerja, 2 x samopostrežna večerja na ladji, večerja zadnji dan 155,00 EUR /osebo
 • zunanja dvoposteljna kabina na ladji 50,00 EUR /osebo

Popust

 • 35 EUR na osebo v troposteljni kabini
 • 53 EUR na osebo v štiriposteljni kabini

Za točen izračun pokličite naš klicni center.

 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.