01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Srednja Evropa > Švica
 
 

Doživite deželo gora, hribov in severnih sten z okusi čokolade in sira ter se podajte na posebno doživetje – vožnjo s strmo zobato železnico na višino 3454 metrov.
 
 
Regija: Srednja Evropa Kraj: Švica

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Naša dodana vrednost

 • švicarska mesta
 • muzej čokolade
 • najvišja evropska železniška postaja
 • medvedi Berna
 • švicarski sir
 • Ženevsko jezer
 • gradovi doline Aosta…


 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 299 EUR
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 364 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 3.9.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanše št. potnikov: 30Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LUGANO–INTERLAKEN
Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani ob 3.00. Vožnja mimo Sežane, Benetk in Milana do Lugana s krajšimi postanki
na poti. Prihod v Lugano, švicarski ˝Monte Carlo˝, ki s svojimi toplimi poletji privablja številne znane osebnosti. Sprehod ob jezeru ter zgodovinskem delu mesta z mnogimi parki in mediteranskimi trgi, arkadami in vilami. Prosto za samostojno odkrivanje mesta. Naslednji postanek boste imeli v čokoladnici, kjer si boste ogledali muzej prave švicarske čokolade. Vožnja skozi Gotthardski predor proti Interlaknu, mestu pod vznožjem mogočnih gora: Eiger, Mönch and Jungfrau. Krajši sprehod po mestu. Nastanitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

2. dan: INTERLAKEN–JUNGFRAUJOCH–BERN / zajtrk
Zajtrk in nato prosto za odkrivanje Interlakna ali izlet v čudoviti svet Alp. Vožnja v zavetju čudovitih vrhov Alp do vznožja Jungfraujocha (doplačilo). Vzpon z gorsko železnico na najvišje ležečo gorsko železniško postajo (3454 m), obdano s snegom in ledom. V jasnem vremenu je s terase Sphinx prečudovit razgled na čarobne tri in štiritisočake. Ogled starega ledenika, ledene palače in multivizije. V višavah je Lindt postavil svoja čokoladna nebesa, okusite jih. Vožnja proti Bernu, glavnemu mestu Švice. Mestu, skozi katerega naredi reka Aare ovinek, znotraj katerega se je oblikovalo staro mestno središče, ki je od leta 1983 uvrščeno na seznam Unesca. Ogled mestnih znamenitosti: mestna hiša, katedrala Sv. Vincenta, urni stolp, Bärenpark, kjer domujejo medvedi, po katerih ima mesto tudi ime, hiša Alberta Einsteina. Prosto za samostojno raziskovanje starega mesta z stolpi, trgi, ozkimi ulicami in ˝cvetočimi˝ vodnjaki. Nastanitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

3. dan: BERN–LOZANA–ŽENEVA / zajtrk
Po zajtrku se boste (za doplačilo) zapeljali v dolino (Tal) reke Emme, odkoder prihaja znameniti švicarski sir Emmentaler. Na prijetni domačiji se boste sprehodili skozi skrivnosti izdelave švicarskega sira in izvedeli, kako nastanjejo luknje v siru. Vožnja do francosko govoreče Lozane, mesta obdanega z vinskimi trtami, ob Ženevskem jezeru. Sprehodili se boste po mestu, katerega stari del krasi impresivna gotska katedrala in kjer ima sedež mednarodni olimpijski komite. Vožnja ob Ženevskem jezeru do Ženeve. Ena najbolj znanih ženevskih znamenitosti je najvišji evropski vodomet Jet d'Eau, ki se dviga z gladine jezera. Sprehod mimo katedrale svetega Petra, zidu reformacije, ˝mediteranskega predela˝ Carouge in znamenite cvetlične ure v angleškem vrtu. Nastanitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

4. dan: ŽENEVA–CHAMONIX–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do Chamonixa, smučarskega središča, ki je leta 1924 gostilo zimske olimpijske igre. Sprehod po mestu. Možnost vzpona na Aiguille du Midi–3.842 metrov. Vožnja pod predorom Mont Blanc. Nadaljevanje vožnje proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano v nočnih urah. in vodenje potovanja.9067, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • muzej čokolade
 • stroški organizacije in vodenja potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila

Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 65,00 EUR /osebo

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • sirarna 14,00 EUR /osebo
 • Aiguille du Midi 63,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 75,00 EUR /osebo
 • gorska železnica na Jungfraujoch 135,00 EUR /osebo
 © Potovanje.si 2004 - 2020

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.