01/2006 345
info@potovanje.si
ponedeljek - petek
8:00 do 17:00
 
 
Tukaj ste: Domov > Potovanja > Velika Britanija > Anglija > London
 
 

Britanska prestolnica se že konec novembra odene v novoletno vzdušje. Okrašene ulice vsak večer pričarajo ples pisanih luči. Novoletni nakupi in vedro praznično razpoloženje prevzame domačine in turiste. Vedno privlačno mesto je v prazničnem decembru še posebno zanimivo.
 
 
Regija: Anglija Kraj: London

Informacije o destinaciji

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45

 

Ne spreglej

NOVOLETNI LONDON - odhod 31. 12. - od 549 EUR/osebo: predviden izkušen vodnik Urban Soban

 • NASTANITEV: hotel v centru HOLIDAY INN LONDON BLOOMSBURY 4* z vključenim angleškim zajtrkom.

Bloomsbury je okrožje v osrčju londonskega West End, ki slovi kot modno stanovanjsko območje ob prelomu prejšnjega stoletja. Je dom mnogih prestižnih kulturnih in izobraževalnih ustanov. V dekadentnem obdobju med obema vojnama so se tu srečevali na hrupnih zabavah Nižinski, Wirginia Wool, T.S. Eliot, mladi aristokratski plemič W. Churchill… Okrožje krasijo zeleni privatni parki, odlični hotel Holiday Inn London Bloomsbury 4* se nahaja blizu postaje Russell Sq., nedaleč od British Museum in Oxford Street.Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 31.12., 10.12., 31.12.
Čas potovanja : 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LONDON
Dopoldne zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Predviden let v London ob 11.00. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Z našim vodnikom se boste odpravili proti okrašenemu središču Londona in se popeljali z lokalnim busom po več kot miljo dolgi ulici Oxford Street, se sprehodili po West Endu; od kraljevih Burlington in Piccadilly Arcade do imenitne veleblagovnice Fortnum & Mason. Krajši postanek na vedno živahnem Piccadilly Circus, potem pa proti skrivnostnemu Sohu in skozi londonsko kitajsko četrt do trga Trafalgar. Tam namreč vsako leto stoji največja britanska novoletna jelka, ki jo mestu podari norveška prestolnica Oslo. Morda se boste sprehodili po danes zelo priljubljeni južni obali mimo London Eye do Tate Modern in do Millennium Bridge–a ter uživali v tisočerih lučkah Londona. Zvečer boste lahko zaključili z obiskom enega od najstarejših, prijetnih angleških pubov.
Novoletni London: Opazujte novoletni ognjemet pred polnočjo z ene od mestnih panoramskih točk. Prenočevanje.

2. dan: LONDON ( GREENWICH ) / zajtrk
Zajtrk in prosto.
“Peš” ogled Londona: vožnja s podzemno železnico do Westminstra, peš skozi park St. James do Buckinghamske palače in rezidence prestolonaslednika princa Charlesa. Ogled menjave konjske straže ob White Hallu in do Downing Streeta 10, kjer domuje angleška ministrska predsednica. Zgodaj popoldne se odpravite do živahnega Covent Gardna. Priporočamo panoramski ogled praznično okrašenega mesta–vožnjo z London Eye (doplačilo). Popoldne za doplačilo izlet z ladjico v Greenwich, mesto, kjer se stikata vzhod in zahod. Klasična arhitektura stavb nekdanjega Kraljevega pomorskega kolegija je služila kot filmska kulisa številnim filmskim ekipam. Sprehod po tipični angleški tržnici. Lahko si boste ogledali observatorij z označeno časovno ločnico. V Greenwichu si v eni od številnih restavracij privoščite dobro večerjo. Proti večeru vrnitev v London preko nekdanjih pristaniških dokov, ki danes predstavljajo poslovno–finančno srce britanske prestolnice, predela Canary Wharf. Lahko pa se odločite za obisk največjega nakupovalnega centra Stratford Westfield, saj prav v teh prazničnih dneh potekajo velike novoletne razprodaje.
12.12. 2019: Zvečer ogled popularnega muzikala (doplačilo ob prijavi). Življenska zgodba in uspešnice glasbene pop ikone Tine Turner preposto navdušijo na odrskih deskah West Enda. Povabite se na glasbeno plesni dogodek, ki je "Simply the best".
Prenočevanje.

3. dan: LONDON/ zajtrk
Zajtrk in prosto. Dopoldan se boste lahko v spremstvu našega vodnika odpeljali v City, si ogledali največjo anglikansko katedralo Sv. Pavla, lahko pa se boste odločili za ogled bližnje imenitne galerije Tate Modern. Nato ogled londonske trdnjave in kronskih draguljev v zloglasnem Towru. Popoldne predlagamo obisk razstavnega prostora voščenih lutk Madame Tussaud's, lahko pa obiščete bližnji muzej Sherlocka Holmesa. Proti večeru pa si lahko ogledate še imenitno, praznično okrašeno veleblagovnico za petičneže–Harrods s 330 oddelki, od oblačil, elektronike do nepozabnega oddelka s pripravljeno hrano in pijačo - Food Hall. Zvečer lahko ogledate tudi enega od številnih londonskih muzikalov (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: LONDON– BENETKE - LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in prosto.
Dopoldne lahko obiščete katerega od številnih muzejev ali galerij, lahko pa v spremstvu našega vodnika obiščete največjo tržnico alternativnih trendov ob londonskem kanalu Camden Lock, kjer boste morda v zadnjem hipu našli idejo za nakup božično novoletnega darilca. Popoldne prevoz na londonsko letališče in odhod letala proti Benetkam. Po pristanku na beneškem letališču Marco Polo organiziran prevoz do Ljubljane.13533, Kompas d.d.

 
Izberite datum in trajanje:Začni rezervacijo
Točen izračun cene in online rezervacija
Hitri izračun cene
Za koliko denarja na dopust?

Dodaj v moj izbor
Shranite za kasnejši ogled!
info@potovanje.si ali (01) 200 63 45


 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana–London– Ljubljana / Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijo 45 cm x 25 cm x 56 cm
 • 3 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* s kontinentalnimi
 • zajtrki
 • prevoz letališče–hotel–letališče v Londonu
 • vključen transfer iz letališča vBenetkah do Ljubljane
 • vodenje v slovenščini in organizacija
 • DDV

Popusti

 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
 • 5 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu ene odrasle osebe

Dodatna ponudba

Doplačilo ob prijavi:
 • oddana prtljaga 60,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 145,00 EUR /osebo
 • ogled muzikala TINA - 12.12. (točne info ob potrditvi prijave), pribl. 90,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (lokalnemu agentu/vodniku na poti)
 • poldnevni izlet v Greenwich 18 GBP
 • podzemna železnica (dnevna vozovnica) 13 GBP
 • vstopnina v razstavni prostor voščenih lutk Madame Tussaud's 28 GBP
 • vstopnina v Tower 23 GBP
 • vstopnina v katedralo Sv. Pavla 18 GBP
 • panoramska vožnja z London Eye 23 GBP

Predvidene časovnice letov

termin 31. 12. 2019 – 03. 01. 2020
odhod 31. 12. LJU – LON STANSTED
11:00 – 12:15
prihod 03. 01. LON GATWICK – BENETKE
20:30 - 23:35

 © Potovanje.si 2004

Spletna stran (www.potovanje.si - Potovanje d.o.o.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani.

Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
Na portalu Potovanje.si dobite poleg Potovanje.si aranžmajev tudi izbor najatraktivnejših aranžmajev priznanih domačih in tujih organizatorjev potovanj.