Zakaj izbrati to potovanje?

 • obisk najlepšega mesta na svetu, ki ga, poleg najbolj romantičnih zgodb in najslikovitejšega karnevala, zaznamujejo številni otočki, kanali in mostovi
 • udobna plovba z legendarnim katamaranom Prince of Venice
 • ekskluzivna cena za Kompasove goste

Cena za odrasle: 59 EUR/osebo

Cena za otroke: 29,50 EUR/osebo

Izlet v Benetke z legendarnim katamaranom Prince of Venice

Čas potovanja: 1 dni

Cena na osebo že od: 59€

Ste na svoji listi želja že odkljukali obisk Benetk? Vabimo vas, da se v Benetke odpravite z legendarnim katamaranom Prince of Venice iz Pirana. Med udobno plovbo vam bodo izkušeni vodniki razložili zgodovino čudovitega mesta, razvoj in propad republike Serenissima ter pojasnili potek programa enodnevnega izleta. Nato bo na vrsti edinstveno doživetje prihoda v najlepše mesto na svetu z vodne strani.

map

Odhodi: vsako nedeljo iz Pirana

Tranajne: 1 dan

Na carinskem pomolu v Piranu vas bo pričakala prijazna posadka ladje ter pospremila na krov, kjer se boste že pred odhodom (predviden odhod ob 8.00) lahko okrepčali z odlično kavico, prigrizkom ali osvežilno pijačo (proti doplačilu).

Med plovbo do Benetk vam bodo izkušeni vodniki dali vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad republike Serenissime in razložili potek programa, ki bo sledil po prihodu v mesto. Ob vstopu v beneško laguno se vam bo odprl pogled na popolnoma drugačen svet kot ste ga vajeni. Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po 45-minutni vožnji skozi laguno (predvidoma pred 11. uro) boste pristali v pristanišču San Basilio  in se z vodniki odpravili do središča mesta.

Pred prihodom v pristanišče San Basilio vam bodo vodniki predstavili možnost, da se (proti doplačilu) z ladjico popeljete do središča mesta ali pa se boste z enim od vodnikov od pristanišča do Trga Sv. Marka sprehodili (približno 40 minut hoje). Če se boste odločili za ladijski prevoz do Trga Sv. Marka, boste med plovbo videli dom Eltona Johna, cerkev Il Redentore, Hotel Danieli (v katerem so snemali drugi film iz serije James Bondovih akcij – Iz Rusije z ljubeznijo) ter na koncu tudi veličasten vhod v Canale Grande.

Po prihodu na trg vam bodo vodniki pokazali znamenitosti: Bazilika Sv. Marka, Doževa palača, Stolp z uro, Most vzdihljajev,...

Po ogledu boste imeli prosto za sprehod do mosta Rialto in samostojno raziskovanje romantičnega in čisto posebnega mesteca ali pa se boste odločili za eno od možnosti po predlogu vodnika (proti doplačilu):

 • organizirano kosilo v restavraciji v središču mesta z vključeno pijačo
 • vožnja z romantično beneško gondolo po skrivnih kanalih
 • vožnja z vodnim taksijem po Canale Grande nazaj do pristanišča
 • vožnja z vodnim taksijem po Benetkah

Ponudbo vam bo vodnik predstavil med jutranjo plovbo katamarana do Benetk, ko boste željeno možnost lahko tudi rezervirali.

Predviden odhod iz Benetk bo ob 17:15*. Mimo središča mesta in otoka Lido, kjer vsako leto v septembru organizirajo filmski festival, se bo plovba katamarana iz Beneške lagune nadaljevala čez Jadran, vse do Pirana. Prihod v Piran je predviden v večernih urah.

*Točno uro odhoda boste prejeli pri vodniku, saj lahko zaradi organizacije prometa v Benetkah ladjarju dodelijo drugo uro odhoda.

V ceno je vključeno

 • plovbo z legendarnim katamaranom Prince of Venice na relaciji Piran – Benetke – Piran
 • vodenje v slovenskem jeziku
 • povratni avtobusni prevoz iz hotela na slovenski obali
 • 1 kos ročne prtljage na osebo
 • luške pristojbine v Sloveniji in Italiji v vrednosti 9 EUR na osebo na smer
 • zavarovanje potnikov med časom plovbe po P&I polici ladjarja

Cena ne vključuje:

 • večjih kosov prtljage, kovčkov, koles, malih živali (možnost doplačila za psa ali mačko 12 EUR na osebo na smer)
 • turistične takse za vstop v Benetke (zaradi epidemije naj je v letu 2021 ne bi zaračunavali)
 • dodatne ponudbe v Benetkah

Pošlji povpraševanje

Z oddajo povpraševanja soglašate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ter se z njimi strinjate.

GDPR soglasje* [Soglašam, da Kompas d.o.o. Moje osebne podatke iz tega obrazca uporablja za pripravo želene ponudbe, izvajanje neposrednega trženja (obveščanja o novostih in posebnih ponudbah podjetij skupine Kompas d.o.o.) z uporabo e-pošte. Od obvestil se lahko kadarkoli odjavite.]