Zakaj izbrati to potovanje?

 • vključen letalski prevoz iz Benetk + osebna (20 kg) in ročna (10 kg) prtljaga
 • bivanje v butičnih podeželskih dvorcih 4* z vključenim zajtrkom 
 • vključen najem treking kolesa
 • možnost najema električnega kolesa brez doplačila
 • vključena degustacija, obisk vinske kleti in piknik v naravi
 • slovenski spremljevalec in lokalni vodnik
 • butična skupina - največ 15 oseb
 • primerno tudi za tiste, ki sicer ne kolesarijo redno, a obvladajo vožnjo s kolesom

S kolesom po Provansi

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 1399€

Provansa. Ime, ki pričara podobe širokih polj cvetoče sivke. Da bi doživeli Provanso v vsem njenem bogastvu podob, vonjav in okusov, vas vabimo da jo odkrijete z nami. Na kolesu, z vetrom v laseh, vključenimi degustacijami in nastanitvijo v butičnih podeželskih dvorcih, obdanih z zelenjem. Naj lepote juga Francije preplavijo vse vaše čute.

map

Provansa. Ime, ki pričara podobe širokih polj cvetoče sivke. Pa sončne žarke ki so navdihovali slike Van Gogha. Odlično vino, marsejsko milo, most v Avignonu in odmaknjene vasice, ki se dvigujejo nad klifi. Podnebje tu skozi večino leta nudi odlične pogoje za uspevanje oljk, mandljev, jagod, malin, češenj in jabolk. Bogata in burna zgodovina je prepolna zgodb pesnikov in slikarjev, grofov in markiz. Da bi doživeli Provanso v vsem njenem bogastvu podob, vonjav in okusov, vas vabimo da jo odkrijete z nami. Na kolesu, z vetrom v laseh, vključenimi degustacijami in nastanitvijo v butičnih podeželskih dvorcih, obdanih z zelenjem. Naj lepote juga Francije preplavijo vse vaše čute.

 

Odhodi: 29. 4, 27. 5, 25. 6, 10. 9, 24. 9. 2021
Čas potovanja: 4 dni/3 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

1. dan: BENETKE¬-MARSEILLE-MAZAN
Zjutraj se bomo zbrali na letališču Marco Polo v Benetkah (prevoz z Ljubljane za doplačilo) ter poleteli proti jugu Francije, v Marseille. Tam se bomo vkrcali na avtobus ter mimo Avignona zapeljali v osrčje Provanse, departma Vaucluse. Pod mogočno goro Ventoux se razprostirajo urejene vasice, ki se zdijo kot ustavljene v času, z vodnjaki, drevoredi, kamnitimi ulicami in živahnimi tržnicami. Omamno dišeča in urejena polja sivke dodajo doživetju pokrajine piko na i. Naš cilj bo vasica Mazan, kjer se bomo izkrcali ob istoimenskem dvorcu. Nekoč v lasti razvpitega markiza De Sada (ta je v dvorcu l.

1772 organiziral prvi gledališki festival v Franciji), je danes urejen v butični podeželski hotel s prostornimi sobami in urejenim vrtom z bazenom. Čas za kosilo, nato pa se bomo prevzeli naša kolesa ter se odpravili na popoldansko vožnjo skozi predel Comtat Venaissin ki slovi po slikovitih vinogradih in sadovnjakih. S kolesi se bomo zapeljali skozi vasice Blauvac in Mormoiron, kjer nas bodo ozke ulice in stoletja stare kamnite hiše zagotovo očarale. Ustavili se bomo tudi v eni izmed vinskih kleti, kjer nas čaka degustacija odličnih provansalskih vin in domačih pridelkov. Večerni povratek nazaj v Mazan ter čas za večerjo. Prenočevanje.

Predvidena nastanitev: Chateau De Mazan 4*
Dolžina kolesarjenja: 25 km
Višinska razlika (skupaj vzpon): 335 m
Zahtevnost: lahka

2. dan: MAZAN-VENASQUE-MURS-GORDES | zajtrk
Najbolj zavzeti se lahko zjutraj odpravimo na krajši tek skozi ulice in polja Mazana. Zjutraj nas čaka okusen zajtrk, nato pa se bomo s kolesi zapeljali proti vasici Venasque, ki se dviguje nad strmimi klifi in ponuja čudovit razgled na okoliške doline ter goro Ventoux. Rimski zidovi, romanska cerkev, hiše iz 13. stoletja ter izjemna lokacija so razlogi, da velja Venasque za priljubljeno točko postanka med odkrivanjem lepot Provanse. Del svoje slave pa dolguje tudi marljivim kmetom, ki vsako leto pridelajo več kot 20.000 ton češenj. Zaščitena znamka »Monts de Venasque« tako velja za vrhunsko znamko francoskih češenj, ki slovijo po vsem svetu. Po krajšem postanku se bomo dvignili do vasice Murs. Obdana z več ko 25 km zidu, ki jo je v preteklosti varoval pred kugo, je danes umirjena vasica, kjer ustvarjajo lončarji in drugi mojstri. Tu bo čas za kosilo, nato pa se bomo spet usedli na kolesa ter zapeljali do cilja današnjega dne, vasice Gordes, ki je po mnenju mnogih ena najlepših vasic v Franciji. Središče mesta krasi cerkev, okrog nje pase se vijejo ozke, s kamnom tlakovane majhne ulice in rumene hiše iz peščenjaka, ki se dvigujejo po strmih kamnitih bregovih. Tu se bomo lahko sprehodili do privlačnih galerij, trgovinic s provansalskimi mili in zelišči, lončarskih delavnic,... Nastanitev v slikovitem podeželskem hotelu. Če bo ostalo še kaj energije, se bomo s kolesi zapeljali še do bližnjega samostana Senanque, bisera romanske arhitekture. S svojimi simetričnim vrtovi sivke velja za enega od simbolov Provanse. Prenočevanje.

Predvidena nastanitev: Jas de Gordes 3*
Dolžina kolesarjenja: 37 km
Višinska razlika (skupaj vzpon): 828 m
Zahtevnost: srednja

3. dan: GORDES-NARODNI PARK LUBERON (MENERBES-LACOSTE-ROUSSILLON)-GORDES | zajtrk, piknik
Po zajtrku nas čaka celodnevno odkrivanje lepot Narodnega parka Luberon. Najprej se bomo zapeljali do vasice Menerbes, ki je s svojo podobo navdušila številne umetnike, tukaj je svoj čas živel celo Picasso. Naseljena že od pradavnine, z ostanki rimskih vil in pokopališča, je vasica doživela razcvet v času verskih vojn, ko je bila eden od centrov protestantizma. Iz tega časa so se ohranile številne aristokratske vile, ki skupaj s srednjeveškimi hišami ustvarjajo prepoznavno podobo mesta. V kraju Lacoste se bomo zapeljali do še enega dvorca, kjer je živel razvpiti markiz De Sade. Potem, ko je moral zaradi svojih z erotiko nabitih literarnih del in liberalnega načina življenja pobegniti iz Pariza, se je zatekel v grad svojega deda v Lacostu. Danes v lasti modnega oblikovalca Pierra Cardina, je dvorec ključna točka vsakoletnega pesniškega festivala, ki se v Lacostu odvija v poletnih mesecih. Pot bomo nadaljevali do vasice Roussillon. Prepoznavna je po hišah v številnih odtenkih rdečkaste barve, ki jo pridobivajo v kamnolomih pod vasjo. Tu si bomo v bližnjem vinogradu privoščili piknik in degustacijo lokalnih dobrot, nato pa odkolesarili nazaj proti vasici Gordes. Prenočevanje.

Predvidena nastanitev: Jas de Gordes 3*
Dolžina kolesarjenja: 55 km
Višinska razlika (skupaj vzpon): 819 m
Zahtevnost: srednja

4. dan: GORDES-AIX-EN-PROVENCE-MARSEILLE-BENETKE| zajtrk
Po zajtrku se bomo poslovili od naših koles ter se z avtobusom odpeljali do Prihod v Aix-en-Provence. Sprehod po »mestu fontan«, čigar zgodovino so zaznamovale znane osebnosti: Paul Cézanne, grof Mirabeau,... in kjer je čutiti utrip univerzitetnega mesta. Aix-en-Provence si lasti tudi sladko provansalsko specialiteto - calissons, ki že stoletja navdušuje sladokusce in ki jo bomo v enem od lokalnih butikov tudi poizkusili. Popoldan prihod v Marseilles in sprehod po pristanišču, da začutimo utrip tega živahnega mediteranskega mesta. Najbolj vztrajni se bomo povzpeli še do mogočne cerkve Notre Dame De La Garde, ki se kot varuhinja dviguje nad mestom. Pozno popoldan prevoz na letališče ter večerni polet proti Benetkam (za doplačilo prevoz do Ljubljane).

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Benetke-Marseille-Benetke z vključenim enim kosom oddane prtljage (20kg) in 1 kosom ročne prtljage (10 kg)
 • letališke takse
 • 3 x nočitev v butičnih podeželskih hotelih 3-4* z vključenim zajtrkom
 • 1 x obisk vinarne z degustacijo1 x piknik z degustacijo
 • najem koles (treking oz. električno kolo)
 • slovenski vodnik in lokalni kolesarski vodnik na destinaciji
 • DDV in organizacija potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 515 €,

Možna doplačila (vodniku na poti):

 • vstopnine pribl. 25 €

Uporabne informacije:

a) KOLESA: v ceno je vključeno cestno treking kolo oz električno kolo. Ob prijavi navedite želeni tip kolesa (treking ali električno kolo) ter vašo višino, da vam naročimo ustrezno velikost kolesa.

b) ZAHTEVNOST:

 • Lahka: položen teren brez večjih vzponov, dnevna dolžina do 30 km ter celotna višinska razlika do 350m na dan. Zahteva osnovno znanje vožnje kolesa in ravnanja s prestavami.
 • Srednja: razgiban teren, kjer se izmenjujejo ravni deli in krajši vzponi. Dnevna dolžina do 50 km ter celotna višinska razlika do 1000 m na dan. Zahteva osnovno znanje vožnje kolesa in ravnanje s prestavami.

c) HRANA: v času potovanja imate vključene zajtrke ter ostale obroke po programu. V skladu s potekom programa boste del dneva namenili tudi postanku za kosilo in na koncu dneva lahko skupaj obiskali katero od restavracij v kraju, kjer boste bivali. Kosila in večerje plačujete na kraju samem v skladu z oddanim naročilom. Za dodatne informacije vam bo na voljo tako lokalni vodnik kot slovenski spremljevalec.

d) NASTANITEV: v času potovanja boste nastanjeni v butičnih hotelih, ki jih odlikuje bogata zgodovina, urejena okolica in slikovita lokacija. Poleg aktivnega preživljanja dne v času potovanja bo tako tudi nastanitev del edinstvenega doživetja Provanse.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 19386KOL    19386KOL/30      Po programu
  08.09.-11.09.2022 / četrtek - nedelja
  4 dni
  katalog
  Potovanja Francija
 • 19386KOL    19386KOL/30      Po programu
  06.10.-09.10.2022 / četrtek - nedelja
  4 dni
  katalog
  Potovanja Francija