Zakaj izbrati to potovanje?

 • Direktni čarter iz Ljubljane
 • Polni dnevi: jutarnji odhod in večerni povratek
 • Bivanje v odličnih hotelih 3-4*
 • Kombinacija urbanega doživetja in neokrnjene narave

Vrhunci Baltika

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 769€

Poletite z nami in odkrijte najlepše zaklade Baltika. Mesta, ki jih v poletnih mesecih sonce obsije še bolj svetlo. Baročni zvoniki, Art Nouveau fasade in urejeni vrtovi, ki zažarijo v nešteto barvah. Parki, kjer se prepletajo vonjave cvetja in podobe sproščenih domačinov, ki posedajo v senci dreves. Burna, večstoletna zgodovina, ki je ustvarila raznolike in napredne držav, ki se kljub svoji butični velikosti lahko v določenih segmentih kosajo z največjimi na svetu. Vse to in še več ponujajo baltske dežele, ki jih bomo na našem 5-dnevnem potovanju dodobra spoznali.

map

Termin: 22.6.2022
Trajanje: 5 dni / 4 noči
Produkt: 8704

1.DAN:  LJUBLJANA - RIGA – RUNDALE – VILNA

Zjutraj zbor na ljubljanskem letališču in polet posebnega letala proti Rigi. Po pristanku ogled latvijske prestolnice. Stari del mesta se ponaša z več kot 800 leti zgodovine in je uvrščen na UNESCOV seznam Svetovne kulturne dediščine. Centralna mestna tržnica, urejena v nekdanjih skladiščih zeppelinov, je ena največjih v Evropi. Tu bomo lahko uživali v prepletu vonjav in okusov lokalnega pridelka, sušenega mesa, svežih rib ter sadja in zelenjave.  Sledi vožnja v Rundale. Mogočni kompleks, ki ga sestavljajo palača, muzej ter park z vrtom vrtnic, je latvijski odgovor na mogočni Versailles in Petrov dvorec v St. Peterburgu.  Ogled baročnega dvorca in vrtov, ki ga obdajajo, bo tako še eno nepozabno doživetje za vse ljubitelje kulture, zgodovine in arhitekture. Sprehod skozi park nam bo odkril številne skrite poti, odmaknjene pergole in raznolike vrtove rož. Popoldan bomo prečkali mejo z Litvo ter se zapeljali v Vilno. Nekoč center največje srednjeveške države v Evropi je danes center umetnosti in izobraževanja, s številnimi muzeji, cerkvami in urejenimi trgi in parki pa predstavlja čudovito podobo razvoja Baltskih držav po letu 1990. Nastanitev v hotelu . Prenočevanje.

2.DAN   VILNA – TRAKAI – KAUNAS

Po zajtrku ogled mesta. Najprej se bomo ustavili v baročni cerkvi Sv. Petra in Pavla, kjer navduši kompleks preko 2.000 skulptur, povezanih v celoto z naslovom „Življenje – predstava v režiji Boga“. Sledil bo sprehod skozi stari del mesta, pod Vrati zore mimo simpatičnih starinarnic in lokalnih butikov. V eni od trgovin nas čaka predstavitev jantarja in njegove uporabe. Nekaj časa za samostojne nakupe, nato pa vožnja v Trakai. Postanek ob istoimenskem slikovitem gradu, postavljenem v 14. st.  Sprehod po okolici jezera, čas pa bo tudi za ogled gradu (vstopnina za doplačilo), v katerem so urejen srednjeveške zbirke opreme in oblačil ter več razstav, posvečenih življenju v mestu Trakai in okolici skozi zgodovino. Proti večeru vožnja v Kaunas. Prenočevanje v hotelu.

3.DAN   KAUNAS – ŠIAULIAI– JURMALA
Po zajtrku sprehod skozi Kaunas. Srednjeveška utrdba, ki krajuje ob sotočju rek Neris in nemunas, gotski zvoniki hanzeatske hiše Perkunas ter katedrala, ki se bohoti v starem delu mesta, ustvarijo razgibano sliko mestnega življenja skozi zgodovino. Nekaj časa za nakupe, nato pa vožnja v Šiauliai in obisk griča s križi. Mesto je nastalo v 19. stoletju kot simbol upora poroti ruski nadvladi, danes pa je ene največjih romarskih točk v Evropi. Na hribu namreč stoji preko dva miljona križev, ki so jih domačini in romarji iz vseh delov sveta prinesli kot simbol mirnega izražanja upora proti nadvladi tujcev. Popoldan vožnja v obmorsko letivišče Jurmala. Značilne lesene obmorske vile, postavljene v slogu Art Nouveau, so prepoznavna podoba tega letoviškega mesta, ki je prepoznan po svojem zdravilnem blatu, mineralni vodi ter smrekovem gozdu. Tudi mi si bomo vzeli čas za sprehod skozi urejene gozdne poti in tako še bolj doživeli utrip narave. Lahko pa si boste oddahnili na obali Jurmale ter si vzeli čas za skok v vodo. V večernih urah namestitev v hotelu. Prenočevanje.

4. DAN JURMALA – TALIN
Po zajtrku sledi vožnja v Estonijo. Estonsko prestolnico Talin bomo spoznavali peš. Talin je izvrstno ohranjeno srednjeveško mesto in spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Skozi mestno obzidje se bomo sprehodili po idiličnih tlakovanih ozkih uličicah mimo nekdanjih zaporov KGB do osrednjega trga Raekoja, ki z gotsko mestno hišo, staro mestno lekarno, številnimi lokali in ohranjenimi cehovskimi hišami predstavlja živahno srce Talina. Nato se bomo povzpeli na grajski grič Toompea, od koder se ponuja lep pogled na mesto in Finski zaliv. Sprehodili se bomo do državnega parlamenta in katedrale Aleksandra Nevskega, ki je najpomembnejši primer pravoslavne sakralne arhitekture v Talinu in spominja na rusko vladavino. Po vodenem ogledu, prosti čas za nakup avtentičnih estonskih spominkov oz. obisk katere izmed srednjeveških pivnic. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

5. DAN: TALIN – SIGULDA – RIGA - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo napotili nazaj proti Rigi. Postanek za obisk Sigulde, ki slovi po srednjeveških gradovih. Sprehod skozi mestece in postanek pri gradovih Sigulda in Turaida. Nato se bomo na poti v Rigo ogledali sloviti latvijski etnografski muzej na prostem, kjer je prikazano življenje na latvijskem podeželju pred stoletji. V več kot 100 na novo postavljenih tradicionalnih hiškah nam bo prikazano vsakdanje življenje takratnih dni s plesom, glasbo in predstavitvijo raznih obrti. Po ogledu vožnja na letališče v Rigi in polet proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • povraten let Ljubljana – Riga – Ljubljana
 • vključena oddana prtljaga 20kg in ročna prtljaga 5 kg
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 4 nočitve  z zajtrki v hotelih 3-4* po programu
 • avtobusni prevozi po programu
 • organizirani ogled Rige in Tallina
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

Možna doplačila ob prijavi:

 • doplačilo v primeru skupine manjše od 25 oseb: 100 €
 • enoposteljna soba: 155 €
 • polpenzion (4 x večerja): 90 €
 • izlet & vstopnina v grad Trakai: 45 €

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil
 • pijače pri obrokih
 • storitev po osebnih naročilih

Popust ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %


Pomembno:

 • Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko program ostaja nespremenjen. Program lahko poteka tudi v obratnem zaporedju.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0