Avstralija

Najmanjša celina na svetu

Avstralija je najmanjša celina in šesta največja država na svetu ter edina država, ki zavzema celo celino. Na zahodu jo obdaja Indijski ocean, na vzhodu pa Tihi ocean. Severno od Avstralije se nahajajo Indonezija in Papua Nova Gvineja, jugovzhodno pa Nova Zelandija. Avstralija ima približno 23 milijonov prebivalcev. Glavno mesto je Canberra

Avstralija je najbolj osamljena in od Evrope najbolj oddaljena celina. Zaradi osamljene lege je Avstralija bogata z unikatnim živalskim svetom. Tukaj so se razvile številne posebne vrste živali, kot so koale, kenguruji, vombati, kljunaši, emuji ter tudi unikatne rastline, na primer evkaliptus.

Hitre opombe

Opazovanje živali v naravnem okolju

Odpravite se na tretji največji avstralski otok Kangaroo Islandali Avstralski Galapagos in si od blizu oglejte morske leve, pelikane in pingvine. Širom države pa na vas na skoraj vsakem koraku čakajo tudi kenguruji in koale, nekateri v rezervatih, veliko pa v naravi. Sprehodite se lahko tudi podeževnem gozdu.

Rdeče srce Avstralije

Nikakor ne smete izpustiti obiska Uruluja, svete gore Aboriginov in največjega monolita na svetu. Na avstralskih obalah se naučite srfanja, preizkusite pa tudi mestno življenje v Melbournu ali Sydneyju, kjer na vas čaka znamenita Sydneyjska opera, ali pa se odpravite v bolj mediteranski Perth.

Koristne informacije

Za vstop v državo je potreben vizum, ki ga pridobite na spletu, in omogoča več obiskov države v enem letu v dolžini treh mesecev

Bucket List

Kdaj Potovati

Avstralski letni časi so obrnjeni, torej je poletje in s tem glavna sezona tam v času naše zime. Najbolj primeren čas za obisk Avstralije je od decembra do februarja.

  • Urulu – Sveta gora Aboriginov
  • Tretji največji Avstralski otok Kangaroo island
  • Deževni gozd
  • Unikatni živalski svet