Bolivija

V središču južne Amerike

Bolivija je celinska država v zahodni Južni Ameriki. Na severu in vzhodu meji na Brazilijo, na jugu na Paragvaj in Argentino ter na Čile in Peru na zahodu. Ima dve glavni mesti,Sucre in La Paz.

Kljub svoji odmaknjeni legi,je namreč najvišje ležeča država v Južni Ameriki, je Bolivija izredno zanimiva država. Krasi jo namreč čudovita narava, ki jo dopolnjuje ohranjena kultura avtohtonih staroselskih ljudstev, katerih potomci predstavljajo večinsko prebivalstvo Bolivije in skrbijo za ohranjanje starodavnih običajev svojih prednikov.

Hitre opombe

Idealna priložnost za osvajanje gorskih vrhov

Bolivija ponuja odlično priložnost za vse, ki si želite osvajanja najvišjih gorskih vrhov. Ponuja namreč možnost številnih pohodov na različne vrhove. Tako se lahko naprimer iz glavnega mesta La Paz odpravite na turo na priljubljen šesttisočak Huayna Potosi, lahko pa se odpravite na vulkan Uturunku.

Presenečenje v visokih Andih

V Andih se skrivajo številni naravni zakladi Bolivije. Eden izmed njih je največja slana puščava na svetu, Salar de Uyuni, kjer si lahko privoščite zanimivo vožnjo po slani podlagi ali pa si ob Rdeči laguni ogledate velike jate flamingov.

Koristne informacije

Za vstop v državo vizum ni potreben. Zaradi nestabilne politične situacije v državi se svetuje povečana previdnost in izogibanje številnim protestom. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu, hepatitisu B in Ater rumeni mrzlici, ki je v Boliviji še vedno zelo pogosta.

Bucket List

Kdaj Potovati

Glavna sezona v Boliviji je med majem in septembrom/oktobrom, ko je sušno obdobje.

  • Plaža Salar de Uyuni
  • Huayna Potosi
  • Glavni mesto La Paz
  • Vulkan Uturunku