Brazilija

Dežela nogometa in sambe

Brazilija je največja in tudi najbolj naseljena južnoameriška država. Na vzhodu jo zamejuje Atlantskiocean, na jugu meji na Urugvaj, Argentino, Paragvaj in Bolivijo, na zahodu meji na Peru in Kolumbijo, na severu pa na Gvajano, Surinam in Francosko Gvajano. Glavno mesto je Brasilia.

V svetu je Brazilija najbolj znana po nogometu in sambi. Iz Brazilije prihajajo nekateri najboljši nogometaši na svetu, Pelé, Ronaldo in Ronaldinho, brazilska nogometna reprezentanca pa je kar petkrat osvojila svetovno prvenstvo. Brez ritma sambe pa si ne moremo predstavljati največjega karnevala nasvetu v Riu de Janeiru.

Hitre opombe

Skozi pragozd na plažo

Zaradi svoje velikosti ima Brazilija zelo razgibano naravo. Tako se lahko v Riu de Janeiru čez hribovje, obraslo s pragozdom, odpravite do čudovitih plažo ob Atlantskem oceanu. Lahko pa se odpravite do najlepše sladkovodne plaže v Braziliji, Alter do Chao, ki je vidna samo v določenih mesecih leta.

Neponovljiv mestni utrip

Kljub vsem naravnim lepotam, ki jih ponuja Brazilija, ne smete preskočiti obiska katerega izmednajvečjih brazilskih mest,Salvadorja, Rio de Janeira in Sao Paula, in mestnega utripa, kot ga ne bostedoživeli nikjer na svetu

Koristne informacije

Za vstop v državo vizum ni potreben, morate pa izpolniti obrazec Federativne policije, ki ga moratezadržati do odhoda iz države.Svetuje se dosledna zaščita pred komarji. Priporočljiva so cepljenja protitetanusu, hepatitisu B in A ter rumeni mrzlici

Bucket List

Kdaj Potovati

Brazilija prave zime nima, tako da načeloma težko zgrešite s časom obiska.

  • Slapovi Foz De Iguaçu
  • Rio de Janeiro
  • Polotok Marau
  • Amazonski deževni gozd