Dubaj

Najvišje stavbe na svetu

Dubaj je ena izmed sedmih držav, ki sestavljajo Združene arabske emirate. Leži v Arabski puščavi, na obali Perzijskega zaliva. Na jugu meji na emirat Abu Dabi, na severovzhodu na emirat Sharjah, na jugovzhodu na Oman, na zahodu na emirat Oman in na severu na emirat Ras al-Khaimah. Glavno mesto je Dubaj.

Dubaj je nedvomno mesto kontrastov, saj ponuja na eni strani mesto, znano po razkošnih hotelih, restavracijah in nakupovalnih centrih, na drugi strani pa prostrano puščavo, do kamor vam seže pogled. Čeprav Dubaj slovi kot ena najdražjih destinacij, za njegov obisk ni treba zapraviti celotnega premoženja, samo obiskati morate njegov bolj tradicionalni predel.

Hitre opombe

Luksuz, ki sega v neslutene višave

Obiščite najvišjo stavbo na svetu, Burj Khalifa, in si oglejte predstavo z vodo v fontani pod stavbo. Ogledati si morate tudi akvarij, ki se nahaja sredi največjega nakupovalnega središča na svetu Dubai Malla. Obiskati morate tudi botanični vrt Miracle Garden, ki je prava paša za oči.

Nakupovalni raj

Ne samo najdražja nakupovalna središča, posebno pozornost si zaslužijo tradicionalne arabske tržnice oziroma souki. Tukaj lahko dobite vse, kar vam srce poželi, od začimb pa do tradicionalnih oblačil.

Koristne informacije

Za vstop v državo vizum ni potreben. Med obiskom se držite lokalnih navad in običajev. Pazite na spodobna oblačila, zlasti v mošejah, javno pitje alkohola je prepovedano. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu ter hepatitisu B in A.

Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za potovanje v Dubaj je od začetka novembra do konca decembra, takrat so najboljše temperature. Dnevne temperature so do 32 °C in najnižje temperature do 13 °C. V kolikor potujete, ko je poletje pri nas v Dubaj, pričakujte manj turistov vendar zelo visoke povprečne temperature tudi to 42 °C.

  • Obisk Burj Khalifa in znamenite fontane
  • Vožnja z jeepi po puščavi in večerja v puščavi
  • Razvajajte se v Atlantisu
  • Za neustrašne: Zip line Dubaj Marina
  • Obisk nakupovalnih centrov 🙂