Estonija

Poletne bele noči

Estonija, uradno Republika Estonija, je najmanjša baltska država na vzhodni obali Baltskega morja v severni Evropi. Na severu meji na Finski zaliv in Finsko, na zahodu na Švedsko in Baltsko morje, na jugu na Latvijo in na vzhodu na Rusijo ter Čudsko jezero. Glavno mesto je Talin.

Estonija je zelo vodnata dežela,zaradi česar je izredno neprijazna za življenje. Estonijo pogosto imenujemo »evropska Silicijeva dolina« saj je sedež številnih tehnoloških startupov oz. zagonskih podjetji. Estonci so izumili Skype, bila pa je tudi prva država, ki je uvedla elektronske volitve. Tako kot finščina pa tudi estonščina sodi v skupino ugrofinskih jezikov

Hitre opombe

Sprehod po morju

V obalnem mestecu Parnuse sprehodite po Baltskem morju, kjer vam voda ne bo segla višje, kot do gležnjev, in izkoristite pestro turistično ponudbo mesta. Naj vas ne odvrne rjavkasta barva vode–takšno barvo ima zaradi ilovnate prsti, vendar je voda kristalno čista.

Sredi makovih polj

Estonija vas bo začarala s prostranimi makovimi polji, sredi katerih so postavljeni številni lepo ohranjeni mlini na veteriz 19. in 20. stoletja, najbolj znan pa je mlin Kuremaa, ki je bil obnovljen in sedaj služi kotlokacija za številne dogodke.

Mesto kontrastov

Talinje eno najboljše ohranjenih srednjeveških mest v Evropi, kjer si lahko ogledate najstarejšo neprestano delujočo lekarno v Evropi ali pa se povzpnete na stolp mestne hiše in si ogledate mesto še izzraka. Sprehodite se po obrambnem zidu, ki je nekoč ščitil mesto.

Bucket List

Kdaj Potovati

Poletja so prijetna za potovanja, sončna in topla, včasih celo presenetljivo vroča. Značilnost oceanskega podnebja je, da so padavine razporejene celo leto, zato je zložljiv dežnik obvezen pripomoček!

  • Najstarejša neprestana delujoča lekarna v Evropi
  • Makova polja
  • Srednjeveško mesto Talin
  • Peščene plaže