Francoska Polinezija

Raj na zemlji

Francoska Polinezija je francoski čezmorski teritorij v južnem Tihem oceanu in je sestavljena iz več kot 100 večjih in manjših otokov ter atolov, ki se raztezajo na površini 3.998 kvadratnih kilometrov.Glavnomesto je Papeete.

Območje se je do leta 1957 imenovalo Francoska Oceanija. Otočje je sestavljeno iz dveh skupin otokov. Prva skupina se imenuje Družbeno otočje, ki ga sestavljajo največji in najbolj naseljen otok Tahiti, Mo’orea, Huahine, Raiatea, Tahaa, Bora-Bora in Maupiti. Druga skupina otokov se imenuje Markizno otočje,sestavljajo pa ga otoka Nuku Hiva in Hiva Oa ter otočja Gambier, Tuamotu in Tubuai.

Hitre opombe

Kjer se čas ustavi

Za vse, ki imate radi pristen stik z lokalnim življenjem,je otoček Huahine prava izbira,saj je ne turističen in ponuja pristen utrip lokalnega življenja. Posebna poslastica pa je tudi otok Maupiti, kjer ni hotelov in resortov,ampak zgolj preprosti lokalni penzioni, saj otočani ne želijo razcveta luksuznega turizma.

Po stopinjah junakinje Moane

Otok Mo’orea, ki ima obliko srca, je tisti, ki je navdahnil avtorje risanega filma Moana. Kot v risanki tudi v živo nas otok očara z zelenimi vrhovi in turkiznim morjem, kjer nas med snorklanjem na kateri izmed številnih plaž spremljajo ribe vseh barv in velikosti. Lahko se od blizu spoznate s pestroin zanimivo polinezijsko kulturo in zgodovino.

Koristne informacije

Za vstop v Francosko Polinezijo vizum ni potreben. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu in hepatitisu B.

Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši meseci za potovanje na Francosko Polinezijo so med aprilom in novembrom, ko je tu sušno obdobje. Sušno obdobje ne pomeni, da takrat sploh ni dežja, a ga je veliko manj in deževna obdobja trajajo krajši čas.

  • Polinezijska kultura in zgodovina
  • Otok Mo’rea v obliki srca
  • Raj na zemlji
  • Society islands