Islandija

Dežela, ki preseneča

Islandija je skandinavska otoška država v severnem Atlantskem oceanu in leži med Grenlandijo in Veliko Britanijo, severozahodno od Ferskih otokov. V državi na površini 103.000 kvadratnih kilometrov živi 360.390 prebivalcev. Islandija je drugi največji otok v Evropi in 18. največji na svetu. Glavno in največje mesto je Reykjavik.

Islandija slovi po svoji neverjetno čudoviti pokrajini, ki jo je težko opisati in ki ponuja številne priložnosti za neverjetne fotografije na vsakem koraku. Islandija velja tudi za deželo Vikingov, ki so se na otok naselili konec 9. stoletja. Ustanovili so naselbino Reykjavik, na Islandiji pa so leta 930 ustanovili prvi parlament, ki je imel zakonodajno, sodno in izvršilno oblast in je bil prva takšna inštitucija na svetu.

Hitre opombe

Dežela severnega sija

V času med septembrom in majem na severu otoka na vas čakajo čudoviti severni siji, ki so ena glavnih znamenitosti Islandije. Sever države pa je znan tudi po ledeniški pokrajini, kjer lahko med plavajočim ledom opazujete živali kot so tjulnji in ljubki puffini. Ne izpustite pa tudi obiska idiličnega ribiškega mesteca Husvik.

Opazovanje kitov

Husvik je odlično izhodišče za opazovanje kitov in puffinov v njihovem naravnem okolju, kar omogoča stik z morskim življenjem, ki ga ne morete doživeti nikjer drugje.

Dežela gejzirjev

Na Islandiji se nahaja okoli 800 izvirov vroče vode in najlepše termalne terme Modra laguna, ki vas bodo očarale s čudovito turkizno barvo vode.

Zakaj na Islandijo?

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Doživite divjo moč narave, polnočno sonce in se okopajte v enem od 100 kopališč s toplo vodo na prostem.

Aurora Borealis

Aurora Borealis je pravi svetlobni spektakel, ki ga pripravi narava na severu v obdobju od septembra do konca aprila. Pogoj zanjo je jasna noč in po navadi poteka ciklično. Z nekaj sreče so v AURORI BOREALIS uživali skoraj vsi naši potniki, ki so se nam pridružili na potovanjih na Islandijo v spomladanskem in jesenskem času. Zato verjamemo, da boste tudi vi med srečneži doživetja severnega sija.

Mnenje naših potnikov

Naše potovanje na Islandijo je mimo in rada vam bi sporočila, da je bil to zelo lep in nepozaben izlet. Imeli smo odličnega vodiča, ki se je res potrudil maksimalno. Program izleta je super, saj smo v razmeroma kratkem času videli ogromno kotičkov te prečudovite dežele. Imeli smo celo takšno srečo, da smo videli polarni sij.

Ob tem se vam bi še posebej rada zahvalila za vaš trud, da ste nam šli na roko in omogočili, da se nam je lahko pridružil tudi moj sin, ki je priletel iz Anglije.

Hvala lepa še enkrat in lepo pozdravljeni do kakšne naslednje prilike.

– Brigita

Bucket List

Kdaj Potovati

Obisk Islandije med majem in septembrom je najprimernejši če želite opazovati kite in če želite več časa preživeti v naravi ali “divjini”, ker so takrat temperature višje in primerne tudi za “hiking”. Med oktobrom in aprilom je najboljši čas za obisk Islandije če želite videti severni sij ali Aruora Borealis.

  • Bodite del Runtura – živahnega večernega dogajanja ob koncu tedna, ko glavna ulica Reykjavika postane center zabave
  • Zaplavajte v termalnih vodah Modre lagune
  • Sprehodite se po mogočni črni obali Reynisfjara, ki je bila navdih številnim filmskim režiserjem
  • Z nekaj sreče doživite edinstveni severni sij (Aurora Borealis)
  • Spoznajte slasti paradižnikov in ostale zelenjave, ki jo pridelujejo s pomočjo termalne vode