Kalabrija

Na konici italijanskega škornja

a prstni konici italijanskega škornja leži gorata pokrajina z bogato starogrško preteklostjo, ki jo objemata morji, »Tirensko in Jonsko«, s svojimi nenavadnimi skalnatimi formacijami in majhnimi, skoraj zasanjanimi zalivi. Kalabrija velja za nebrušen diamant, ki jo vse pogosteje odkrivajo sodobni turisti. Navdušeni nad neokrnjeno naravo, čistim, toplim morjem, večernimi sprehodi po tlakovanih ulicah šarmantnih mest, kulinariko, razvajanju s kepico legendarnega sladoleda Tartuffo in prijaznimi domačini kaj kmalu spoznajo, da je življenje na tem koščku nebes preprosto lepo.

Izpostavljeno

Capo Vaticano

Divja romantična skalnata obala, ki se razprostira približno 20 km južno od kraja Tropea in jo prekinjajo očarljivi majhni peščeni in prodnati, za kopanje primerni, zalivi s kristalno čisto vodo. Z vrha skal se ponuja prelep razgled na obalo, Eolske otoke in ob jasnem vremenu celo na Sicilijo. Največji kraj tega področja, ki je znan po nasadih sadja in zelenjave, je Santa Domenica, s prijetnimi majhnimi restavracijami in trgovinami.

Tropea

Eden najbolj slikovitih in priljubljenih kopaliških krajev v celi južni Italiji. Srednjeveško mesto, ki je zgrajeno na strmo spuščajoči se skalnati pečini, naredi prijeten vtis predvsem s svojo normansko katedralo in
starimi palačami. V ozkih ulicah vabijo na pohajkovanje neštete trgovine s spominki in specialitetami, obveznost za vsakega obiskovalca Kalabrije! Nekaj kilometrov od kraja Tropea leži Parghelia, nekdaj lagodna ribiška vas, ki zaživi poleti.

Pizzo

Pizzo je eden najbolj romantičnih in slikovitih krajev Kalabrije, ki leži na strmi skalnati čeri nad obalo, kjer lahko uživate ob pokušnji sladoleda »Tartuffo«, ki so ga iznašli prav v Pizzu. Odpravite se na pohajkovanje po gradu Murat in ozkih uličicah, na ogled cerkve v jami Piedigrotta ali kopanje na dolgih peščenih plažah.

Bucket List

Kdaj potovati

  • Privošči si cappuccino in uživaj v vrvežu na >>piazzi<<.
  • Dolce Vita, dobesedno! S sladoledom Tartuffo je lahko.
  • Občuti vulkansko energijo na Eolskih otokih.
  • Panoramska vožnja do Taormine.
  • Razvajaj brbončice s sirom Caciocavalli in Pecorino.
  • Razišči bogato zgodovino in grafite v kraju Papasiderox.