Kenija

Čarobna Kenija

Kenija je obmorska država v Vzhodni Afriki. Na severu meji na Etiopijo, na Vzhodu na Somalijo, na juguna Tanzanijo, na zahodu na Ugando, na severozahodu na Južni Sudan, na jugozahodu pa jo zamejuje Indijski ocean. Glavno mesto je Nairobi

Kenija je raznolika država, kjer vsakdo najde nekaj zase. Ljubitelji živali se lahko odpravijo v številnerezervate in naravne parke, željni morskih dogodivščin bodo na svoj račun prišli na čudovitih peščenihplažah, z obiskom večjih mest pa ne bodo prikrajšani niti mestni raziskovalci.

Hitre opombe

Pristen stik z naravo in kulturo

ObiščiteMasai Maroinnarodni park Amboseliter opazujte črede slonov, zeber in žiraf.Amboseli je tudiodlična točka za opazovanje levov in gepardov. Preživite dan vvasi Masajevin se od blizu spoznajte znjihovo kulturo.

Sinje modro morje in kristalno bel pesek

Po druženju z živalmi je čas za sprostitev na kateri od prečudovitih plaž na obali toplega Indijskegaoceana. Po poti na katero od plaž si lahko ogledate še kozmopolitsko mestoMombasa.

Narodni park sredi mesta

Pri ogleduNairobijane pozabite na ogled narodnega parka, ki je pomembno zatočišče ogroženegačrnega nosoroga.

Koristne informacije

Za vstop v državo je potreben vizum, za katerega lahko zaprosite naspletu. Obstajajo varnostni zadržkiza potovanja v nekatere dele države, zlasti tiste ob meji s Somalijo. Priporočljivo je cepljenje proti rumenimrzlici, tifusu, tetanusu, hepatitisu B in A, obvezne pa so tablete proti malariji.

Bucket List

Kdaj Potovati

Če hočete doživeti (živalske) migracije potem je najboljši čas za obisk avgust-oktober.

Za safari je najbolj primerno obdobje januar-marec in julij-oktober, za obisk obale pa junij-februar.  Obisk roza jezera (zaradi obilice roza flamingov) Nakuru november-maj.

  • Obišči Masal Maro
  • Narodni park Amboseli in črede slonov, zeber in žiraf
  • Vas Masajev
  • Kozmopolitsko mesto Mombasa