Kompas 70 let

z vami že od 1951

Kompas obeležuje pomembno in impresivno obletnico – 70 let svojega obstoja. Sedemdeseti rojstni dan bomo praznovali 1. julija 2021. Naša dejavnost, turizem, je ena najlepših med vsemi v gospodarstvu. Posebna je v tem, da nas vpenja med številne dejavnike in soustvarjalce končne storitve, zapis doživetij in spominov pa je vsakič znova enkraten in neponovljiv.

  • PRIHODNOST = vsa naša ponudba
  • LEPOTA = vsebina naše ponudbe
  • SANJE = jih uresničujemo skupaj s potniki, za potnike

#KOMPASOVIH70

5.000 EUR

nagrade

Praznujemo 70 let skupaj z vami, naši cenjeni sopotniki, skupaj z zaposlenimi, ki predano in z ljubeznijo ustvarjajo Kompasove zgodbe, skupaj s Kompasovimi upokojenci ter skupaj z vsemi našimi spoštovanimi partnerji. Ker brez vas ne bi bilo nas!

Na sedežu podjetja bomo na predvečer našega rojstnega dne, 30. junija 2021, izžrebali glavno nagrado v vrednosti 5.000 EUR (pogoji nagradne igre).

V nagradni igri lahko sodelujete vsi, ki nam boste najkasneje do vključno 11. 6. 2021 na e-naslov 70@kompas.si poslali “vašo potovalno ali počitniško zgodbo s Kompasom”, lahko v obliki zapisa turističnega programa, ali morda kot vaše najbolj posebno doživetje ali morda potovalni spomin, ki je za vedno spremenil vaš svet.

Teme so: prihodnost, lepota, sanje.

Najboljša zgodba po izboru bo nagrajena, na podlagi vaših zapisanih spominov, izkušenj in dožiivetij pa bodo naši paketni potovalni aranžmaji tudi vnaprej objemali prihodnost z lepoto vaših sanj.

Davnega leta 1951 je bilo podjetje ustanovljeno kot prevozno podjetje Putnik, sledili so izjemen razvoj dejavnosti, ekspanzija poslov in širitev trgov. Potovali smo v drznih šestdesetih in sedemdesetih, odkrivali nove kotičke sveta, kupovali avtobuse, katamarane, združevali svetove, slavili izjemne športne dogodke, spremljali velika slovenska imena na poti njihovih uspehov doma in v tujini. Turbulentni časi vseh življenjskih obdobij so nas v zrelih letih naredili močnejšega, izkušenejšega, zanesljivejšega partnerja ter enega izmed glavnih ustvarjalcev razvoja slovenskega turizma. V osemdesetih letih smo vstopili v svojo renesanso in Kompas je postal daleč najpomembnejše turistično podjetje na področju stare Jugoslavije. Po razpadu države in z začetkom vojne na Balkanu smo morali poiskati nove posle, da bi lahko preživeli. Poslovne priložnosti smo našli na vseh evropskih in svetovnih trgih ter z organizacijo organiziranih potovanj po Evropi in svetu. Naši kupci so prihajali iz držav Evrope, pa tudi z drugih kontinentov. Iz izjemno težkega položaja smo se rodili še bolj izkušeni, večji in zmagoviti, ves čas pa smo svoje poslovanje gradili na trdnih temeljih, izkušnjah, znanju in priseganju na kakovost.

Spominjamo se naših skupnih poti od Putnika do danes in ugotavljamo, da ljubezen do ustvarjanja najlepših počitnic in potovanj nikoli ne mine, da je strast, ki nas povezuje, vedno enako goreča in da je skupaj z vami, dragi naši sopotniki, ustvarjanje doživetij zares imenitno in vedno navdihujoče.

Prihodnost slovenskega in svetovnega turizma čutimo v ohranjanju kulturne in naravne dediščine, z velikim poudarkom na trajnostnem turizmu ter v spoštovanju različnosti in negovanju drugačnosti.

Naša zaveza k trajnostnemu turizmu se kaže tudi v izboru trajnostnih destinacij in nastanitvenih kapacitet, ki jih je vse več tudi v naši ponudbi. Tiskanih katalogov v Kompasu ne izdajamo več.

Največje bogastvo Kompasa so zagotovo vsi zaposleni, vsi zunanji sodelavci in vsi partnerji, ki so v teh 70 letih ustvarjali doživetja in nepozabne spomine ter s svojim znanjem, izkušnjami in poslovnimi povezavami, skupaj z vami, »uresničevali« sanje.

Tudi vnaprej bomo razmišljali globalno ter svoje odločitve skrbno in premišljeno sprejemali lokalno.

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj, zato vas vabimo, da ste naš sopotnik na poti uresničitve svojih sanj tudi v prihodnje.

“Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj” (E. Roosevelt)

Vaš Kompas #kompasovih70

Z vami že 70 let