Kompasove dejavnosti

V želji, da bi vam približali vsa področja oziroma dejavnosti, s katerimi se ukvarja Kompas, smo v nadaljevanju pripravili kratko predstavitev.

POTOVALNI SERVIS

Potovalni servis je mreža Kompasovih poslovalnic v Sloveniji. Naši sodelavci, opremljeni s tehnično in tehnološko podporo po najvišjih mednarodnih standardih, skrbijo za naše stranke s svetovanjem in pripravo optimalnih potovalnih rešitev.

1.. Rezervacije in prodaja letalskih vozovnic na rednih in izrednih letalskih linijah.

V vseh Kompasovih poslovalnicah se vrši prodaja storitev vseh svetovnih letalskih prevoznikov. Ponudba obsega tudi prodajo vozovnic na čarterskih letih z odhodi z avstrijskih, italijanskih in nemških letališč ter prodajo nizko cenovnih prevoznikov.

2. Prodaja turističnih paketnih potovalnih aranžmajev.

Turistični del poslovalnic seveda ostaja zvest prodaji turističnih aranžmajev, tako iz ponudbe Kompasove lastne produkcije, kakor tudi iz produkcije drugih slovenskih in tujih organizatorjev potovanj. Rezervacije potekajo on-line, saj so vzpostavljene neposredne povezave z lastnim in mednarodnimi rezervacijskimi sistemi. Seznam poslovalnic.

3. Najem prevoznih sredstev (letal, avtobusov in osebnih vozil).

4. Prodaja vseh vrst ladijskih in trajektnih vozovnic v organizaciji evropskih in svetovnih ladijskih prevoznikov (Jadrolinija, Corsica Sardinia Ferries, Anek Line, Minoan Lines, Superfast, Blue Star Ferries, …).

5. Rezervacije hotelov in drugih nastanitvenih kapacitet.

6. Izdelava individualnih in skupinskih programov »po meri«, saj je vse več povpraševanj po pripravi ponudbe počitnic in/ali potovanj, ki so prilagojene natančno željam posameznika ali skupine.

7. Individualni transferji 
do naročenih destinacij (in nazaj).

8. Priprava
kompletnih potovalnih paketov, poslovnih, strokovnih in študijskih potovanj.

10. Posredovanje pri pridobivanju vizumov (slovenska@kompas.si).

11. Prodaja vstopnic 
za kulturne, športne in druge prireditve.

l2. Druge potovalne in turistične storitve.

Seznam poslovalnic tukaj.

CENTRI S POSEBNO PONUDBO

V poslovalnici na Slovenski 36 (slovenska@kompas.si) je organizirana služba, ki se ukvarja s posredovanjem pri pridobivanju vstopnih vizumov, tako na ambasadah in konzulatih v Ljubljani, kakor tudi izven meja naše države.

V Ljubljani (Dunajska cesta 117) imamo poslovni center, kjer visoko izobraženo osebje izvaja celovit poslovni servis za podjetja, ki so izbrala Kompas za svojega partnerja na poti. Tukaj se vrši prodaja storitev praktično vseh letalskih prevoznikov, na rednih in izrednih letalskih linijah, seveda pa je mogoče naročiti tudi vse druge vrste turističnih storitev. Prednosti, ki jih podjetja pridobijo s sodelovanjem z nami, so:

– časovni prihranek
Čas, ki ga zaposleni v vašem podjetju porabi za iskanje in zbiranje ponudb, je skrčen na kontakt z eno osebo, skrbnikom v Poslovnem centru, vsi zahtevki, povpraševanja, naročila so usmerjeni v en vstopni kanal, kar zmanjšuje možnost napak in omogoča pozitivne sinergične učinke;
– garancija ekonomsko najugodnejše ponudbe;
– garancija kakovosti;
Svoja naročila zaupate podjetju s kosraj 70-letno tradicijo in izkušnjami. ;
– podpora v tujini
Kompas ima svoje poslovanje močno razvejano preko mreže lastnih podjetij in predstavništev v tujini, kar zagotavlja tudi v tujini vselej popoln servis (prevoze, hotelske rezervacije, asistenco in drugo). Kompasova mednarodna mreža našim potnikom zagotavlja dodatno varnost ter maksimalno pomoč v primerih, da potniki le-to v tujini potrebujejo;
– zaposleni v Poslovnem centru so dostopni vse delovnike med 8.00 in 17.00 uro, za izjemne primere pa je na voljo tudi 24-urna dežurna GSM številka.

Tako razvijamo odlične poslovne odnose s številnimi priznanimi slovenskimi podjetji in institucijami. Tovrsten poslovni servis izvajamo tudi v vseh naših poslovalnicah izven Ljubljane.

Kompas je zelo ponosen, da je že pred več kot desetimi leti sklenil partnerstvo z Lufthansa City Centrom (corporate@kompas.si), ki ga je leta 1991 ustanovila Lufthansa, ena izmed največjih letalskih družb na svetu, in deluje pod njenim okriljem. Sedež LCC je v Frankfurtu, svoje City Centre, skoraj 500 agencij, pa imajo v 48 državah. LCC je ena najhitreje rastočih verig avio potovalnih agencij na svetu.

Potovalna agencija – poslovalnica v Ljubljani, (krizarjenje@kompas.si) je specializirana za t.im. modri program, to je za pripravo in prodajo vseh vrst aranžmajev, povezanih z morjem, kot so:

– redna križarjenja in križarjenja po naročilu
– prodaja vseh vrst ladijskih in trajektnih vozovnic v organizaciji evropskih in svetovnih ladijskih prevoznikov
– najem avtodomov na vseh kontinentih
– najemi jadrnic s skiperjem in brez
– in drugo.

Potovalna agencija s poslovnim centrom je v povezavi z Lufthansa City Centrom zaokrožena celota, s kompletno ponudbo turističnih potovalnih storitev.

V veliko priznanje si štejemo članstvo v številnih uglednih domačih in mednarodnih organizacijah, kot so ZTAS, IATA, MOA, WATA, IFTA, RDA, ICCA.

 

KOMPASOVA PRODUKCIJA

V sektorju produkcija skrbimo za vse želje in potrebe modernega organiziranega turista. Vse štiri strani neba poznajo specializirani strokovnjaki, ki uspešno kombinirajo znanje in izkušnje z mladostno energijo in svežim pristopom. Dolgoletne izkušnje omogočajo našim gostom brezskrbne počitnice, razburljiva potovanja, dogodivščine, kadar si jih želijo in miren oddih, ko jim to ustreza. Organiziramo potovanja tudi za posebne skupine, za posebne interese, pravtako pa smo največji slovenski ponudnik organiziranih počitnic v Sredozemlju, ob Črnem morju in na Bližnjem vzhodu, kakor tudi v sosednji Hrvaški in Črni gori. Organiziramo tudi obiske vseh pomembnih svetovnih sejmov in organiziroma obisk jezikovnih šol s tečaji tujih jezikov v tujini. Najem avtobusa za prijeten izlet po Sloveniji ali v tujino je pri nas otročje lahek.

Dejavnosti:

– Organizacija TO programov
– Organizacija potovanj (redni odhodi in po naročilu) na vse celine
– Potovanja za posameznike
– Najem avtobusnih prevozov
– Organizacija obiska sejmov
– Organizacija tečajev tujih jezikov
– Potovanja po naročilu (želji gosta) v vse države sveta
– Vse druge dejavnosti s področja organiziranega turizma

 

INCOMING

Kompas INCOMING se ukvarja z receptivo tujih turistov iz evropskih in prekomorskih držav v Slovenijo, Hrvaško ter države centralne in JV Evrope. S svojimi bogatimi, dolgoletnimi izkušnjami, visoko strokovnostjo in osebnim pristopom ponujamo storitve po meri vaših želja in zahtev ter ustvarjamo konkurenčne produkte, ki izpolnjujejo vaša najbolj zahtevna pričakovanja. Naše ponudbe so namenjene širokemu segmentu turističnega trga od individualnih potnikov do organiziranih skupin, med katerimi izstopajo motivacijska potovanja za podjetja in njihove poslovne partnerje. Naša skoraj 70 letna tradicija nas uvršča med vodilne touroperatorje na področju vodenih tur po centralni in JV Evropi, ki se odlikujejo z izjemnimi programi, izkušenimi vodniki in profesionalnim servisom, ki ga zagotavljajo mreža naših podjetij na posameznih destinacijah.

Kompas Incoming ponuja široko paleto skrbno izbranih storitev:
• Hotelske nastanitve
• Prevozi in najemi vozil
• Letalske in ladijske vozovnice
• Križarjenja
• Izkušeni vodniki
• Organizirane ekskurzije
• Rezervacije restavracij, kulturnih prireditev, koncertov, …

Med našimi najbolj prodajanimi produkti so vodene ture z garantiranimi odhodi, razpisni dnevni izleti iz Ljubljane, Portoroža in Bleda (možnost rezervacije in odhodov v vseh hotelih na omenjenih destinacijah), »City Breaks« paketi pripravljeni v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo ter mnogi drugi … Naš cilj je izpolniti vaše sanje in preseči vaša pričakovanja – preizkusite nas!

Kompas Incoming
E: incoming@kompas.si
T: +386 1 2006 324, 2006 389
F: +386 1 2006 431
W: www.kompas-online.net

 

POSLOVNA POTOVANJA IN SEJMI

Od nekdaj so bila poslovna potovanja in sejmi stičišče ponudbe in povpraševanja. To vlogo imajo še danes, kljub velikemu razmahu informacijske tehnologije, telekomunikacij in sodobnih medijev. Za vse najpomembnejše svetovne sejme velja, da so prikaz najnovejših dosežkov v posameznih gospodarskih dejavnostih. Če želimo ohraniti korak z najnaprednejšimi gospodarstvi sveta, so obiski strokovnih sejmov izjemno pomembni. Kompas – največji organizator počitnic in potovanj, edina turistična agencija s specializiranim oddelkom za sejemska potovanja v Sloveniji vam nudi organizacijo sejmov in poslovnih potovanj, osebnega svetovanja, organizacijo prevoza in rezervacije prenočevanja po naročilu in druge turistične storitve.

Vaša prednost: organizacija direktnih čarterskih odhodov iz Slovenije na vodilne svetovne sejme, skrbno izbrani hoteli in turistične ladje v sejemskih mestih in dolgoletne izkušnje na področju organizacije strokovnih potovanj.

 

PROMETNA SLUŽBA

Naša prometna služba skrbi za nenehno izboljševanje kakovosti avtobusnih prevozov. Sodelujemo s prevozniki po vsej Sloveniji, tujina pa ne velja za izjemo. V prometni službi se trudimo, da tako kratke kot dolge izlete/ekskurzije/potovanja/transferje razbremenimo s prijetno in udobno vožnjo, visoko strokovno usposobljenimi in prijaznimi vozniki, odlično dodatno opremo (TV, hi–fi, AC, WC, mikrofon, …). V času vožnje so vsi potniki dodatno nezgodno zavarovani. Smo konkurenčni, zato ne odlašajte in nam Vaše povpraševanje nam lahkosporočite na 01 2006 383 in 384.

Za različne šole organiziramo športne dneve, končne izlete, strokovne ekskurzije … Bogato ponudbo izletov, strokovnih ekskurzij po Sloveniji in bližnji okolici nudimo po konkurenčnih cenah tudi podjetjem, društvom, zaključenim skupinam pa smo na voljo, da jim po želji sestavimo razne tematske izlete, strokovne ekskurzije, sindikalne izlete, športne dneve, šole v naravi, končne izlete … Za izlete s strokovnimi vodenji lahko pokličete na telefon: 01/ 2006 381 in 382.

 

KOMPAS MY WAY

a. Center za individualne rezervacije

Ali potrebujete rezervacijo nastanitve, najem avtomobila ali preprosto nekoga, ki bi vam pomagal sestaviti potovanje po vaši meri v Sloveniji ali tujini? V kolikor je tako, vam predlagamo, da se obrnete na naš Center za individualne rezervacije, kjer vas bodo pričakali strokovnjaki z večletnimi izkušnjami pri skrbi za individualne rezervacije. Povpraševanje lahko oddate preko pripravljenega obrazca za celovit zajem informacij (priporočamo!) . Potrudili se bomo, da vam bomo med delavnikom odgovor posredovali v 24 urah po prejemu vašega povpraševanja. Več informacij najdete TU

Elektronska pošta: myway@kompas.si

b. Kongresno poslovni center

Oddelek Kongresno poslovni center turističnega podjetja Kompas d.d. deluje kot profesionalni kongresni organizator, ki skrbi za organizacijo in izvedbo majhnih srečanj, seminarjev kot tudi do velikih mednarodnih konferenc z več kot tisoč udeleženci, najrazličnejših svečanih ter družabnih dogodkov, tekmovanj, motivacijskih potovanj in team builing programov. Sledimo aktualnim trendom na mednarodnem kongresnem trgu. Smo člani ene izmed največjih mednarodnih organizacij ponudnikov kongresnih storitev ICCA in novega slovenskega kongresnega urada. Kot največja turistična agencija v Sloveniji svojim naročnikom zagotavljamo dobre pogoje in odličen servis, predvsem pa, kar se nam zdi najpomembnejše, enega sogovornika za cel dogodek. Naše načelo je, da vedno delujemo po meri naročnikov, ki lahko prihajajo iz podjetij, organizacij, vladnih institucij ali drugih ustanov. Vse storitve prilagodimo budgetu, ki ga ima naročnik na voljo za izpeljavo dogodka, ob tem pa zagotavljamo profesionalno izvedbo. Ponudba temelji na celoviti paleti storitev, ki omogočajo naročniku uspešno izvedbo kongresnih in drugih poslovnih srečanj. Organizacijo lahko prevzamemo v celoti (izvedba na ključ) ali po segmentih:

– z naročnikom sodelujemo pri pridobivanju kandidature,
– zagotavljamo izvedbo, administrativno in finančno vodenje dogodka,
– sprejemamo prijave in plačila udeležencev (na voljo imamo uporabnikom prijazno on–line prijavo),
– poskrbimo za potrebno tehnično opremo ter osebje,
– urejamo hotelsko nastanitev za udeležence,
– organiziramo in urejamo rezervacije za vse prevoze (letala, avtobusi, osebna vozila),
– organiziramo družabni, svečani (gala) in turistični program,
– poskrbimo za celostno grafično podobo dogodka in vse publikacije, trženje in promocije prireditve.

T: 01 2006 448
F: 01 2006 432
E: mice@kompas.si
E: www.kompasmeet.com