Kostarika

Okolju najbolj prijazna država

Kostarika leži na vzhodnem delu Srednje Amerike. Na zahodu jo omejuje Tihi ocean, na vzhodu Karibsko morje, na jugu meji na Panamo in na severu na Nikaragvo. Glavno mesto je San Jose.

Kostarika slovi kot okolju najbolj prijazna država, saj vodi zelo progresivno okoljsko politiko. Država pridobiva skoraj 99 % svoje električne energije iz trajnostnih in obnovljivih virov in načrtuje, da bo leta 2021 postala ogljično nevtralna država.

Hitre opombe

Raj za rastline in živali

Kostarika je dom številnim rastlinam in živalim in vsebuje približno 5 % svetovne biotske raznovrstnosti. Približno 25 % države predstavljajo zaščiteni narodni parki, med katerimi je najbolj znan Corcovado, predvsem zaradi svoje biotske raznovrstnosti. V gozdnem rezervatu Reserva Biológica Bosque Nubos Monteverde pa daje dom približno 2.000 različnim rastlinskim vrstam.

Raj za ljudi

Kostarika ni raj samo za floro in favno,ampak je zaradi sproščenega načina življenja raj tudi za ljudi, ki si želijo bolj sproščenega življenja v stiku z naravo. Sprostite se lahko na kateri od številnih rajskih plaž, preizkusite pa lahko tudi kostariški wellness turizem, s pomočjo katerega boste ponovno uravnotežili svoje življenje.

Koristne informacije

Za vstop v Kostariko vizum ni potreben, svetuje se običajna previdnost. Zaradi vročice denga se priporoča ustrezna zaščita pred komarji, saj cepivo ne obstaja. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu, hepatitisu B in A ter rumeni mrzlici

Bucket List

Kdaj Potovati

Najprimernejši čas za potovanje v Kostariko je od decembra do aprila, ko je tam sušno obdobje. 

  • Naravni parki
  • Muzej Museo De Oro Precolombiano
  • Obišči številne plantaže
  • Prelepe plaže