Kuba

V ritmih salse

Republika Kuba je del arhipelaga v severnih Karibih med Karibskim morjem, Mehiškim zalivom in Atlantskim oceanom. Sosednje države so Jamajka in Kajmanski otoki, Haiti, Bahami, Florida in Mehika. Kuba je 16. največji otok na svetu. Glavno in največje mesto je Havana

Kuba je s svojo pestro zgodovino in pisano podobo raj za popotnike. Je ena redkih držav, ki ima še vedno plansko gospodarstvo in zvesto sledi marksistično-leninistični ideologiji socializma. Kuba vas bo brez dvoma očarala z ostanki svoje kolonialne preteklosti, neverjetno zbirko klasičnih ameriških avtomobilov iz 50. let prejšnjega stoletja in neverjetno naravo, zlasti z zanimivim podmorskim svetom.

Hitre opombe

Nasmejani domačini in ples pozno v noč

Kuba velja za enega najprijaznejših in najživahnejših karibskih otokov. Zaradi sproščenih in prijaznih domačinov je idealna za pobeg od tegob vsakdanjega življenja. Obiščete lahko številne plantaže sladkornega trsa in tobaka, uživate v mestnem utripu v Havani ali Santiagu de Cuba ter se potopite vglobine morja na eni izmed številnih rajskih plaž.

Pomembno opozorilo pred odhodom

Za vstop na Kubo jepotreben vizum, ki ga pridobite na Veleposlaništvu Republike Kube na Dunaju, kjer dobite tudi vse informacije o uvozu in izvozu s Kube. Prav tako je nujno skleniti  potovalno zavarovanje za čas potovanja, priporočljivo pa je tudi, da s seboj vzamete vsa zdravila na recept skupaj z zdravniškimi potrdili. Priporoča se tudi cepljenje proti tetanusu in hepatitisu B.

Bucket List

Kdaj Potovati

Najprimernejši čas za obisk Kube je med decembrom in aprilom.

  • Rajske plaže
  • Glavno mesto Havana
  • Playa Larga
  • Trinidad