Namibija

Panoramski razgledi

Namibija je južnoafriška država ob Atlantskem oceanu. Na severu meji na Angolo in Zambijo, na vzhoduna Bocvano, na jugu na Južnoafriško republiko, na zahodu pa jo omejuje Atlantski ocean. Glavno mesto je Windhoek.

Kot večina afriških držav ima tudi Namibija pestro kolonialno zgodovino z nekaterimi temnimi trenutki. Vsvetu je znana predvsem po bogatem živalskem svetu in tradicionalni kulturi, ki jo ohranjajo namibijska plemena.

Hitre opombe

Iz puščave na obalo

Velik del Namibije zasedapuščava Namib, ki je najstarejša puščava na svetu in je znana po velikanskih peščenih sipinah. Ko se naveličate peščenih sipin, se lahko odpravite vpuščavo Kalahari, kjer najdete nekaj zelenja. Ob obali Atlantskega oceana pa se odpravite na Obalo okostij, kjer poleg ladijskih razbitin najdete tudi kolonijo morskih medvedov.

Kolonialna zapuščina

Poleg tradicionalne kulture plemena Himba, se lahko v Namibiji naužijete počitniškega vzdušja v letoviškem mestu Swakopmund, kjer prevladuje nemška kolonialna arhitektura. Obiskati morate tudiZaliv kitov, ki je pomembno zatočišče južnomorskih kitov.

Koristne informacije

Za vstop v državo je potreben vizum, ki ga pridobite na Veleposlaništvu Republike Namibije na Dunaju. Bodite pozorni, da imate vsaj en prazen list v potnem listu, nadan vstopa v državo pa mora potni listveljati še vsaj 6 mesecev. Priporočeno je cepljenje proti tifusu, tetanusu, hepatitisu B in A ter rumenimrzlici, obvezne pa so tablete proti malariji

Bucket List

Kdaj Potovati

Priporočamo, da greste na safari med majem in novembrom, saj se tako izognete vroči deževni dobi. Najbolj priljubljena meseca sta marec in april, ko je se konča deževna doba, vreme pa je prijetno in grmovja še vedno zelena.

  • Puščava Namib
  • Kolonija morskih medvedov
  • Zaliv kitov
  • Letoviško mesto Swakopmund