Peru

Skrivnostni dom Inkovske civilizacije

Peru je tretja največja južnoameriška država za Brazilijo in Argentino. Na jugu meji na Čile, najugovzhodu na Bolivijo, na vzhodu si deli mejo z Brazilijo, na severovzhodu s Kolumbijo, severno mejo papredstavlja Ekvador. Na zahodu ga zamejuje Tihi ocean. Glavno mesto pa je Lima.

Peru je dom starodavnih civilizacij, ki so za seboj pustile bogato zgodovinsko dediščino, na seznamuUnescove svetovne dediščine namreč najdemo kar 11 zgodovinskih znamenitosti. Starodavni način življenja se še vedno kaže v številnih ohranjenih ritualih in običajih.

Hitre opombe

Vseprisotne sledi starodavnih civilizacij

Peruje zelo skrivnosten dom civilizacije Inkov, ki so jo izbrisali španski osvajalci v 16. stoletju. Najbolj znana in najskrivnostnejša je naselbina Machu Picchu, duhove pa burijo tudi skrivnostne risbe v puščavi,ki so nastale v obdobju ljudstva Nazca.

Med gorami in vodami

V Andih, ki ponujajo številne treking poti, boste na svoj račun prišli vsi, ki imate radi hribe. V Peruju pa se boste odlično počutili tudi tisti, ki vam je bližje vodno okolje in sicer z izletom do jezera Titicaca, reke Amazon, lahko pa se odpravite na obalo in se preizkusite v surfanju.

Koristne informacije

Za vstop v državo vizuma ne potrebujete, bodite pa pozorni na veljavnost potnega lista, ki mora veljati še vsaj 6 mesecev po odhodu iz države. Posebna pozornost se svetuje v večjih mestih. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu, hepatitisu B in A ter rumeni mrzlici.

Bucket List

Kdaj Potovati

Peru zagotovo velja za državo, kjer lahko doživite toplo podnebje na sanjskih pacifiških plažah, pa tudi zimske razmere v Andih.

  • Naselbina machu Pichu
  • Jezero Titicaca
  • Reka Amazon
  • Andi