Zakaj izbrati to potovanje?

 • uličice Kraljeve Milje v Edinburghu
 • nepozaben večer škotske kulinarike in folklore
 • vzhodna obala in razvaline gradu Dunnotar
 • Kraljičin grad Balmoral
 • preko Višavja Grampian do grofice Angelike Cawdor
 • po Veliki Soteski ob jezeru Ness in s trajektom na otok Hebridov, Skye.
 • Pravljični grad Inverary in trgovski Glasgow..

Škotska - dežela pogumnih src

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 1295€

Na potepanju po nekdanji kraljevini odkrijte prestolnico Edinburg s Kraljevo miljo, oglejte si mogočni grad in častitljivo palačo Scone, mesto kronanja škotskih kraljev. Obiščite škotsko distilerijo malt viskija ob reki Spey, morda se srečate z vdovo, grofico Angeliko Cawdor na njenem gradu. Velika ledeniška soteska s skrivnostnim jezerom Ness in pečine vzhodne obale ob razvalinah gradu Dunnotar naj vam burijo domišljijo. Vsekakor vas bosta očarala pravljična graščina Inverary in zasanjani otok Hebridov, Skye.

 

map

Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Št. produkta: 35865

1. dan: LJUBLJANA −BENETKE–AMSTERDAM–EDINBURG
Jutranji prevoz do beneškega letališča in let preko Amsterdama v Edinburgh, kjer je predviden pristanek v dopoldanskem času. Po pristanku vožnja z avtobusom do razgledne točke Calton Hill, od koder se vam škotska prestolnica prikaže v vsej svoji mogočnosti. Nastanitev v hotelu. Sprehod po skrivnostni Kraljevi milji in obisk škotskega puba pod grajskim hribom. Prenočevanje.

2. dan: EDINBURG / zajtrk
Po zajtrku ogled škotske prestolnice. Obisk kraljeve palače Holyrood, kjer se boste sprehodili skozi dvorišča in številne sobane, od spalnice Marije Škotske do nenavadne galerije s portreti škotskih vladarjev. Na Kraljevi cesti (The Royal Mile) možnost ogleda visoke cerkve St. Giles, zaščitnika Edinburga. Obiskali boste edinburški grad, trdnjavo in muzej, kjer hranijo škotska kraljeva znamenja. Ob grajski ploščadi še obisk trgovine in muzeja volnenih izdelkov. Zvečer priporočamo ogled imenitne škotske folklorne prireditve (doplačilo), kjer boste ob glasbi in plesu na zanimiv način spoznali kulinariko in bogato tradicijo škotskih pesmi, plesa in kulturnih običajev. Prenočevanje.

3. dan: EDINBURG−QUEENSFERRY−PALAČA SCONE– DUNDEE−TRDNJAVA DUNNOTAR−STONEHAVEN−ABERDEEN / zajtrk
Zajtrk. Vožnja proti Perthu s postankom v viktorijanskem pristanišču Queensferry, kjer navduši znameniti železniški most prek ustja reke Forth. Nato ogled palače Scone, ki se bohoti na posesti grofov Mansfield. Danes je tam replika Kamna usode, ki ga sicer hranijo v Edinburškem gradu. Vožnja ob vzhodni obali do Dundeeja. V pristaniških dokih ogled ladje Discovery. Ob trdnjavi Dunnotar so imeli pristanišče Pikti že davno nazaj, danes pa navdušuje pokrajina s strmo obalo, na kateri so razvaline gradu. Oddahnili si boste ob obali Stonehavena, nekoč ribiške vasice. V večernih urah prihod v Aberdeen, nastanitev v hotelu v okolici, prenočevanje.

4. dan: ABERDEEN−BALMORAL (BRAEMAR−PITLOCHRY−GRANTOWN ON SPEY / zajtrk
Po zajtrku vožnja proti višavju Grampian po dolini reke Dee do kraljeve rezidence Balmoral; ogled prostorov nekdanjih konjušnic, grajske plesne dvorane in kraljevega vrta (v primeru, da je v gradu kraljeva družina, ogled bližnjega gradu Breamar, ki velja za enega starejših utrjenih dvorcev v grofiji Aberdeenshire). Nadaljevanje vožnje skozi Narodni park Cairngorms prek Višavja do Pitlochryja, geografskega središča Škotske. Postanek za pozno kosilo v ljubkem viktorijanskem mestecu. Vožnja po slikovitem Highlands, do mesteca Grantown ob reki Spey. Nastanitev v hotelu v okolici. Prenočevanje.

5. dan: GRANTOWN ON SPEY−BALLINDALLOCH−GRAD CAWDOR−INVERNESS−JEZERO NESS−GRAD URQUHART−FORT AUGUSTUS−FORT WILLIAM / zajtrk
Po "močnem" škotskem zajtrku se boste po regiji Speyside popeljali do bližnje distilerije odličnega malt viskija Glenfarclas, ki deluje že od leta 1836 in je v lasti potomcev klana Grant. Po ogledu in pokušnji vožnja proti gradu grofice Lady Angelike Cawdor. Cawdor Castle velja za eno najlepše urejenih škotskih graščin s čudovitimi vrtovi. Nadaljevanje poti mimo prizorišča bitke pri Cullodenu in naprej v Inverness, prestolnico Škotskega višavja ob Severnem morju. Sprehod skozi mestno središče do gradu Inverness, kjer so leta 1921 podpisali pogodbo o »delitvi« otoka Irska. Popoldne vožnja ob Kaledonskem kanalu do jezera Ness in razvalin gradu Urquhart, od koder že vrsto let opazujejo pošast Nessie. Pri Fort Augustusu si boste ogledali znamenite zapornice na kanalu. Nadaljevanje poti mimo najvišje gore na Škotskem, Ben Nevis, do letovišča Fort William. Nastanitev v hotelu v okolici. Prenočevanje.

6. dan: FORT WILLIAM−MALLAIG−OTOK SKYE−SLIGACHAN−PORTEE-(TROTTERNISH−STAFFIN−KILMUIR−PORTREE−ARMADALE)−GLENFINNAN−FORT WILLIAM−FORT WILLIAM / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti slikovitemu otoku zunanjih Hebridov. S trajektom se boste iz pristanišča Mallaig popeljali čez morsko ožino . V Porteeju, največjem mestu na otoku meglic Skye, krajši postanek. Nadaljevanje slikovite vožnje po severnem delu otoka Skye, polotoku Trotternish. Prispeli boste do visokega pokopališča Kilmuir. Od tam seže pogled daleč nad modrino Atlantika, navduši pa tudi bližnji muzej na prostem, kjer je predstavljeno življenje na otoku v 19. stoletju. Popoldne vožnja proti Armadale in s trajektom na »kopno«. Krajši postanek v kraju Glenfinnan, kjer je svoj osvajalski pohod po Višavju začel lepi princ Charlie, da bi povrnil prestol Stuartom. Nastanitev v hotelu v okolici Fort William. Prenočevanje.

7. dan: FORT WILLIAM−INVERARAY–JEZERO LOMOND–GLASGOW / zajtrk
Po zajtrku nadaljevanje potovanja vzdolž razčlenjene zahodne škotske obale s številnimi zalivi do grofije Argyle. Krajši postanek ob jezeru Awe, kjer sredi jezera na otočku idilično sameva razvalina gradu Stalker, nekoč last klana Stewart Appin. Sledi sprehod skozi mestece Inverary, ki ga zaznamujejo črno bela pročelja mestnih hiš. Ogled pravljične graščine, ki je že stoletja v lasti enega največjih škotskih klanov, klana Campbell. Skozi Narodni park Trossach do jezera Lomond, ki ga opevajo škotske pesmi in naprej do Glasgowa. Krajši panoramski avtobusni ogled mesta; mimo katedrale Sv. Munga, do Jurijevega trga, srca največjega trgovskega mesta britanskega imperija, v času vladavine kraljice Viktorije. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

8. dan: GLASGOW– EDINBURGH– AMSTERDAM–BENETKE–LJUBLJANA / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku nekaj prostega časa in vožnja do letališča v Edinburghu. Popoldne polet preko Amsterdama v Benetke, kamor je predviden večerni pristanek in organiziran prevoz do Ljubljane.

V ceno je vključeno

 • letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Popusti:

30 EUR za 3. osebo v 1/3 oz. 1/2+1 sobi

V ceno ni vključeno

Ob prijavi:

Obvezno doplačilo ob udeležbi manj kot 40 oseb 190EUR/osebo

Možna doplačila

Ob prijavi:

 • 5 x večerja 95,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 270,00 EUR/osebo
 • škotska večerja s programom in organiziranim prevozom do posesti v Edinburghu 90,00 EUR/osebo
 • vstopnine (palača Holyroodhouse v Edinburgu, grad Edinburg, palača Scone, Discovery Ship Dundee, grad Balmoral oz. Braemar v času zaprtja Balmorala, destilarna viskija Glenfarclas, grad Cawdor, grad Urquhart, Skye muzej in grad Inverary) 165,00 EUR/osebo

Opomba

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom, v primeru nepredvidenih okoliščin in izrednih dogodkov si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem in prilagoditve krajev nastanitev. Program bo ostal vsebinsko neokrnjen.
 • V primeru letov iz/do Benetk, Trsta ali drugih bližnjih letališč, bo do tja organiziran prevoz (že vključen v ceno).

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 35865    35865/30      Po programu
  24.08.-31.08.2022 / sreda - sreda
  8 dni
  letalo
  POTOVANJA NA ŠKOTSKO
 • 35865    35865/30      Po programu
  21.09.-28.09.2022 / sreda - sreda
  8 dni
  letalo
  POTOVANJA NA ŠKOTSKO