Zakaj izbrati to potovanje?

 • odkrij, zakaj je v Apuliji doma sreča
 • dovoli, da te s svojo lepoto očara pristanišče Bari
 • poišči odgovore na nešteto vprašanj o Castel del Monte
 • sprehodi se po mestecu trulijev, Alberobellu
 • spoznaj, kako so še do nedavnega živeli prebivalci Matere
 • zapoj italijansko kancono z razgledom na Polignano a Mare
 • Altamura, Brindisi, Lecce, Monopoli… Izberi najlepšega!

APULIJA Z LETALOM - duša južne Italije

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 699€

5 dnevno potovanje v prijetne kraje, kjer življenje poteka v umirjenem ritmu, ki vas bo hitro osvojil. Čudovita pokrajina kjer kraški svet poljubi morje in tvori pečine na katerih rastejo slikovita naselja obdana s prostranimi polji pšenice in oljčnimi nasadi v katerih rastejo tudi tisoč let stara drevesa. Lepa mesta, ki pripovedujejo o ponosni zgodovini pokrajine, kjer živijo ljudje odprtega srca in dobrega duha. Pridružite se nam v odkrivanju pokrajine imenovane Apulije. Pokrajini kateri lahko upravičeno rečemo prava duša južne italije in njenih prebivalcev.

map

ČAS POTOVANJA: 6 dni | 5 noči
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV:
15
PRODUKT:
83360

1. dan: LJUBLJANA - SEVERNA ITALIJA - BARI - CASTEL DEL MONTE – OSREDNJI DEL APULIJE I večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče v severni Italiji ter polet do letališča v Bariju. Po pristanku ogled glavnega mesta Apulije - od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) ter pristanišča na 285 ha, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Sprehodili se bomo po starem mestnem središču, ki nas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in izjemno baziliko Sv. Nikolaja iz 11. st., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že stoletja. Ogledali si bomo tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko–nemški grad Friderika II. Po ogledih bomo imeli nekaj prostega časa za samostojne oglede ali prigrizek, nato pa bo sledila vožnja do hotela v okolici Barija oziroma nekje na poti. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

2. dan: BARI – CASTEL DEL MONTE – ALBEROBELLO | zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja do dvorca Castel Del Monte. Fascinanten grad je bil zgrajen leta 1240 s strani in po zamisli sv. rimskega cesarja in kralja Sicilije Fredericka II. Grad je mešanica klasičnih antičnih, islamskih in evropskih gotskih stilov, posebnost gradu je nenavadna osmerokotna oblika in razmerja v gradnji. Uvrščen je na seznam svetovne dediščine Unesco in je eden najbolj prepoznavnih simbolov dežele Apulije. Popoldne vožnja do osrednjega dela regije in ogled največje znamenitosti dežele − kraja Alberobello. Mesto je postalo znamenitost zaradi edinstvene pravljične podobe, ki mu jo dajejo v tančico skrivnosti zavite izvorno suhogradne stavbe, imenovane »truli«. Bele hiške s stožčasto streho so primer svojevrstne ljudske arhitekture, ki so s svojo preprostostjo in lepoto mestu prinesle mednarodno prepoznavnost. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: HOTEL – POLIGNANO A MARE – MONOPOLI − HOTEL | zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja po robu visoke kraške planote »Murge« do nižine ob morju, kjer domujejo tisočletne oljke in mesto Monopoli. Ogled simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom, obzidjem, starim pristaniščem in zanimivim središčem. Po ogledu nadaljevanje poti ter postanek v slikovitem in prisrčnem kraju Polignano a Mare. Mesto slovi po svoji legi na vrhu kraškega, od morja spodjedenega klifa, poznano pa je tudi po dejstvu, da je rojstni kraj slavnega pevca Domenica Modugna. Sprehod po slikovitem mestu. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: HOTEL – OSTUNI – LECCE - BRINDISI - HOTEL  I zajtrk, večerja

Po zajtrku  ogled  »belega mesta« Ostuni. Zaznamujejo ga bele fasade mestnih hiš. Ogledali si bomo mestni trg in se sprehodili do katedrale. Sledila bo vožnja do baročnega bisera južne Italije, mesta Lecce. Mesto je zasluženo dobilo naziv »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb v središču mesta. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali do vrhunskih detajlov. Sprehodili se bomo po bogatih ulicah, obiskali baziliko Santa Croce in šli do vladne palače (Pallazo del Governo). Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakupe. Popoldne vožnja do mesta Brindisi, kjer se bomo sprehodili po mestnem obrežju vse do stebrov, ki nakazujejo začetek antične Trajanove ceste in do katedrale. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: HOTEL – MATERA – ALTAMURA – SEVERNA ITALIJA – LJUBLJANA I zajtrk,

Po zajtrku vožnja do dežele Basilicata, natančneje, do mesta Matera. Zanjo lahko rečemo, da jo sestavljata dva kraja: »Civita« oziroma živahno, moderno mesto z restavracijami, hoteli, trgovinami in muzeji, ter »Sassi«, 9.000 let star kompleks v apnenčasto skalo vkopanih domovanj in cerkva, ki se v stopnjah spuščajo po strmem pobočju soteske reke Gravina. Zaradi edinstvene podobe vkopanega mesta je Matera večkrat pritegnila pozornost filmskih režiserjev (Kristusov pasijon, James Bond…) in pridobila laskav naziv evropske kulturne prestolnice leta 2019. Po ogledu nekaj prostega časa in popoldne, če bo čas dopuščal, kratek ogled mesta Altamura s cerkvijo, v kateri naj bi bil skrit velik zaklad. Po končanih ogledih vožnja do letališča, od koder bomo poleteli proti severni Italiji. Pristanek in prevoz v Ljubljano, kamor je predviden prihod v večernih urah.

V ceno je vključeno

 • povratni prevoz do letališča
 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg) na rezervacijo (oziroma na 2 osebi) in 1 kos manjše ročne prtljage (dimenzije: 40 x 20 x 25 cm)
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelih 3–4* po programu
 • ogled z vstopnino v grad Castel del Monte
 • najem sistema avdioguide
 • slovensko spremstvo in lokalno vodenje, kjer je to potrebno
 • organizacija potovanja
 • DDV

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

Možna doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 90 EUR/osebo
 • doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 140 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 100 EUR/osebo
 • dodaten kos oddane prtljage (do največ 20 kg) pribl. 55 EUR/ osebo

Možna doplačila (na potovanju):

 • vstopnine cca 20 EUR/osebo, ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Opozorilo:

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.


Opomba:

 • Vrstni red ogledov se lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0